istanbul jeoloji haritası beni bul
istanbul jeoloji haritası beni bul bilgi90'dan bulabilirsiniz
İBB jeoloji haritası 2023 (Beni Bul)! Adres ve kapı numarası yazarak depreme karşı zemin dayanıklılığına nasıl bakılır? İBB İstanbul jeoloji haritası!
Adres ve kapı numarası yazarak depreme karşı zemin dayanıklılığına nasıl bakılır?
İBB tarafından paylaşılan haritanın üzerinde tam adresi bularak zemin kontrolü yapabilirsiniz. Site üzerinde sol üstte yer alan "Beni bul" butonuna tıklayın ve İstanbul dışında da İstanbul'da bulunan bir konumun zemini görülebiliyor. Bunun için de yine sol üstteki mercek sembolüne tıklayıp adres yazmak gerekiyor. (Örn:"Hürriyet Cd. No:30") Adresi yazıldığında çıkan seçeneklerden seçim yapılabiliyor.
Harita üzerinden adres bulmak için TIKLAYIN
Yazı kaynağı : www.gazetevatan.com
İstanbul Jeoloji Haritası
Paneli Küçült ve Haritayı Gör
Bu harita Twitter'da gördüğüm şu paylaşım'dan esinelenerek hazırlanmıştır. Veri İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulmuştur. Haritayı hazırlamaktaki temel amaç beklenen büyük İstanbul depremi öncesi zeminin jeolojik yapısı hakkında bir fikir vermektir.
Kullanım için, eğer İstanbul içerisinde an itibariyle bulunduğunuz konumun jeolojisini merak ediyorsanız sol üstte bulunan "Beni bul" butonuna tıklayabilirsiniz. Eğer İstanbul'da değilseniz ya da İstanbul'da bulunduğunuz konum dışında bir konuma göz atmak istiyorsanız yine solda üstteki mercek sembolüne tıklayarak adres yazabilir (Örn:"Abide-i Hürriyet Cd. No:10" yazıp enter'a bastığınızda çıkan seçeneklerden seçim yapabilirsiniz) ya da merceğin altındaki simgeye tıklayıp oradan uydu seçeneğini seçerek de merak ettiğiniz adresi bulabilirsiniz.
Haritanın sağ üst köşesinde bulunan gösterimden jeolojik kısaltmalara ilişkin açıklamaları bulabilirsiniz.
Sonrasında bu açıklamaların biraz daha detaylı anlatıldığı aşağıdaki görsellere de göz atabilirsiniz. Görsellerde jeolojik formasyonlar risklerine göre az riskli ve çok riskli olarak iki grupta sunulmaktadır. Yukarıda bahsedilen twitin altında yapılan bir paylaşımdan alınmıştır. Bu görselleri incelerken formasyon isimlerine dikkat etmeniz tavsiye edilir.
İletişim: [email protected]
tags: istanbul, deprem, earthquake, geology, geology map, geological map, ibb, istanbul büyükşehir belediyesi, jeoloji, jeoloji haritasi, zemin, jeolojik harita, istanbul jeolojik haritası, interaktif, konum, beklenen büyük istanbul depremi, türkiye, ekşisözlük, twitter, facebook
Yazı kaynağı : mapelse.github.io
İstanbul Jeoloji Haritası Yayınlandı
6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilimizi vuran çifte depremin yaraları sarılmaya çalışılırken gözlerse her geçen gün sessizce yaklaşan büyük İstanbul depremine çevrildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, depremle ilgili gerekli önlemlerin alınmaya başladığını açıklamış ve vatandaşlara evlerini onarmaları veya yeniden yapılması için başvuru yapmaları için çağrıda bulunmuştu.
Bugünse tüm İstanbul’un zemin yapısı ve fay hatlarını gösteren interaktif İstanbul İl Jeoloji Haritası, vatandaşların hizmetine sunuldu. Harita sayesinde evinizin altından fay hattı geçip geçmediğini ve evinizin bulunduğu konumdaki zemin yapısını görebileceksiniz.
Evinizin zemin yapısını öğrenmek için adresinizi girmeniz yeterli
Yazılımcı Şan Özmen’in İBB’nin verilerini kullanarak hazırladığı haritada İstanbul’un tamamında bulunan fay hatlarının konumunu ve zemin yapısının türünü görebiliyorsunuz. Haritanın sağ üst köşesinde yer alan bilgilere ek olarak sağ taraftan açılan sekmede de haritadaki renklerin ne anlama geldiği ve formasyonların isimleri yer alıyor.
Ayrıca haritada yer alan formasyonlar ve zemin yapısı türleri, “Riski Yüksek Yerler” ve “Riski Daha Düşük Yerler” olarak ikiye ayrılmış durumda.
Buraya tıklayarakulaşabileceğiniz haritada kullanıcılar evlerinin adresini girerek ya da sol üst taraftaki “Beni Bul” düğmesine tıklayarak anlık konumlarındaki zeminin kalitesini görebiliyor.
2011 yılında hazırlanan İstanbul İl Jeoloji Haritası baz alınarak hazırlanan bu interaktif haritaya ek olarak burada bulunan bağlantıyıkullanarak Türkiye’deki önemli fay hatlarının haritasını da görebilirsiniz.
Haritaya dikkatlice bakıldığındaysa ne yazık ki İstanbul’un neredeyse yarısının (özellikle Avrupa yakası) “Riski Yüksek Bölge” olarak işaretlendiğini görüyoruz.
Yazı kaynağı : www.webtekno.com
Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında
Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.