süleymancılar millet ittifakı
süleymancılar millet ittifakı bilgi90'dan bulabilirsiniz
Süleymancılar Cemaati'nden, TİP’in de destek verdiği Millet İttifakı'nı destekleme kararı: Erkan Baş cemaatler için "Kanser hücresi" demişti
14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşıyor. İttifaklar da her geçen gün genişliyor ve genel hatlarıyla belli oluyor.
Konuyla ilgili kesin bir açıklama olmamasına rağmen Süleymancılar Cemaati'nin seçimlerde Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceği iddia edildi. Bu iddiaların ardından da Millet İttifakı'na destek vermesi beklenen TİP (Türkiye İşçi Partisi) Genel Başkanı Erkan Baş'ın sözleri geldi. Baş, cemaatlerle ilgili yaptığı açıklamada cemaatler için "Bu topluma yerleşmiş kanser hücresini içimizden söküp atmalıyız" demişti.
Eğer Süleymancıların Millet İttifakı'nı destekleme kararı doğruysa akılara "Bu ne yaman çelişki?" sorusu geliyor.
2018 SEÇİMLERİNDE DE BENZER DURUM YAŞANMIŞTI
Süleymancılar Cemaati'nin 24 Haziran 2018 seçimlerinde "AK Parti ve MHP'nin adayları karşısında en güçlü aday kim ise onu destekleme kararı aldığı" biliniyordu.
Yazı kaynağı : www.superhaber.tv
Süleymancılar Kılıçdaroğlu’na mı oy verecek? Süleymancılar lideri kim?
14 Mayıs’ın yaklaşmasıyla, daha önceki seçimlerde olduğu gibi yine sivil toplum kuruluşları ile dini yapılanmalardan adaylara destek açıklamaları geliyor. Kimi STK’lar, yapılanmalar, cemaat ve tarikatlar açıklama yaparak, safını belli edebiliyor.
SÜLEYMANCILAR KİME OY VERECEK?
Sosyal medyada Süleymancıların Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldığı ileri sürüldü. İddianın kaynağı bilinmezken, insanlar internette Süleymancılar Kılıçdaroğlu’na mı oy verecek, Süleymancılar lideri kim sorularının cevabını arıyor.
Süleymancılar Kılıçdaroğlu’na mı oy verecek?
Yukarıda da belirtiğimiz gibi, bu konuda net bir açıklama bulunmuyor. Sosyal medyada elden ele paylaşılan bu iddianın nereden çıktığı ve doğru olup olmadığı konusunun ilerleyen saatlerde netlik kazanması bekleniyor.
Peki Süleymancılar kim, Süleymancılar lideri kim?
Süleymancılar ya da kendi söylemleriyle Süleymanlılar, Türkiye merkezli Nakşi eğilimli bir cemaattir. Cemaat, ismini "üstad" olarak tanımladıkları Süleyman Hilmi Tunahan'dan alır. 1990'ların başında Türkiye'de tahmini iki milyon civarı üyesi vardı. Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya'da da şubeleri olduğu bilinmektedir.
Süleymancıların lideri Alihan Kuriş olarak bilinmektedir.
21 Kasım 1979 İstanbul doğumlu olan Alihan Kuriş iş insanı, mimar ve din adamıdır. Kuriş, Süleymancıların şu anki lideridir. Alihan Kuriş'in annesi Gülderen Kuriş, dayısı Arif Ahmet Denizolgun, annesinin eniştesi Kemal Kacar, annesinin dedesi de Süleyman Hilmi Tunahan'dır. Kuriş, 8 Eylül 2016'da Arif Ahmet Denizolgun'un ölümünden sonra Süleymancıların lideri olmuştur.
Süleymancılar lideri Alihan Kuriş’in adı daha önce de İyi Parti’den milletvekili adayı olabileceği haberleri ile gündeme gelmiş ancak bu iddia gerçek dışı çıkmıştı.
Süleymancıların 14 Mayıs seçimlerinde muhalefetin yani Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldığı, milletvekili seçimlerinde ise İyi Parti'ye oy vermeyi kararlaştırdığı iddialarıyla ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.
2018'DE DE BENZERİ İDDİALAR ORTAYA ATILMIŞTI
Bu arada, Süleymancılar Cemaati ile ilgili 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde de basında "AK Parti ve MHP'nin adayları karşısında en güçlü aday kim ise onu destekleme kararı aldığı" haberleri çıkmış ancak bu konu ne yalanlanmış ne de doğrulanmıştı.
Haber Merkezi
Yazı kaynağı : www.gazeteilksayfa.com
JavaScript is not available.
We’ve detected that JavaScript is disabled in this browser. Please enable JavaScript or switch to a supported browser to continue using twitter.com. You can see a list of supported browsers in our Help Center.
Help Center
Terms of Service Privacy Policy Cookie Policy Imprint Ads info © 2023 Twitter, Inc.
Yazı kaynağı : twitter.com
Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında
Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.