Bu sitede bulunan yazılar memnuniyetsizliğiniz halınde olursa bizimle iletişime geçiniz ve o yazıyı biz siliriz. saygılarımızla

    sgk gelen evrak iade edilmiş ne demek

    1 ziyaretçi

    sgk gelen evrak iade edilmiş ne demek bilgi90'dan bulabilirsiniz

    SGK Evrak Şikayetleri - Şikayetvar

    Sgk Evrak Takip 2021

    DYS Evrak Takibi ve Sorgulama Nasıl Yapılır?

    DYS Evrak Takibi ve Sorgulama Nasıl Yapılır?

    DYS Evrak Takip SGK Sistemi

    Varide No İle DYS Evrak Takibi

    Kuruma yaptığınız başvuru sürecinde size verilen varide no ile evrak takip sistemi üzerinden dosyalarınızı takip etme şansınız vardır. Bunun için SGK tarafından hazırlanan evrak doğrulama sistemine erişmeniz gerekir: uyg.sgk.gov.tr/DYSEvrakDogrulamaWEB/

    Evrak doğrulama sistemine giriş yaptıktan sonra varide no kısmına evrak numarası, doğrulama kısmına da evrak doğrulama kodunuzu girmeniz halinde sorgulama yapmanız mümkündür. Böylece başvurunuzla alakalı güncel durumu öğrenebilirsiniz.

    SGK Evrak Takip Sistemi Üzerinden Verilen Hizmetler

    Öncelikle DYS Evrak Takibi sistem ve uygulaması üzerinden gerçekleşen kapsamlı özelliklerden yararlanabilmek için mutlaka e-devlet sistemi üzerinden uygulama sayfasını kullanmanız gereklidir. Diğer bir ifadeyle SGK tarafından kurulan uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/ sayfası üzerinden sadece sorgulama yapabilir, sistemi kısmen kullanabilirsiniz. Uygulama üzerinden erişilebilen bazı özellikler ise şöyle:

    DYS Evrak Takibi İle Alakalı En Çok Sorulan Sorular

    Uygulama üzerinden sorgulama yapanların en çok karşılaştıkları durumlara ilişkin konular şöyle:

    Sistem üzerinden yapılan sorgulama sonucu ulaşılan bu bilgi ilgili başvuruyla alakalı işlemin tamamlandığı anlamına gelir. Ancak bazı durumlarda eksik evrak veya hatalı evrak durumu nedeniyle işlemin iptal edilmesi durumlarında da “evrak kaldırıldı” ibaresini görmek mümkündür. Bu gibi bir durumda kurumu aramalısınız.

    Kuruma gönderilen veya kurumdan sizin adınıza çıkan evrakın ilgili birime ulaştığını veya gönderildiğini ifade eden bir nottur. Bu bildirimler, işleminizin başarıyla gerçekleştiğini gösterir.

    Yine en çok karşılaşılan kavramlar arasında yer edinen “zimmetten çıktı” ibaresi nedir?  Başvuru işlemine ilişkin tüm sürecin başarı ile tamamlandığını ifade eden bir deyimdir. Bu ibare, alakalı başvuru için gerçekleştirilmesi gereken evrak toplama, arşivleme, gönderme veya teslim alma gibi prosedürlerin tamamlandığını haber verir.

    Emeklilikle ilgili başvuru sürecini takip eden kullanıcılar tarafından sistem üzerinden sorgulama yapılınca alınan mesajlardan en önemlisi “emeklilik servisi-1” ibaresidir. Bu ibare, 4a, 4b, 4c emeklilik başvurularında ilgili kişinin evraklarının kabul edildiği ve işleme alındığını gösteren bir bildirimdir. Bu ibare, ilgili kişinin emeklilik sürecinin işleme alındığını gösteren ve ilgili kurum tarafından ilgili kişinin dosyaların kontrol edildiğini haber veren bir mesajdır.

    SGK’ya gönderilen evraklarınızı kontrol etmek için önce DYS evrak takip sistemi üzerinden giriş yapıyoruz. Sonra bu mesajı almanız halinde düşünmeniz gereken iki durum vardır.

    Malulen emekli olmak için SGK başvurusu gerekir. Buradan alınacak sevk ile sağlık heyetine gözükülür ve gereken tetkiklerin yapılmasının ardından heyet raporu doğrudan Sigorta Kurumu’na gönderilir. Bu sürecin başından sonuna kadar takip edebilmeniz için DYS evrak takip sistemi uygulamasını kullanabilirsiniz. Eğer heyet tarafından gönderilen raporda iş gücü kaygı yüzde 60 ve üzeri ise, primler de uygunsa aylık bağlanıp bağlanmayacağı veya ne zaman aylık alacağınıza dair bilgileri sistem üzerinden kontrol edebilirsiniz.

    SGK dosya sorgulama esnasında karşılaşılan bu uyarı evrağın kayda alındığı ve evrağı kaydeden görevlinin sonuçlandırılarak ilgili servise gönderildiğini veya dosyaya kaldırıldığını ifade etmektedir.

    Genel olarak bakıldığında işlemi tamamlanan evraklar ‘’gelen evrak dosyasına kaldırılmış’’  ifadesini alır. Fakat evrağın dosyaya kaldırılması işlemin bittiğini anlamına gelmez. Bazı durumlarda ek işlemler de gerekebilir. Bu durumda SGK ile iletişime geçmelisiniz.

    Evrağınızın kaydedilerek ilgili memura gönderildiği anlamına gelir. Böyle bir ifade görürseniz henüz talebiniz yerine getirilmemiş demektir.

    Evrak bazı durumlarda yanlışlık başka bir Sosyal Güvenlik Merkezi’ne gönderilebilir. Gelen evrak ile alakası bulunmayan kurum evrağı iade eder. Bu durumda ‘’gelen evrak iade edildi’’ ibaresini görürsünüz.

    Varide, bir evrağın işleme alınmış sırasını gösterir. Yani evrak sayısı anlamına gelir.

    Emeklilikte varide tarihi ne demek?

    Her evrakta bir geliş ve gidiş numarası bulunmaktadır. Varide dediğimiz ibare evrağın geliş ve gidiş numarası olarak tanımlanabilir. Evrakların sağ üst kısmında bu numarayı görebilirsiniz.

    Evrağın sağ üst kısmında giriş tarihi, varide no ise sol üst kısmında belirtilir.

    Emekli evrak takibi, DYS’den farklı bir bölümde yapılır. Bu sorgulamayı e-devlet üzerinden yapabilirsiniz. Sorgulama işlemini SGK-4C Emeklilik İşlemleri Evrak Takibi şeklinde yapabilirsiniz. Emekli evrak takibini https://www.turkiye.gov.tr/4c-emeklilik-islemleri-evrak-takibi sitesinden yapabilirsiniz.

    SGK’ya emeklilik başvuru yaptıysanız bu süreci yukarıda belirttiğimiz link üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bununla birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu 4A Aylık Bilgisi sekmesinden de yapabilirsiniz.

    Sosyal Güvenlik Kurumu’na herhangi bir nedenden ötürü verdiğiniz dilekçenin sonucunu aşağıdaki adımları izleyerek takip edebilirsiniz;

    İlgili kuruma emeklilik başvuru yapıldıktan sonra gerekli şartları sağlıyorsanız maaşınız 1.5-2 ay içerisinde bağlanacaktır. Ancak bazı kriterlere göre süreç değişebilmektedir.

    Yazı kaynağı : www.sosyalyardimlar.com

    Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

    Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

    Yazının devamını okumak istermisiniz?
    Yorum yap