Bu sitede bulunan yazılar memnuniyetsizliğiniz halınde olursa bizimle iletişime geçiniz ve o yazıyı biz siliriz. saygılarımızla

    kabir namazı nasıl kılınır kaç rekattır

    1 ziyaretçi

    kabir namazı nasıl kılınır kaç rekattır bilgi90'dan bulabilirsiniz

    KABİR NAMAZI

    Kabir nur namazı nasıl kılınır? Hangi dualar ve sureler okunur?

    Kabir nur namazı nasıl kılınır? Hangi dualar ve sureler okunur?

    Kabir nur namazı iki rekâttan oluşan bir namazdır. Tahiyatta oturulduğu gibi oturularak kılınması gereken bir namazdır. Kabir nur namazı bu yüzden ayakta kılınmaz. Bu namaz için tekrardan abdest alınması gerekir. Yatsı namazı abdesti olsa dahi, Kabir nur namazı için yeni bir abdest almak gereklidir.

    Tahiyatta oturulduğu gibi oturmak gerekir ve namaz bu şekilde oturarak kılınır. Kabir nur namazına “ Niyet ettin Allah rızası için 2 rekât Kabir nur namazı kılmaya” diyerek niyet edilir.

    Ardından “Allahuekber” diyerek tekbir alınır ve Sübhaneke duası okunur. Sübhaneke duasının ardından Eüzü Besmele çekilir ve Fatiha süresi okunur.
    Fatiha süresinin ardından Zilzal süresi okunur ve eller dizlere konularak hafifçe eğilinir ardından rükuya varılır.

    Rükudayken 3 kere “Subhane Rabbiyel Azim” denir ve doğrulurken “Semi Allahu - limen Hamide- Rebbena Lekel ‘Hamd” denerek hafifçe doğrulunur. Allah’u Ekber denildikten sonra secdeye gidilir.

    Secdeye varıldığında 3 kere “Subhane Rabiyel Ala” denildikten sonra ‘Allah’u Ekber’ denilir ve ikinci rekat için tekrar eller dizlerde oturulur.

    İkinci rekatın başında besmele çekilir ve ardından Fatiha suresi okunur. Fatiha suresinin ardından Tekasür suresi okunur. Birinci rekatta ki gibi rüku ve secdede ne yapılmışsa aynısı tekrarlanır ve tahiyatta oturulur. Bu kısımda ilk olarak Ettehiyyatü duası okunur. Ardından sırasıyla Allahümme Salli ve Allahümme Barik, Rabbena Atina ve Rabbenağfirli dualarını okumak gerekir. Dualar bittikten sonra “ Esselamün aleyküm ve rahmetullah” diyerek selam verilir ve namaz bitirilir.

    Yazı kaynağı : www.posta.com.tr

    Kabir Nur Namazı Nedir, Nasıl Kılınır, Sahih mi? Oturarak Namaz Kılınır mı?

    Kabir Nur Namazı Nedir, Nasıl Kılınır, Sahih mi? Oturarak Namaz Kılınır mı?

    Kabir azabından koruyan, sayısız bereketleri olan kabir nur namazı nedir, nasıl kılınır, faziletleri nelerdir?  Kabir nur namazı kaç rekattır, hangi dualar okunur? Kabir nur namazı sahih midir, kabir nur namazı diye bir namaz var mıdır? Tüm merak edilenleri sizler için derledik…

    Kabir Nur Namazı Nedir, Sahih midir?

    Halk arasında “kabir nur, kabir  namazı” olarak bilinen ve oturarak kılınan bu namaz aslında bazı tartışmalara neden olmuştur. Peygamber efendimizin hayatını anlatan kitaplarda “kabir nur namazı” adı altında bir ibadetten bahsedilmez, bunun sonucu bu namaz hakkında şüpheler ortaya çıkmıştır. Bazı islam alimleri böyle bir namazın olmadığını söyler. Ancak, ashap tarafından nakledilen sahih hadislerde Peygamber efendimizin (sallallahü aleyhi ve sellem) vitir namazından sonra, oturarak 2 rekat namaz kıldığı rivayet edilmiştir.

    Kabir nur namazı (oturularak kılınan namaz) olarak bilinen namaz bu namaz  olduğu varsayılır.

    Kabir nur hakkında Ahmet b. Hanbel “kılmıyorum ama kılana da mani olmam” fikrini sunmuştur.

    Kabir Nur Namazı Kaç Rekattır?

    İnsanlar tarafından ebedi konakları olan kabirleri nur dolsun, aydınlık olsun niyetiyle kılınan bu namaz 2 rekattan oluşur. 

    Namazın bu ismi almasının bir nedeni peygamber efendimizin kabir azabından kurtulmak için bu namazı kıldığı düşünülmesidir. 

    2 Rekatlık Kabir Nur Namazı Ne Zaman Kılınır?

    Hadislerde rivayet edildiğine göre peygamber efendimiz (s.a.v) yatmadan önce, vitir namazından sonra iki rekat namaz kılardı.  Peygamber efendimizin (s.a.v) kıldığı bu namaz  halk arasında “kabir nur” olarak bilinen namaz olduğu kabul edilir, bu nedenle vitir namazından sonra kılınır.

    2 Rekat Kabir Nur Namazı Nasıl Kılınır?

    Ümmü Seleme (r.a)’dan rivayet edilen hadisi şerif şu şekildedir:

    “Efendimiz (Sallallahü aleyhi ve sellem) vitir namazından sonra, oturduğu yerden iki rekat namaz kılardı.”

    Kabir namazı oturularak kılınan bir namazdır. Bu nedenle halk arasında “oturularak kılınan namaz” olarak da bilinir. 

    Kabir nur namazı 2 rekattır ve şu şekilde kılınır:

    Kabir Nur Namazında Hangi Dualar Okunur?

    Beyheki’nin Es-Sünenül- Kübra eserinde şu hadise yer verilmiştir:

    Ebu Ümame şöyle buyurdu;

    “Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) yatağına girmek istediğinde yatağına oturur, uyumadan önce iki rekat nafile namazı kılardı. Birinci rekatta zammı sure yerine ‘Zilzal Suresi, 2. rekatta ise 2 Tekasür Suresi’ okurdur.”

    Bu hadiste rivayet edildiği gibi Peygamber efendimiz yatmadan önce ve oturarak kıldığı 2 rekatlık bu namazda Zilzal ve Tekasür surelerini okumuştur. Başka bir rivayete göre peygamber efendimiz vitir namazından sonra oturarak kıldığı 2 rekatlık bu namazın birinci rekatında Tekasür, 2. rekatında da Kafirun surelerini okumuştur. Ancak bu sureleri bilmeyen kişiler dilediği bir zammı sureyi okuyabilirler.

    Kabir Nur Namazı Faziletleri Nelerdir?

    2 rekatlık kabir nur namazını kılmaya devam eden kişilere Allah’ın izni ile şu müjdeler verilmiştir…

    Yazı kaynağı : baksanabi.com

    Kabir-nur namazı nedir? Kabir-nur namazı var mıdır?

    Kabir-nur namazı nedir? Kabir-nur namazı var mıdır?

    Akit haber güncel son dakika gündem haberleri ve haber arşivi.

    Biz her vakit, hakikati haykırdık ve gerçeğin izinde olduk. Her devrin gazetesi olmadık, milletin gazetesi olduk.

    www.yeniakit.com.tr internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü sair içeriklerle ilgili telif hakları Uğurlu Gazetecilik Basın Yayın Matbaacılık Reklamcılık Limited Şirketi’ne aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeksizin iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz, yeniden yayıma konulamaz.

    Yüklenme süresi 0.0220 sn.

    Yazı kaynağı : www.yeniakit.com.tr

    Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

    Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

    Yazının devamını okumak istermisiniz?
    Yorum yap