Bu sitede bulunan yazılar memnuniyetsizliğiniz halınde olursa bizimle iletişime geçiniz ve o yazıyı biz siliriz. saygılarımızla

    ısparta namaz vakitleri 2023

    1 ziyaretçi

    ısparta namaz vakitleri 2023 bilgi90'dan bulabilirsiniz

    Isparta Namaz Vakitleri 2023 - Ezan Saatleri | Sabah, Öğle, İkindi, Akşam, Yatsı ve Cuma Namazı Ezanı Kaçta Okunuyor (Diyanet)

    Cuma Namazı ile ilgili

    Isparta için cuma ezanı saat kaçta okunuyor merak ediyorsanız, hem namaz vakitleri sayfasından hem de şu an bulunduğunuz sayfadan cuma saatleri ile ilgili güncel vakit bilgisi alabilirsiniz.

    Cuma namazı saati ile öğle namazı başlangıç vakti aynı olduğundan, namaz vakitleri tablosundan 2023 öğle namazı saatlerine bakarak "cuma ne zaman başlıyor, cuma saatine kaç dakika var" sorularının yanıtını öğrenebilirsiniz. (Namaz vakitleri Diyanet takviminden alınmaktadır.)

    Cuma namazının saat kaçta bittiği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Öğlen namazı ile birlikte başlayan cuma namazının başlangıç ve bitiş saatleri bazı kriterlere göre farklılıklar gösterse de ortalama olarak en geç 1 saat sürmektedir.

    Isparta cuma namazı saati

    17 Mart 2023 Cuma günü için cuma vakti 13:11 dir.

    Yazı kaynağı : www.hurriyet.com.tr

    Isparta Namaz Vakitleri

    Isparta Namaz Vakitleri (2023 Ezan Saatleri) - 1 Aylık Diyanet Isparta Ezan Vakti

    Isparta İmsakiye 2023: Isparta Namaz Vakitleri - Isparta Ezan Saatleri - Yeni Şafak

    Isparta İmsakiye 2023: Isparta Namaz Vakitleri - Isparta Ezan Saatleri - Yeni Şafak

    Ramazanda yapılacak ibadetler önce Diyanet Isparta imsakiyesi, Isparta sabah namazı vakitleri ve Isparta akşam namazı vakitlerini paylaştı.

    ISPARTA NAMAZ VAKİTLERİ 2023

    Isparta iftar vakti kaçta, sahur vakti ne zaman? Isparta Ramazan imsakiyesi ve Isparta iftar, sahur vakitleri ve detaylarına aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    Isparta İmsakiye 2023

    Isparta Sabah Namazı Vakti

    Isparta Akşam Namazı Vakti

    Isparta Namaz Vakitleri

    2023 RAMAZAN AYINDA İLK ORUÇ NE ZAMAN TUTULACAK?

    2023 Ramazan Ayı Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre 23 Mart Çarşamba günü başlıyor. Yani 2023'te 22 Mart Pazartesiyi 23 Mart Salı'ya bağlayan gece sahura kalkılıp niyet edildikten sonra ilk oruç tutulacak.

    RAMAZAN AYINDA OKUNACAK DUALAR VE SURELER 2023

    Allahım! Bizi doğru yola ilettikten sonra kalplerimizi eğriltme. Bize tarafından rahmet bağışla. Şüphesiz sen bağışlaması bol olansın. (Âl-i Imran Suresi, 8. ayet)

    Allahım, küçüklüğümde annem ve babam beni nasıl yetiştirmişlerse, şimdi de sen onlara rahmet et. (Isrâ Suresi, 24. Ayet)

    Ey Allahım! Bizi ve bizden önce gelip geçmiş imanlı kardeşlerimizi bağışla. Kalplerimizde, iman edenlere karşı hiçbir kin bırakma! Ey Allahım! Şüphesiz ki sen çok şefkatli, çok merhametlisin. (Haşir Suresi, 10. ayet)

    Allahım! Ancak sana dayandık, içtenlikle yalnız sana yöneldik. Dönüş de ancak sanadır. Ey Allahım! Bizi, inkâr edenlerin zulmüne uğratma. Bizi bağışla. Ey Allahım! Şüphesiz sen mutlak güç sahibisin, hüküm ve hikmet sahibisin. (Mümtehine Suresi, 4-5. ayetler)

    "Allahım beni bağış la, bana merhamet et, rızanı kazandıracak işler yaptır, bana afiyet ve ha yırlı rızk ver." (Müslim, "Zikir", 35)

    "Allahım verdiğin nimetin yok olup gitmesinden, verdiğin sağlığın bozulmasından, ansızın vereceğin ceza dan ve senin kızgınlığını üzerime çekecek her şeyden sana sığınırım." (Müslim, "Zikir", 96)

    "Allahım! Âcizlikten, tembellikten, korkaklıktan, ihtiyarlıktan, kabir azabından, dirilerin ve ölülerin fitnesinden sana sığınırım." (Müslim, "Zikir", 50)

    "Allahım! Fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten, kabul olunmayan duadan sana sığınırım." (Müslim, "Zikir", 73)

    "Ey Rabbim! Beni, iyilik ettiği zaman sevinen, kötülük ettiği zaman pişman olanlardan eyle. (Ibn Ma - ce, "Edep", 57)

    Ey Allahım seni sevmeyi, sevdiklerini sevmeyi ve sevgine ulaştıracak işleri nasip etmeni senden dilerim. Ey Allahım sevgini bana, nefsimden, ailemden ve soğuk sudan daha sevgili kıl. (Tirmizî, "Dua", 73)

    "Ey Rabbimiz! Unutur veya yanılırsak bizi sorumlu tutma. Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme. Bizi affet, bizi bağışla ve bize acı. Sen bizim mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et.” (Bakara, 285-286)

    "Ey Rabbimiz, dünyada yaptıklarımızdan hesaba çekileceğimiz gün beni, anamı, babamı ve bütün inananları bağışla." (Ibrahim Su re si, 41. ayet)

    "Rabbimiz! Bize dün ya da ve ahirette iyilik ver, bizi ateş azabından koru." (Bakara Suresi, 201. ayet)

    "Ey Rabbim! Bana bir hikmet bahşet ve beni iyi kimseler arasına kat. Sonra gelecekler arasın da beni doğrulukla anılanlardan kıl. Beni Naim cennetinin vârislerinden eyle. (Şuara Suresi, 83-86. ayetler)

    "Rabbim! Gerçekten bana mülk verdin ve bana sözlerin yorumunu öğrettin. Ey gökleri ve yeri yaratan. Dünyada ve ahirette yardımcım sensin. Benim canımı Müslüman olarak al ve beni iyi insanlar arasına kat." (Yusuf Suresi, 101. ayet)

    "Ey Rabbim! Beni ve kardeşimi bağışla. Bize rahmet et. Sen, merhametlilerin en merhametlisisin." (Araf Su re si, 151. ayet)

    "Rabbim bize dünyada da ahirette de iyilik ver. Çünkü biz sana varan doğru yola yöneldik." (Araf Suresi, 156. ayet)

    "Ey Rabbim! Beni; bana, anne ve babama verdiğin nimetlere şükretmeye ve razı olacağın iyi ameller işlemeye sevk et. Beni rahmetinle iyi kullarının arasına kat." (Neml Suresi, 19. ayet)

    "Rabbim! Gireceğim yere doğruluk ve esenlik içinde girmemi sağla. Çıkacağım yerden de beni doğruluk ve esenlik içinde çıkar. Katından bana yardımcı bir kuvvet ver." (Isra Suresi, 80. ayet)

    "Rabbim! Bağışla, merhamet et. Çünkü sen merhamet edenlerin en hayırlısısın." (Müminun Suresi, 118. ayet)

    "Ey Allahım seni sevmeyi, sevdiklerini sevmeyi ve sevgine ulaştıracak işleri nasip etmeni senden dilerim. Ey Allahım sevgini bana, nefsimden, ailemden ve soğuk sudan daha sevgili kıl." (Tirmizî, "Dua", 73)

    "Allahım nefsimi sana teslim ettim. Yüzümü sana çevirdim. İşimi sana havale ettim. Rızanı umarak, azabından korkarak sırtımı sana dayadım. Sana sığındım. Senden başka sığınak, senden başka dayanak yok tur. Allahım indirdiğin kitabına, gönderdiğin peygamberine iman ettim." (Buharî, "Deavat", 7)

    "Ey Allahım kötü ahlâklı olmaktan, kötü işler yapmaktan ve yanlış inançlara sapmaktan sana sığınırım." (Tirmizî, "Dua", 126)

    "Allahım! Senden hidâyet, takvâ, iffet ve gönül zenginliği isterim." (Müslim, "Zikir", 72)

    "Allahım! Bana iyi işler nasip eyle. Işlerimi senin rızana mahsus kıl. Içine gösteriş ve yalan karış masından sakındır." (Hazreti Ömer)

    Allahım! Bütün güzellik ve iyiliklerin hepsini senden isterim. Bütün çirkinlik ve kötülüklerin hepsinden sana sığınırım." (Hazreti Ayşe)

    This is a modal window.Video oynatılamadı, ağ ya da sunucu hatası veya belirtilen format desteklenmiyor.

    "Kendisini zikredeni unutmayan Allah'a hamdolsun. Kendisine dua edeni boş çevirmeyen, yalvaranı ağlatmayan ve ümit edeni boş çıkarmayan Allah'a ham dol sun." (Haz re ti Ha san)

    "Rabbim! Ben vücudumu pisliklerden yıkadım, arıttım. İçimi de kötülüklerden sen yıka, arıt." (Mevlâna)

    "Ya Rabbi! Biz, başkasına değil, yalnız senin rab oluşunu kabul eder ve ancak sana boyun eğeriz. Ancak sana itaat etmekle iç huzuru ve gönül ferahlığı buluruz. Çünkü bütün korku ve ümidimizin ilk ve son kaynağı yalnız sensin. Sen korku vermez sen korku yok. Sen ümit vermez sen ümit yok. Sen lezzet duyurmadın mı her şey elem, Sen elem duyurmadın mı her şey lezzet." (Muhammed Hamdi Yazır)

    "Ya Rabbi! Dua sendendir; o duanın kabul ve icabeti de senden Ya Rabbi! Dua ve yakarışımız da sana lâyık olmayan sözleri söyleyip hatalarda bulunmuş isek, o kelimeleri sen ıslah et ve kabul buyur. Çünkü sözlerin hâkim ve sultanı sensin."


    Hatay İmsakiye 2023: Hatay Namaz Vakitleri

    Hakkari Namaz Vakitleri 2023

    Denizli Namaz Vakitleri: Denizli İmsakiye 2023

    İstanbul'da deprem hissedildi


    Yazı kaynağı : www.yenisafak.com

    Isparta Namaz Vakti 17 Mart 2023 Diyanet Isparta Namaz Saati - Bölge Gündem Haber

    Isparta Namaz Vakti 17 Mart 2023 Diyanet Isparta Namaz Saati - Bölge Gündem Haber

    17 Mart 2023 Isparta Cuma Namazı Saati Kaçta? Isparta İşte Isparta Cuma Namazı Vakti

    Diyanet İşleri Başkanlığı resmi takvimine göre 17 Mart 2023 tarihinde Isparta ili/ilçesinde kılınacak olan cuma namazı için cuma saati 13:11 olarak belirtilmiştir. Isparta cuma vaktine 30 dakika kala işlerinizi bitirip hazırlanmak iyi bir seçenek olabilir.

    Isparta Namaz vakitleri neye göre belirlenir? Diyanet

    Namaz, belli vakitlerde farz kılınmış bir ibadettir. Allah, Nisa Sûresi’nin 103. âyetinde namazın belli vakitlere tayin edilmiş bir ibadet olduğunu buyurur. Sizler için, Diyanet'in İlmihal-1 "İman ve İbadetler" kitabında yer alan bilgilere göre, beş vakit namaza dair merak edilenleri derledik.

    Isparta Sabah namazı vakti

    Fecr-i sâdık da denilen ikinci fecrin doğmasından güneşin doğmasına, daha doğrusu güneşin doğmasından az önceye kadar olan süre sabah namazının vaktidir.

    Fecr-i sâdık, sabaha karşı doğu ufkunda tan yeri boyunca genişleyerek yayılan bir aydınlıktır. Bu ikinci fecre fıkıh literatüründe "enlemesine beyazlık" anlamında "beyâz-ı müsta'razî" denilir. Bu andan itibaren yatsı namazının vakti çıkmış, sabah namazının vakti girmiş olur. Bu vakit aynı zamanda, sahurun sona erip orucun başlaması (imsak) vaktidir.

    Fecr-i kâzib de denilen birinci fecir ise, sabaha karşı doğuda tan yerinde ufuktan göğe doğru dikey olarak yükselen, piramit şeklinde, akçıl ve donuk bir beyazlıktır. Fıkıh literatüründe buna uzayıp giden beyazlık anlamında "beyâz-ı müstetîl" de denilir. Bu geçici beyazlıktan sonra, yine kısa bir süre karanlık basar ve bunun ardından da ufukta yatay olarak boydan boya uzanan, giderek genişleyip yayılan fecr-i sâdık aydınlığı başlar.

    Sabah namazı nasıl kılınır? Kaç rekattır? Hangi dualar okunur?

    Isparta Öğle namazı vakti

    Öğle namazının vakti, İmâm-ı Âzam Ebû Hanîfe'ye göre, zeval vaktinden yani güneşin tepe noktasını geçip batıya doğru kaymasından itibaren başlar ve güneş tam tepedeyken eşyanın yere düşen gölge uzunluğu (fey-i zevâl) hariç, her şeyin gölgesi kendisinin iki misline ulaşacağı zamana kadar devam eder. Bu zamana "asr-ı sânî" denir. Ebû Yûsuf, Muhammed ve diğer üç mezhep imamına göre ise, öğle namazının vakti zeval vaktinden, her şeyin gölgesi, fey-i zevâl hariç, kendisinin bir misline ulaştığı ana kadardır. Her şeyin gölgesi, fey-i zevâl hariç, kendisinin bir misline çıktığı zaman, öğle namazının vakti çıkmış, ikindi namazının vakti girmiş olur.

    Öğle namazı nasıl kılınır? Kaç rekattır? Hangi dualar okunur?

    Isparta İkindi namazı vakti

    İkindi namazının vakti, öğle namazının vaktinin çıkmasından güneşin batmasına kadar olan süredir. Öğle namazının vaktinin ne zaman sona erdiği konusundaki görüş ayrılığına göre söylenecek olursa, ikindi namazının vakti, Ebû Hanîfe'ye göre her şeyin gölge uzunluğu, kendi uzunluğunun iki katına çıktığı andan itibaren, diğerlerine göre ise bir katına çaktığı andan itibaren başlar.

    İkindi namazı nasıl kılınır? Kaç rekattır? Hangi dualar okunur?

    Isparta Akşam namazı vakti

    Akşam namazının vakti güneşin batmasıyla başlar, şafağın kaybolacağı zamana kadar sürer. Şafak, İmâm-ı Âzam'a göre akşamleyin ufuktaki kızıllıktan/kızartıdan sonra meydana gelen beyazlıktan ibarettir. Ebû Yûsuf, Muhammed ve diğer üç mezhebin imamına göre şafak, ufukta meydana gelen kızıllıktır. Ebû Hanîfe'nin bu görüşte olduğu rivayeti de vardır. Bu kızıllık kaybolunca akşam namazının vakti çıkmış olur. Akşam namazının vakti dar olduğu için, bu namazı ilk vaktinde kılmak müstehaptır. Ufuktaki kızıllığın kaybolmasına kadar geciktirmek uygun değildir.

    Akşam namazı nasıl kılınır? Kaç rekattır? Hangi dualar okunur?

    Isparta Yatsı namazı vakti

    Yatsı namazının vakti, şafağın kaybolmasından yani akşam namazı vaktinin çıkmasından itibaren başlar, ikinci fecrin doğmasına kadar devam eder.

    Yatsı namazı nasıl kılınır? Yatsı namazı kılınırken hangi dualar okunur?

    Cuma namazı ezan saati Türkiye'nin 7 bölgesi ile 81 ilinde değişiklik gösteriyor. Peki Isparta cuma namazı saat kaçta?

    Namaz vakitleri

    CUMA NAMAZI NEDİR?

    Cuma namazı Müslüman için haftalık yapılan toplu ibadet günüdür. Şartları sağlayan bütün Müslümanların kılmaları dinimizce farzdır. Kuran'ı Kerim'de ismi verilerek emredilen tek namaz olan Cuma namazı Allah’ı anmaktan alıkoyan bütün dünya meşguliyetinden uzak kalınmasını işaret etmektedir.

    Kuran'ı Kerim'de ismi verilerek emredilen tek namazdır. Allahü teala, Cuma gününü Müslümanlara mahsus kılmıştır. Cuma günü öğle namazı vaktinde toplu olarak kılınmaktadır. Cuma namazının önemli özelliklerinden biri de bu namazda hutbe okunmasıdır. Cuma namazına gitmek, ergenlik çağına ulaşmış her Müslüman erkeğe farzdır.

    Cuma Namazı nasıl kılınır? Kaç rekattır? Nasıl niyet edilir? Cuma namazı saat kaçta?

    Namaz vakitleri

    Cuma Namazının Önemi Nedir?

    Peygamberimiz Hz. Peygamber (s.a.s.) Cuma Namazına ilişkin olarak şöyle buyurmaktadır:

    "Bizler Ehl­-i Kitab'a göre en son gelmişken, kıyamet gününde faziletçe en başa geçecek olanlarız. Şundan dolayı ki, bizden evvel onlara Kitab verildi de Allah'ın onlara farz buyurduğu gün bu cuma günü iken, onlar anlaşmazlık çıkarıp başka günlere saygı gösterdiler. Bize ise o güne itibar etmek hususunda Hak Teala hidayet verdi (Doğru yolu gösterdi). Artık bu hususta insanlar bizden geri kalmış oldular. Yahudilerin ibadet günü yarın (cumartesi), Hristiyanlarınki ise öbür gündür (pazar)."

    Namaz vakitleri

    Cuma Namazı Kaç Rekattır?

    Öğle vaktinde cemaat ile kılınmaktadır. Cuma namazının farzı iki rekattır. Ayrıca farzdan önce 4 rekat, farzdan sonra da 4 rekat olmak üzere 8 rekatta sünneti bulunmaktadır.

    Namaz vakitleri

    Cuma Namazı Nasıl Kılınır?

    Cuma namazının ilk sünneti 4 rekattır, öğle namazının ilk rekatı gibi kılınır. Sadece niyet farklıdır. Niyet ederken Besmele çektikten sonra niyet edilir.

    Niyet ederken, "Niyet ettim, Allah rızası için Cuma Namazının 4 rekat ilk sünnetini kılmaya" denilir. İlk rekatta önce Sübhaneke duası okunduktan sonra Euzü Besmele çekilir.

    Bütün rekatlarda Fâtiha ve zamm-ı süre okunur. ilk oturuşta sadece Etteahiyyatü okunur.

    Son oturuşta Etteahiyyatü, Allahumma Salli, Allahumme Barik, Rabbena duaları okunur. Daha sonraki ikinci ikinci ezân okunur ve imam hutbe okumak için minbere çıkar.

    Hutbe okunurken cemaatin namaz kılması vey konuşması tahrimen mekruhdur. (yapılmaması istenen)

    Hatîb efendi duâ ederken, cemaat sesli âmin dememelidir. İçinden sessiz denir.

    Namaz kılarken yapması harâm olan her şey, hutbe dinlerken de harâmdır.

    Hutbe okunup bittikten sonra müezzin kamet getirir.

    Namaz vakitleri

    Sonra, cemaat ile iki rekat Cuma namazının farzı kılınır. Bu namaz aynı sabah namazının farzı gibi kılınır.

    Niyet edilirken şöyle denilir:

    "Niyet ettim, Allah rızası için Cuma namazının farzını kılmaya, uydum hazır olan imama"

    Sonra, dört rek'at son sünneti için, "Niyet ettim Allah rızası için Cuma namazının son sünnetini kılmaya" diyerek niyet edilir..

    Bu sünnet de aynı şekilde ilk sünnet gibi kılınır. Bu kapsamda Cuma namazı, farzı ve sünnetleriyle birlikte kılınmış olur.

    Namaz vakitleri

    Son sünnetin ardından zuhr-i ahir, niyetiyle dört rekat daha namaz kılınır. Niyet ederken şu ifade kullanılır:

    "Niyet ettim Allah rızası için edâsı üzerime olup da henüz üzerimden sâkıt olmayan en son öğle namazının farzına".

    Bu ifadeyle niyet edilirse eğer o günün cuma namazı şartlarında bir noksanlıktan dolayı kabul olunmamışsa, öğle namazı kılınışı olur. Kabul olunmuş ise en son kazaya kalmış öğle namazının yerine sayılır.

    Bundan sonra, iki rek'at vaktin sünneti kılınır. "Niyet ettim Allah rızası için Vaktin sünnetine" diye niyet edilir. Cum'a sahîh olmadı ise, bu on rek'at, öğle namazı olur. Bundan sonra, Âyet-el-kürsi ve tesbîhler okunup, duâ edilir.

    Tesbih namazı nedir, nasıl kılınır?

    Hacet namazı nasıl kılınır?

    İstihare namazı nasıl kılınır? İstihare nasıl yapılır?

    Teheccüd namazı nedir ve nasıl kılınır?

    Vitir namazı nedir, nasıl kılınır? Diyanet İşleri Başkanlığı

    Yazı kaynağı : www.bolgegundem.com

    Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

    Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

    Yazının devamını okumak istermisiniz?
    Yorum yap