mevsimlik işçilere kadro varmı son dakika
mevsimlik işçilere kadro varmı son dakika bilgi90'dan bulabilirsiniz
Mevsimlik işçi kadro ne zaman? Geçici işçi son dakika haberleri - Yeni Akit
Akit haber güncel son dakika gündem haberleri ve haber arşivi.
Biz her vakit, hakikati haykırdık ve gerçeğin izinde olduk. Her devrin gazetesi olmadık, milletin gazetesi olduk.
www.yeniakit.com.tr internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü sair içeriklerle ilgili telif hakları Uğurlu Gazetecilik Basın Yayın Matbaacılık Reklamcılık Limited Şirketi’ne aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeksizin iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz, yeniden yayıma konulamaz.
Yüklenme süresi 0.0176 sn.
Yazı kaynağı : m.yeniakit.com.tr
Hak-İş: EYT sonrası geçici işçiye kadro düzenlemesi yapılmalı
Ahmet Ergen/NTV Ankara
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile konfederasyonlar arasındaki "kamu çerçeve protokolü"ne göre, geçici mevsimlik işçiler ile kadro alamayan taşeron işçilerin sorunları çözülecek.
İşçi konfederasyonları, EYT düzenlemesinin hemen ardından kadro bekleyen geçici ve taşeron işçiler için adım atılmasını talep ediyor.
NTV'ye konuşan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 6 ay ile 9 ay 29 gün arasında çalışan işçilerin kadro düzenlemesinin ocak ayı içinde tamamlanmasını istedi.
Arslan şunları söyledi: "Bunların hepsinin artık 12 ay çalışabileceği bir modeli sayın bakanımızla konuştuk. İnşallah bu konuda önemli adımların atılacağını bekliyoruz. Kadro alamayan işçiler KİT'lerde çalışanlar. Aslında KİT'lerle ilgili biz 696 çıktığı zaman yine bir düzenleme yapıldı fakat KİT yöneticilerinin inisiyatifine bırakıldı. O zaman da KİT yönetim kurulları hiçbir zaman taşeron şirketlerdeki işçileri bünyelerine almadılar."
ÖZEL SEKTÖRDE MAAŞ PROMOSYONU İÇİN DÜZENLEME ÇAĞRISI
Arslan, maaş promosyonu uygulamasına özel sektör çalışanlarını da dahil edecek yeni bir düzenleme çağrısı da yaptı.
Arslan, "Özel sektör burada durumu gözden geçirmeli. Gerçekten işçiler için ciddi bir kaynak imkanı oluştu. Bunu bir mevzuata bağlamak gerekiyor. Burada da belli kriterrler koyup tartışmalardan artık kurtulmak gerekiyor. Herkes promosyon alacaksa hangi şartlarda ne alacağı bilinmeli" dedi.
Yazı kaynağı : www.ntv.com.tr
Geçici işçilere kadro son dakika 2023 haberleri: Geçici işçilere kadro ne zaman verilecek, kimleri kapsıyor? | Bakan Bilgin’den açıklama
SÖZLEŞMELİYİ KADROYA GEÇİRDİK!
Yeni yıl gelmeden Bakan Bilgin yaptığı açıklamada sözleşmelinin sorununu çözdüklerini açıklamıştı:
"Geçtiğimiz sene kamu çalışanlarımıza enflasyonun üzerinde bir artış yaptık. Bu sene de çalışmalarımız devam ediyor. Yılbaşından hemen önce ya da sonra hemen paylaşırız. Kamu çalışanlarımız için yaptığımız çok önemli bir şey var.
Talep edilirken çok konuşuluyordu ama çözülünce pek konuşulmuyor. O da şu, yaklaşık 550 bin sözleşmeli personellerimizi kadroya geçirdik."
Yazı kaynağı : www.sabah.com.tr
Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında
Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.