umre icin hangi renk pasaport gerekli
umre icin hangi renk pasaport gerekli bilgi90'dan bulabilirsiniz
Suudi Arabistan Konsolosluğu Vize Başvurusu
Suudi Arabistan Vizesi
Suudi Arabistan’a seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) pasaport, Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah veya Kırmızı) Pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları seyahatlerini gerçekleştirebilmek için Suudi Arabistan vizesi için başvuruda bulunmak zorundadır.
Suudi Arabistan’a seyahat etmek isteyen kişiler, Suudi Arabistan Konsolosluğu, Suudi Arabistan Büyükelçiliği ve Suudi Arabistan Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş Vize Başvuru Merkezleri ile Turizm/ Seyahat Acentelerine vize başvurusu yapabilirler.
(*) Suudi Arabistan Konsolosluğu, pasaportunda İsrail vizesi olan pasaportla yapılan başvuruları kabul etmemektedir. 35 yaşının altındaki bekar kadınlar da vize başvurusunda bulunamamaktadır. Suudi Arabistan’a ticari bir faaliyette bulunmak amacıyla seyahat edecek olan 35 yaş altı kadınlar Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı onaylı davetiye ile vize başvurusunda bulunabilmektedirler. Ayrıca eşinin ve kan bağı olan akrabalarının refakati ile de Suudi Arabistan vize başvurusunda bulunabilmektedirler.
(*) Suudi Arabistan Konsolosluğu turistik ziyaretleri kabul etmemektedir. İbadet amacıyla Arabistan'ı ziyaret edecek müslümanlar Suudi Arabistan Umre ve Hac vizesi başvurusunda bulunmalıdırlar.
Suudi Arabistan Umre Vizesi
Suudi Arabistan Umre vizesinin süresi 30 gündür. Suudi Arabistan yeni düzenlemeler yaparak Umre ziyaretinde bulunan kişiler için Umre turizm programı hazırlamıştır. Söz konusu programın amacı kutsal amaçlarla ülkeyi ziyaret eden kişilere ülkede daha fazla konaklayabilme, müslümanlar için kutsal, tarihi mekanları gezebilme olanağı tanımıştır. Umre'ye belirli bir tarihte seyahat zorunluluğu yoktur. 1.dereceden erkek akrabası refakat etmeyen 35 yaş altındaki kadınların Suudi Arabistan'a girişi yasaktır.
Suudi Arabistan Çalışma Vizesi Başvuru Şartları Nedir?
Suudi Arabistan Diplomatik Temsilciliği, 50 yaşını doldurmuş yabancı çalışanlara Suudi Arabistan Çalışma Vizesi vermemektedir. Suudi Arabistan vizesini Türkiye'den temin ederek ülkeye giriş yapan kişiler 90 gün içerisinde Suudi Arabistan oturum ve çalışma izni başvurularını tamamlamalıdırlar. Resmi pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak şartı ile Suudi Arabistan vizesiişlemlerinden muaf tutulmuşlardır.
Suudi Arabistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Suudi Arabistan vize işlemlerine hac ve umre ziyareti sebebiyle yoğunluk olmaktadır. Söz konusu yoğunluğu göz önünde bulundurarak Suudi Arabistan vize başvuru işlemlerinize 30 gün önceden başlamanızı tavsiye ederiz. Suudi Arabistan vize başvuruları sonuçlanma süresi ortalama olarak 3-7 iş günüdür. Bu süre konsolosluğun yoğun olduğu zamanlarda, resmi tatil günleri öncesinde talep yoğunluğundan dolayı uzayabilmektedir. Vize Merkezi olarak Suudi Arabistan vize başvuru işlemlerinize 1 ay öncesinden başlamanızı tavsiye ederiz.
Suudi Arabistan Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Suudi Arabistan vize başvuru formu Suudi Arabistan Konsolosluğu tarafından başvuru sahibini tanımak için oluşturduğu bir formdur. Suudi Arabistan başvuru formu eksiksiz ve gerçeğe uygun bilgilerle doldurulmalıdır. Suudi Arabistan vize başvuru formu Türkçe veya İngilizce olarak doldurabilir. Suudi Arabistan başvuru formunda beyan ettiğiniz bilgiler başvuru dosyanızdaki diğer evraklarda bulunan bilgileri desteklemelidir.Vize başvuru formu resmi ve uluslararası bir belgedir. Suudi Arabistan vize başvuru formunun fotoğraf bölümüne 4x6 ölçülerinde fotoğrafınızı eklemeyi unutmayınız.
Suudi Arabistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Suudi Arabistan vize başvurusunda bulunacak kişiler, pasaportlarının geçerlilik süresinin Suudi Arabistan seyahati dönüş tarihinden itibaren 6 ay olmalıdır. Suudi Arabistan vizesi işlem dosyasında yer alması gereken fotoğrafın arka fonunun beyaz, rötuşsuz, 4,5x6 mm ölçülerinde olması ve güncel tarihli olması gerekmektedir.
Suudi Arabistan Vize Başvuru Formu eksiksiz, okunaklı ve gerçeği birebir yansıtan beyanlarla doldurulmalıdır. Suudi Arabistan tüm vize kategorilerinde davet (istek) mektubu istenmektedir. Suudi Arabistan vize işlemlerinde davet belgesi vize prosedürünün eksiksiz tamamlanabilmesi için elzemdir. Suudi Arabistan vizesi için davet belgesi Suudi Arabistan Konsolosluğuna ait bilgi sistemine ve seyahat acentelerine e-mail ve faks yolu ile ulaştırılabilir. Suudi Arabistan’da bulunan aile, akraba ve iş ortağı ziyareti için kişinin Davet Belgesinin Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı onayıyla hazırlanmış olmalıdır.
Suudi Arabistan’a seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye’de ikamet eden üçüncü ülke vatandaşları tüm seyahatleri için Suudi Arabistan vizesi almak mecburiyetindedirler.
Suudi Arabistan Konsolosluğu, 1 Haziran 2011 tarihinden bu yana vize işlemleri için çipli pasaport talep etmektedir. Eski pasaportlarla yapılan vize başvuruları konsolosluk tarafından işleme alınmamaktadır.
Vize işlemlerinin Suudi Arabistan ve Türkiye’nin resmi tatil günlerine, hac ve umre ziyaretlerine yakın tarihlere denk gelmesi ya da konsoloslukla ilgili beklenmedik durumların yaşanması vize işlemlerinin gecikmesine sebep olacağından, Suudi Arabistan’a seyahat etmek isteyen kişiler vize işlemlerine seyahat etmeyi planladıkları tarihten 30 gün önce başlamalıdır.
Bu web site alennddw'ye ait görünüyor. Suudi Arabistan Konsolosluğunun resmi web sitesi ile ilgisi var mıdır?
Alenn DDW, Google optimizasyonu yöntemlerini kullanarak farklı alan adları edinen ve bu alanlarda yayınladığı bilgiler ile Turizm, Seyahat, Danışma vb. şirketlerin reklam vererek stratejik partnerlik yapmaktadır. suudiarabistankonsoloslugu.org web sitesi, konsolosluk ya da büyükelçilikle hiçbir akalası olmayıp içindeki bilgilerin bir resmi dayanağı yoktur. Vize uzmanlarından yaşanmışlıklardan yola çıkılarak insanların yararına doğru yönlendirme yapmak amacı güdülmekte, doğru olmayan bilgileri veya güncellemek adına http://www.alennddw.com/contact adresine yazabilirsiniz.
Suudi Arabistan Vizesinden Kimler Muaftır?
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Ulusal (Umuma Mahsus, Bordo) pasaport, Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah veya Kırmızı) Pasaport hamili olan tüm kişiler Suudi Arabistan’a seyahat edebilmek için vize başvurusu yapmak zorundadırlar.
Pasaportunda İsrail vizesi olan kişiler Suudi Arabistan Konsolosluğu’ndan vize alamamaktadır. Suudi Arabistan Konsolosluğu 35 yaş altı bekar kadınların da vize başvurularını kabul etmemektedir. Bu ülkeye ticari amaçlı seyahat etmek isteyen 35 yaşından küçük kadınlar, seyahat edebilmek için Dış İşleri Bakanlığı’ndan davetiye almalıdır. Bu kişiler eşlerinin ya da aralarında kan bağı bulunan akrabalarının refakati şartıyla vize alabilirler.
Suudi Arabistan Konsolosluğu'ndan Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Suudi Arabistan’a seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, vize için Suudi Arabistan Konsolosluğu’na, Suudi Arabistan Büyükelçiliği’ne ya da Vize Danışma Merkezleri ile Turizm/Seyahat Acentelerine başvuruda bulunmalıdır.
Suudi Arabistan Konsolosluğu vize başvurularını Pazartesi ve Perşembe günleri 09:00 ile 15:00 saatleri arasında kabul etmektedir.
Suudi Arabistan vizesi başvurusunda dikkat edilecek hususlar
- Suudi Arabistan vize işlemlerinde kullanılacak pasaport çipli olmalı ve pasaportta vizenin işlenebilmesi için en az 2 boş sayfa bulunmalıdır.
-Resmi tatiller vize işlemlerinin sonuçlandırılmasını etkileyeceği için seyahat planlarında aksamalara neden olabilmektedir. Bu sebeple Suudi Arabistan Konsolosluğu’na vize için başvuru yapacak kişiler, vize başvurularının Suudi Arabistan ve Türkiye resmi tatillerine (Paskalya, Şeker Bayramı, Kurban Bayramı, Noel, Yılbaşı / Yeni Yıl) denk gelip gelmediğine dikkat etmelidir
- Suudi Arabistan Konsolosluğu’na vize işlemleri için sunulacak pasaportun geçerlilik süresi seyahatin bitiminden sonra 6 ay daha devam etmektedir ve pasaportta İsrail vizesi bulunmamalıdır.
Yazı kaynağı : www.suudiarabistankonsoloslugu.org
Din Personelleri
Türk Vatandaşlarının yurtdışı seyehatleri için düzenlenmiş 4 çeşit pasaport vardır.Bordo,Yeşil,Gri,Siyah
Kullanım özgürlüğü en geniş olan pasaport siyah pasaporttur.sonra yeşil , gri , bordo...
*Siyah Pasaport
Devletin en yetkin makamlarında görev alanlara verilen pasaporttur.Görevde oldukları sürece bu pasaportu alabilirler.Siyah pasaporta sahip olanların ailesi yeşil pasaport alabilir.
*Yeşil Pasaport
Devlet kadrosunda çalışan ve derecesi 1.- 2.- 3. olan memurlara verilen pasaporttur.Görev süreleri bitmiş emekli olmuş olsalar bile yeşil pasaporttan yararlanabilirler.Yeşil pasaporta sahip olanların eşlerine de yeşil pasaport verilir.
*Gri Pasaport
Devlet bünyesinde çalışıp siyah ve yeşil pasaporta sahip olmayan yurtdışında görevlendirilen personele verilen pasaporttur.ailesi yeşil pasaport alabilir.
*Bordo Pasaport
Devlet adına çalışmıyorsanız normal vatandaşların kullanımına sunulmuş bordo pasaport almalısınız.
Pasaport çeşitlerini açıkladıktan sonra , nasıl pasaport alabilirsiniz adım adım açıklıyoruz..
Pasaport Alma Adımları
1. Randevu Alma
2. Bankaya Pasaport Harcı Yatırma
3. Biometrik Fotograf Çektirme
4. Randevu Tarihinde Emniyette Olma
1. Randevu Alma
Türkiye'nin her yerinden +90 312 462 91 46 ve 47 nolu telefonu arayıp TC Kimlik numaranızı vererek pasaport için randevu alabilirsiniz. İnternetten randevu almak isterseniz: www.epasaport.gov.tr
2017 Türkiye Pasaport Harç ve Defter Bedelleri
Harç Bedeli - Defter Bedeli - Toplam
6 AY 120,1 TL 94 TL 214,1 TL
1 YIL 175,5 TL 94 TL 269,5 TL
2 YIL 286,4 TL 94 TL 380,4 TL
3 YIL 406,7 TL 94 TL 500,7 TL
4 - 10 YIL 573,1 TL 94 TL 667,1 TL
Pasaport defter ve harç bedelleri her yıl Maliye Bakanlığı tarafından belirlenmekte ve 492 Sayılı Harçlar Kanununa bağlı Harçlar Kanunu Genel Tebliği (6) sayılı tarife ve Değerli Kağıtlar Kanunu Genel Tebliği ile Resmi Gazetede yayımlanmaktadır.
01.06.2010 tarihinden itibaren umuma mahsus, hususi ya da hizmet e-Pasaportu almak isteyen başvuru sahipleri; Pasaport defter bedellerini "pasaport defter bedeli" adı altında, Harç bedelleri ise "e-Pasaport harç bedeli" adı altında, Maliye Bakanlığı'na bağlı il/ilçenin defterdarlık/malmüdürlüklerine, veznelerine veya Maliye Bakanlığı ile sözleşmesi bulunan aşağıdaki bankalara yatırabilir.
Akbank Aktifbank Albaraka Türk Katılım Bankası
Alternatif Bank Anadolubank Arap Türk Bankası
Citibank Denizbank BurganBank
FibaBanka Finansbank Garanti Bankası
HSBC Bank ING Bank Kuveyt Türk Katılım Bankası
Odeabank Şekerbank T.C. Ziraat Bankası
ICBC Turkey Bank A.Ş. TurkishBank Turkland Bank
Türk Ekonomi Bankası (TEB) Türkiye Finans Katılım Bankası Türkiye Halk Bankası
Türkiye İş Bankası Türkiye Vakıflar Bankası Yapı ve Kredi Bankası
Ziraat Katılım Bankası
Alınacak dekontlarda mutlaka TC Kimlik numaranız, adınız ve soyadınız bulunmalıdır. Dekontlar daha sonradan değiştirilemediği için harç miktarınızı pasaport sürenize uygun olarak yatırmanız önem arz etmektedir. Yatırılacak harç ve defter bedelleri dekontlarına "tahsil edilmiştir" kaşesinin basılması,
1.nüshasının vatandaşa verilmesi ve dekontta, tahsilatı yapan memurun ıslak imzasının bulunması gerekmektedir.
3. Biometrik Fotograf Çektirme
İşlemler için yeni tarihli, 45 x 35 mm ebadında, yüzden çekilmiş bir vesikalık resmin ibrazı istenilmektedir.
Biometrik Fotografın Özellikleri:
Resim üzerinde yüz tam ortalanmış ve çene ucundan saçların başladığı bölgeye kadar sağ ve sol yüz hatları tamamen görünür olmalı.
Yüz kısmının yüksekliği resmin yüzde 70 ila 80ini kapsamalıdır.
Yüzün her kısmı keskin,net ve kontrastı iyi olmalı.
Yüze eşit ölçüde ışık yansıtılmalı, refleksiyon veya gölgeler olmamalı. Ayrıca gözler kırmızı çıkmamalı.
Arka fon tek renk, açık, desensiz (tercihen nötür gri tonda yada beyaz) olmalı.
Resim yüksek kaliteli kağıt üzerine basılmalı ve asgari 600 dpi de çekilmeli
Başın öne eğik veya herhangi bir tarafa dönük (yarı profil) olması kabul edilmez. Kişi nötür bir yüz ifadesi ile ağzı kapalı olarak resmi çekilmelidir.
Gözler açık, iyi görünür şekilde olmalı. Gözlerin önü saç veya gözlük çerçevesi ile kapatılmamalı ve doğrudan kameraya bakarken resmi çekilmelidir.
Gözlük camı üzerinde yansımalar olmamalı, renkli cam veya güneş gözlüğü olmamalı. Gözlük camının kenarı veya çerçeve göz önüne gelmemeli.
Baş örtülü vesikalık resimler genellikle kabul edilmemektedir. Dini sebeplerden dolayı münferit olarak istisnalara izin verilmektedir. Bu durumda yüz, çene ucundan alına kadar görünür olmalı. Yüzün üzerinde gölgeler oluşmamalı.
4. Randevu Tarihinde Emniyette Olma
Size belirtilen tarih ve saatte randevu aldığınız emniyet müdürlüğünde aşağıdaki belgelerle hazır olunuz:
2 adet fotoğraf
Harç makbuzları
Nüfus cüzdanı aslı
Varsa eski pasaportunuz
Önemli Not: Pasaport alacak şahısların tamamı işlem anında hazır bulunması gerekmektedir. Aksi takdirde işlem yapılmaz. Pasaprot alacak kişinin bebek, yaşlı yada hasta olması mazeret olarak kabul edilmez.
Verilen formu doldurup görevliye teslim ettiğinizde pasaportunuz posta yolu ile 3 - 10 gün arasında adresinize teslim edilecektir.
18 yaşından küçüklerden pasaport için
Nüfus cüzdanı aslı
2 adet kimlik fotokopisi
4 adet fotoğraf
Harç makbuzu
Anne ve babadan muvaffatname (Emniyette yapılıyor)
Önemli Not: Çocuklar için pasaport süresi en fazla 5 yıldır. Boşanmalarda, evlat edinmelerde, gayri safi doğan çocuklarda ve yurtdışı doğumlular için nufus kayıt örneği şarttır .
Pasaportunuzu teslim aldıktan sonra
ilgili şirkete kayıt için gitmek istediğinizde vize için getirmeniz gereken evraklar:
Pasaport en az 1 yıl süreli bordo renkli çipli pasaport olmalı
3 adet fotoğraf
Nüfus cüzdanı fotokopisi
Evliler ve çocuklar için nüfus müdürlüğünden alınacak olan nüfus kayıt örneği
Bekar ise babası dışında, evli ise kocası dışında bir mahremiyle gitmek isteyen bayanların; bekarsa babasından, evli ise kocasından muvaffakatname alması gerekir.
Kendisine mahrem olan şahsın taahhütname vermesi gereklidir. Ödeme ise pasaport tesliminde euro olarak kabul edilir.
Yazı kaynağı : bulten.emsile.com
Umre Turu için Pasaport
Umre için pasaport gereklidir. Pasaport da en az bir yıl süreli ve çipli olmalıdır. Ayrıca 10 yıldan da eski olmamalıdır. Pasaport nasıl nereden alabilirsiniz, nasıl müracaat edilir.Pasaport Alma Adımları 1. Randevu Alma, 2. Biometrik Fotograf Çektirme, 3. Bankaya Pasaport Harcı Yatırma 4. Randevu Tarihinde Nufus müdürlüğünde Olunmalı1. Randevu Alma; Türkiye'nin her yerinden TC Kimlik numaranızı vererek pasaport için bulunduğunuz İl veya ilçeden randevu alabilirsiniz. 2. Biometrik Fotograf Çektirme; Fotoğrafçıdan iki adet biometrik fotoğraf çektirmelisiniz. 3. Bankaya Pasaport Harcı Yatırma: 1 yıllık harç ve cüzdan bedeli : 677.30 TL.,2 yıllık harç ve cüzdan bedeli : 963.40 TL. ,3 yıllık harç ve cüzdan bedeli : 1274 TL. ,4 yıllık harç ve cüzdan bedeli : 1703.30 TL. ,10 yıllık harç ve cüzdan bedeli : 1703.30 TL. Cüzdan ve Pasaport harç bedellerini: Ptt. şubeleri, Akbank, Aktif yatırım bankası, Al Barakatürk, Alternatif bank, Anadolu bank, Arap Türk bankası, Citi bank, Deniz bank,Burgan bank,Fiba banka, Finans bank,Hsbc bank, Ing bank, Kuveyttürk Banlk, Odea bank, Şeker bank, Ziraat bankası, Türk Ekonomi bankası, Türkiye Finans bank, Garnti bankası, Halk bank, İş bank, Vakıflar bankası, Vakıf Katılım, Yapı Kredi bankası, Ziraat katılım bankası, 4. Randevu Tarihinde Nufus müdürlüğünde Olma: Randevuyu aldığınıız İl veya İlçe Müdürlüğünde Randevu saatinden 10 dakika önce bulunmanız gerekmektedir.
Pasaport Çeşitleri: 1-Bordo Pasaport (Umumi pasaport: Devlet memuru olmayan standart vatandaşa verilen Pasaport. 2-Yeşil Pasapot (Hususi Pasaport: Kamu Personeli, Devlet Çalışanı, Doktor, Öğretmen, Memurlara verilen pasaport. 3-Gri Pasaport (Hizmet Pasaportu: Görev için yurtdışına giden kişilere gri pasaport verilir. 4-Siyah Pasaport (Diplomatik Pasaport: TBMM Meclis Üyeleri, Bakanlar, Orgeneraller, Valiler, Büyükşehir Belediye Başkanları gibi kişiler.
Yazı kaynağı : edaturizm.com.tr
Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında
Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.