Bu sitede bulunan yazılar memnuniyetsizliğiniz halınde olursa bizimle iletişime geçiniz ve o yazıyı biz siliriz. saygılarımızla

    ingilizce alfabesinde kaç harf var

    1 ziyaretçi

    ingilizce alfabesinde kaç harf var bilgi90'dan bulabilirsiniz

    İngilizce alfabe ve İngilizce harflerin okunuşları - Busuu

    İngilizce Alfabe... İngilizce'de Alfabe ve Harflerin Okunuşu - İngilizce Alfabe Harflerin Sırası, Yazılışı ve Okunuşu

    İngilizce Alfabe... İngilizce'de Alfabe ve Harflerin Okunuşu - İngilizce Alfabe Harflerin Sırası, Yazılışı ve Okunuşu

    Latin alfabesinden uyarlanan İngilizce alfabe toplamda 26 harften oluşur. Bu harflerden 21’i sessiz harf iken 5’i sesli harften oluşur. İngilizce’de ses türleri fazla olduğu için alfabedeki harflerin okunuşu farklıdır. İngiliz alfabesinde Türkçe’de olduğu gibi “ç, ğ, ö, ş, ı ve ü” harfleri bulunmaz. Türkçe’den farklı “q, w, x” harfleri vardır.

    İngilizce Alfabe Sırası ve Harflerin Okunuşu

    İngilizce Sesli ve Sessiz Harfler

    İngilizce alfabede 5 harf seslidir. Bunlar şu şekildedir;

    A,E,I, O, U

    Alfabedeki geri kalan tüm harflere sessiz harfler denir.

    İngilizce Harflerin Okunuşu

    E Harfi

    İ Harfi

    S Harfi

    U Harfi

    Y Harfi

    AU Harfleri

    CH Harfleri

    EE Harfleri

    EA Harfleri

    OO Harfleri

    OU harfleri:

    SH Harfleri

    GHT Harfleri

    TCH Harfleri

    Yazı kaynağı : www.milliyet.com.tr

    İngilizce Alfabe, Harfler ve Türkçe Okunuşları

    İngilizce Alfabe, Harfler ve Türkçe Okunuşları

    Kurumsal İngilizce Kursları

    Kurumsal Almanca Kursları

    Kurumsal Fransızca Kursları

    Kurumsal İspanyolca Kursları

    Kurumsal İtalyanca Kursları

    Kurumsal Arapça Kursları

    Yabancılar için Türkçe

    Kültürlerarası İletişim

    Yazı kaynağı : berlitz-istanbul.com

    İngilizce Alfabe ve İngilizce Harflerin Türkçe Okunuşları

    İngilizce Alfabe ve İngilizce Harflerin Türkçe Okunuşları

    Örnek Kelimeler ve Okunuşları

    İngilizcede harflerin kelime içindeki okunuşları ve tek başına okunuşlarının aynı olmadığını belirtmiştik. Aşağıdaki örneklerde harflerin kelime içindeki okunuşları ve tek başına okunuşları arasındaki farkı ile aynı harfin farklı kelimeler içinde okunuş farkını inceleyelim;

    Drink (İçmek): “i” harfi tek başına “ay” şeklinde okunur ancak bu kelime “dırink” şeklinde okunur. Yani “i” harfi bu kelimenin içinde “i” olarak okunur.

    Mice (Fareler): Bu kelime “mays” şeklinde okunur. Yani tek başınayken “ay” şeklinde okunan “i” harfi bu kelimenin içinde de “ay” şeklinde telaffuz edilir

    Ocean (Okyanus): Bu kelime “ouşın” şeklinde telaffuz edilir. Tek başınayken “si” şeklinde okunan “c” harfi, bu kelime içinde “ş” şeklinde okunur.

    Cream (Krem): Tek başınayken “si” olarak okunan “c” harfi bu kelimenin içinde “k” şeklinde okunur. Yani bu kelimenin telaffuzu “kriim” şeklindedir.

    Ceremony (Tören): Tek başınayken “si” olarak okunan “c” harfi, bu kelimenin içinde de aynı şekilde okunur. Yani bu kelimenin telaffuzu “serımoni” şeklindedir.

    Pacific (Pasifik): İki tane “c” harfi içeren bu kelimede iki “c” harfinin de okunuşları farklıdır. Bu kelimenin okunuşu “pasifik” şeklindedir, yani ilk “c” harfi “s”şeklinde okunur ve ikinci “c” harfi “k” şeklinde okunur. Bunun nedeni kelime içinde “c” harfinden sonra “i, e, y” harfleri geldiğinde “c” harfinin çoğunlukla “s” şeklinde okunmasıdır. Ayrıca “c” harfi kelime sonunda yer aldığında “k” şeklinde okunur.

    Cold (Soğuk): Bu kelimede “c” harfi “k” şeklinde telaffuz edilir ve bu kelimenin telaffuzu “kold” şeklinde olur. Bunun sebebi kelime içinde “c” harfinden sonra “a, o, u” harfleri geldiğinde “c” harfinin “k” şeklinde telaffuz edilmesidir.

    Reason (Sebep): Tek başına “es” şeklinde okunan “s” harfi, bu kelime içinde “z” şeklinde okunur ve bu kelimenin telaffuzu “riizın” şeklinde olur. Bunun nedeni kelime içinde iki ünlünün arasında yer alan “s” harfinin “z” şeklinde okunmasıdır.

    Seed (Tohum): Bu kelimede ise “s” harfi tek başına okunduğu gibi okunur ve bu kelimenin telaffuzu “siid” şeklinde olur.

    Bazı durumlarda ise kelime içinde yer alan bir harf telaffuz edilmeyebilir. Aşağıda kelime içinde telaffuz edilmeyen harflerle ilgili örnekleri inceleyelim;

    Know (Bilmek): “kn” ile başlayan kelimelerde “k” harfi okunmaz. Bu yüzden bu kelimenin telaffuzu “nov” şeklindedir. Aynı şekilde “knee” (diz) kelimesi “nii” olarak, “knife” (bıçak) kelimesi de “nayf” olarak okunur.

    Wrong (Yanlış): “wr” ile başlayan kelimelerde “w” harfi okunmaz. Bu sebeple bu kelime “rong” şeklinde okunur. Aynı şekilde “write” (yazmak) kelimesi “rayt” olarak, “wrist” (bilek) kelimesi ise “rist” olarak telaffuz edilir.

    Yazı kaynağı : www.englishcentral.com

    Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

    Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

    Yazının devamını okumak istermisiniz?
    Yorum yap