Bu sitede bulunan yazılar memnuniyetsizliğiniz halınde olursa bizimle iletişime geçiniz ve o yazıyı biz siliriz. saygılarımızla

    ilk tbmm döneminde ülke yönetimindeki ikilik aşağıdakilerden hangisiyle sona erdirilmiştir

    1 ziyaretçi

    ilk tbmm döneminde ülke yönetimindeki ikilik aşağıdakilerden hangisiyle sona erdirilmiştir bilgi90'dan bulabilirsiniz

    ilk tbmm döneminde ülke yönetimindeki ikilik aşağıdakilerden hangisiyle sona erdirilmiştir?a) büyük - Eodev.com

    ilk tbmm döneminde ülke yönetimindeki ikilik aşağıdakilerden hangisiyle sona erdirilmiştir?a) büyük - Eodev.com

    Doğru cevap D seçeneğidir. (Saltanatın kaldırılması)

    Saltanatın kaldırılma nedenleri:

    - Milli egemenliğe ters düşmesi,

    - Lozan Görüşmeleri’ne, TBMM Hükümeti ile birlikte İstanbul Hükümeti’nin de davet edilmesi,

    - Ulusal direnişe, padişah ve İstanbul Hükümeti'nin destek vermemesi,

    - Milli menfaatlere ters düşecek şekilde bir ülkede iki hükümetin bulunması,

    - TBMM Hükümeti’nin İtilaf devletlerine karşı zafer kazanmış olmasıdır.

    Yazı kaynağı : eodev.com

    E��TMENHABER

    E�itim ��retim �le �lgili Belgeler > Soru Bankas� Test Sorular� > Tarih Dersi �le �lgili Test Sorular� Soru Bankas� > �nk�lap Tarihi Testleri TC �nk�lap Tarihi Ve Atat�rk��l�k Test Sorular� Soru Bankas�

    CUMHUR�YET D�NEM�, ATAT�RK �NKILAPLARI TEST (2) (�NKILAP TEST SORULARI)

    1. A�a��daki olaylardan hangisi halifeli�in kald�r�lmas� ile ilgili bir geli�me de�ildir?

    A) Alt� y�z y�ll�k Osmanl� saltanat�n�n sona ermesi

    B) Ordunun siyasetten ayr�lmas�

    C) Din i�leri kurulunun olu�turulmas�

    D) 1924 Anayasas�nda devletin dininin a��k�a belirtilmesi

    E) Laikle�me s�recinin h�zland�r�lmas�

    2. A�a��dakilerden hangisi a�amalar�ndan de�ildir?

    A) Saltanat�n kald�r�lmas�

    B) Halifeli�in kald�r�lmas�

    C) Medeni Kanunun kabul�

    D) Devlet�ilik ilkesinin kabul�

    E) Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun ��kar�lmas�

    3. A�a��dakilerden hangisi T�rkiye'de laik devlet d�zenine ge�i�in ilk a�amas� olarak kabul edilebilir?

    A) Medreselerin kapat�lmas�

    B) �er'iye Vekaleti�nin kald�r�lmas�

    C) Saltanat�n kald�r�lmas�

    D) Hafta sonu tatilinin de�i�tirilmesi

    E) Tekke ve zaviyelerin kapat�lmas�

    4. TBMM'nin 1 Kas�m 1922�de saltanat� kald�rmas� �zerine sadece halife unvan� kalan Vahdettin �lke/i terk edince Abd�lmecit TBMM taraf�ndan halife se�ildi. Meclis, Abd�lmecit'ten "Halife" d���nda unvan kullanmamas�n� istedi.

    Bu bilgiler,

    I. Halifelik, saltanat�n kald�r�lmas�ndan sonra da devam etmi�tir.

    II. TBMM, en �st�n otorite oldu�unu kan�tlam��t�r.

    III. Halife devlet ve din ba�kanl��� g�revini birlikte y�r�tmektedir.

    IV. Son Osmanl� padi�ah� Vahdettin'dir

    gibi yarg�lardan hangilerine kan�t olarak g�sterilebilir?

    A) I ve III

    B) II ve III

    C) III ve IV

    D) I, II ve III

    E) I, II ve IV

    5. T�rkiye'de a�a��dakilerden hangisi di�erlerinden sonra ger�ekle�mi�tir?

    A) �ok partili hayata ge�ilmesi

    B) Halifeli�in kald�r�lmas�

    C) Cumhuriyetin ilan�

    D) Saltanat�n kald�r�lmas�

    E) TBMM'nin a��lmas�

    6. Atat�rk T�rk toplumunun �a�da�la�mas�, demokrasinin yer�9�mesi i�in �al���yordu. �zellikle TBMM'de sorunlara ��z�m bulunmas�, h�k�metin denetlenmesi, Mecliste farkl� g�r�� ve d���ncelerin ortaya ��kmas�n� istiyordu.

    Atat�rk'�n bu ama�la yapt��� ancak ba�ar�l� olamad��� en �nemli �al��ma a�a��dakilerden hangisidir?

    A) Devlet�ilik ilkesinin kabul edilmesi

    B) Halifeli�in kald�r�lmas�

    C) �ok partili hayat denemeleri

    D) T�rk Tarih Kurumunun kurulmas�

    E) T�rk Dil Kurumunun kurulmas�

    7. Mustafa Kemal dinin ve din kurumlar�n�n kullan�larak halk�n s�m�r�lmesine �iddetle kar��yd�. Bu y�zden �eyh, dervi�, m�rid gibi tarikat mensuplar�n�n faaliyetlerinin engellenmesi gerekti�ine inan�yordu.

    A�a��daki ink�l�plardan hangisi bu ama�la yap�lm��t�r?

    A) Saltanat�n kald�r�lmas�

    B) T�rk Medeni Kanunu'nun kabul edilmesi

    C) Tekke, zaviye ve t�rbelerin kapat�lmas�

    D) Halifeli�in kald�r�lmas�

    E) Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun kabul edilmesi

    8. Cumhuriyetin ilan� ile a�a��dakilerden hangisi ger�ekle�memi�tir?

    A) Rejimin ad�n�n konulmas�

    B) �ok partili d�neme ge�ilmesi

    C) Devlet ba�kanl��� sorununun ��z�lmesi

    D) H�k�met kurulmas�n�n kolayla�mas�

    E) Meclis h�k�meti sisteminden kabine sistemine ge�ilmesi

    9. A�a��dakilerden hangisi, Cumhuriyet d�neminde i� ve d�� ticaretimizi geli�tirmek amac�yla yap�lan �al��malardan biri de�ildir?

    A) Kabotaj Kanunu'nun ��kar�lmas�

    B) A�nam vergisinin art�r�lmas�

    C) Kapit�lasyonlar�n kald�r�lmas�

    D) Birinci Be� Y�ll�k Plan'�n kabul edilmesi

    E) Te�vik-i Sanayi Kanunu'nun ��kar�lmas�

    10. �lk TBMM d�neminde, �lke y�netimindeki ikilik, a�a��dakilerden hangisiyle sona erdirilmi�tir?

    A) B�y�k Millet Meclisi H�k�meti'nin kurulmas�

    B) Cumhuriyet'in ilan�

    C) Halifeli�in kald�r�lmas�

    D) Saltanat�n kald�r�lmas�

    E) �lk anayasan�n haz�rlanmas�

    11. Milli M�cadele d�neminde yeni T�rk devleti kurulurken cumhuriyetin resmen ilan� daha sonraya b�rak�lm��t�r.

    Bu durumun nedeni olarak, a�a��dakilerden hangisi savunulabilir?

    A) Milli m�cadeleyi ba�ar�ya ula�t�rarak ba��ms�zl��� sa�lamak

    B) Siyasi partilerin kurulmas�n� beklemek

    C) Halk�n cumhuriyet y�netimine uyum sa�lamas�n� beklemek

    D) Milletvekillerinin cumhuriyet rejimine uyum sa�lamas�na zaman vermek

    E) G��ler birli�i esas�n� benimsemek

    12. Atat�rk d�neminde �ok partili demokrasiye ge�me denemeleri yap�lm��, fakat ba�ar�l� olunamam��t�r.

    �ok partili d�neme ge�me giri�imleri hangi amaca y�neliktir?

    A) Devlet�ili�in g��lenmesi

    B) Laiklik anlay���n�n yerle�mesi

    C) Halk�n g�r��lerinin meclise daha fazla yans�t�lmas�

    D) Halife yanl�lar�n�n �al��malar�n�n engellenmesi

    E) Halk�n bu konudaki isteklerinin yerine getirilmesi

    13. T�rk kad�n�na, bo�anma davas� a�ma ve hakim karar�yla bo�anabilme hakk� a�a��dakilerden hangisiyle sa�lanm��t�r?

    A) T�rk Ceza Kanunu'nun kabul edilmesiyle

    B) Mecellenin y�r�rl��e girmesiyle

    C) Medeni Kanun'un kabul edilmesiyle

    D) Halifeli�in kald�r�lmas�yla

    E) Cumhuriyetin ilan edilmesiyle

    14. A�a��dakilerden hangisi, cumhuriyet y�netiminin �zelliklerinden biri de�ildir?

    A) Yarg�n�n (bilgi yelpazesi. com) ba��ms�z olmas�

    B) Y�netimde, yurtta�lar aras�nda ayr�m yap�lmamas�

    C) Toplumda halk s�n�flar�n�n olmamas�

    D) �zg�rl�klerin tam olarak sa�lanmaya �al���lmas�

    E) Halk taraf�ndan se�ilen temsilcilerin g�rev s�resinin s�n�rs�z olmas�

    15. A�a��dakilerden hangisinin halifeli�in kald�r�lmas�yla ilgisi yoktur?

    A) Tevhidi Tedrisat Yasas�'n�n ��kar�lmas�

    B) Diyanet ��leri Ba�kanl���n�n kurulmas�

    C) Medeni Kanun'un kabul edilmesi

    D) Kabine sistemine ge�ilmesi

    E) �er'iye ve Evkaf Vekaleti'nin kald�r�lmas�

    CEVAP ANAHTARI

    1A

    2D

    3C

    4E

    5A

    6C

    7C

    8B

    9B

    10D

    11A

    12C

    13C

    14E

    15D

    >>>TIKLAYIN<<<

    TAR�H DERS� �LE �LG�L� TEST SORULARI, SORU BANKASI
    SAYFASINA GER� D�NMEK ���N

    >>>TIKLAYIN<<<

    SORU BANKASI, TEST SORULARI � SAYFASINA GER� D�NMEK ���N

    >>>TIKLAYIN<<<

    �NKILAP TAR�H� DERS� �LE �LG�L� KONU ANLATIMLAR
    SAYFASINI G�RMEK �STERSEN�Z

    >>>TIKLAYIN<<<

    �NKILAP TAR�H� DERS� �LE �LG�L� YAZILI SORULARI
    SAYFASINI G�RMEK �STERSEN�Z

    >>>TIKLAYIN<<<

    Yazı kaynağı : bilgiyelpazesi.com

    E�itim ��retim �le �lgili Belgeler > Soru Bankas� Test Sorular� > Tarih Dersi �le �lgili Test Sorular� Soru Bankas� > �nk�lap Tarihi Testleri TC �nk�lap Tarihi Ve Atat�rk��l�k Test Sorular� Soru Bankas�

    CUMHUR�YET D�NEM�, CUMHUR�YET�N �LANI, �LKE VE �NKILAPLAR, �OK PART�L� D�NEME GE��� DENEMELER� �LE �LG�L� TEST SORULARI (3) (�NKILAP TAR�H� TESTLER� TC �NKILAP TAR�H� VE ATAT�RK��L�K TEST SORULARI)

    1. A�a��dakilerden hangisi, Cumhuriyet d�neminde i� ve d�� ticaretimizi geli�tirmek amac�yla yap�lan �al��malardan biri de�ildir?

    A) Kabotaj Kanunu'nun ��kar�lmas�

    B) A�nam vergisinin art�r�lmas�

    C) Kapit�lasyonlar�n kald�r�lmas�

    D) Birinci Be� Y�ll�k Plan'�n kabul edilmesi

    E) Te�vik-i Sanayi Kanunu'nun ��kar�lmas�

    2. �lk TBMM d�neminde, �lke y�netimindeki ikilik, a�a��dakilerden hangisiyle sona erdirilmi�tir?

    A) B�y�k Millet Meclisi H�k�meti'nin kurulmas�

    B) Cumhuriyet'in ilan�

    C) Halifeli�in kald�r�lmas�

    D) Saltanat�n kald�r�lmas�

    E) �lk anayasan�n haz�rlanmas�

    4. T�rk kad�n�na, bo�anma davas� a�ma ve hakim karar�yla bo�anabilme hakk� a�a��dakilerden hangisiyle sa�lanm��t�r?

    A) T�rk Ceza Kanunu'nun kabul edilmesiyle

    B) Mecellenin y�r�rl��e girmesiyle

    C) Medeni Kanun'un kabul edilmesiyle

    D) Halifeli�in kald�r�lmas�yla

    E) Cumhuriyetin ilan edilmesiyle

    5. A�a��dakilerden hangisi, cumhuriyet y�netiminin �zelliklerinden biri de�ildir?

    A) Yarg�n�n ba��ms�z olmas�

    B) Y�netimde, yurtta�lar aras�nda ayr�m yap�lmamas�

    C) Toplumda halk s�n�flar�n�n olmamas�

    D) �zg�rl�klerin tam olarak sa�lanmaya �al���lmas�

    E) Halk taraf�ndan se�ilen temsilcilerin g�rev s�resinin s�n�rs�z olmas�

    6. A�a��dakilerden hangisi saltanat�n kald�r�lmas�na ortam haz�rlayan etkenlerden biri de�ildir?

    A) Ulusal egemenli�inin benimsenmesi

    B) Kanun-i Esasi'nin y�r�rl�kte olmas�

    C) TBMM'ye kar�� Halife Ordusu'nun kurulmas�

    D) Mustafa Kemal ve arkada�lar�na �l�m cezas� verilmesi

    E) Londra Konferans�'na �stanbul H�k�meti'nin do�rudan �a�r�lmas�

    7. �lk TBMM'de bakanlar�n TBMM taraf�ndan tek tek oylanarak se�ilmesi h�k�met kurulmas�n� zorla�t�rd��� i�in bu y�ntem de�i�tirilmi�tir.

    Bu de�i�iklik a�a��dakilerden hangisine ortam haz�rlam��t�r?

    A) Saltanat�n kald�r�lmas�na

    b) Cumhuriyet'in ilan edilmesine

    C) Halifeli�in kald�r�lmas�na

    D) �ki dereceli se�im sisteminden vazge�ilmesine

    E) Din ile devlet i�lerinin birbirinden ayr�lmas�na

    8.

    I. Vagon-Li Olay�

    II. Menemen Olay�

    III. Bursa Olay�

    Cumhuriyet d�neminde meydana gelen yukar�daki olaylar�n hangilerinde, laik devlet d�zenini y�kma amac� vard�?

    A) Yaln�z I

    B)Yaln�z

    C) Yaln�z III

    D) I ve II

    E) llvelll

    9. T�rkiye Cumhuriyeti'nde �ok partili d�neme ge�i� denemesi a�a��dakilerin hangisiyle ba�lam��t�r?

    A) Serbest Cumhuriyet F�rkas�'n�n kurulmas�

    B) Terakki Perver Cumhuriyeti F�rkas�'n�n kurulmas�

    C) T�rkiye'nin Milletler Cemiyetine �ye olmas�

    D) Cumhuriyet'in ilan edilmesi

    E) Demokrat Partinin kurulmas�

    10. Be�inci Be� Y�ll�k Sanayi Plan�'nda, ithalat konusu olan temel t�ketim mallar�n�n �retimine a��rl�k verilmesi, �ncelikle a�a��dakilerden hangisinin ama�lad���n� g�sterir?

    A) Her alanda sanayile�me

    B) Fabrikalar a�ma

    C) D�� kredi sa�lama

    D) D��a ba��ml�l��� azaltma

    E) Yat�r�mlar yapma

    11. A�a��dakilerden hangisi, bireyleri birbirine ba�layarak bir millet haline getiren ��elerden biri de�ildir?

    A) Ortak de�erlere sahip olma

    B) Ayn� topraklarda ya�ama

    C) Ama� birli�i

    D) Bulunanla yetinme e�ilimi

    E) Ortak bir tarih

    12. A�a��dakilerden hangisi, di�erlerinden sonra ��kar�lan bir kanundur?

    A) Tekke, zaviye ve t�rbelerin kapat�lmas�yla ilgili kanun

    B) T�rk Medeni Kanunu

    C) Takrir-i S�kun Kanunu

    D) Hilafetin kald�r�lmas�yla ilgili kanun

    E) Soyad� Kanunu

    13.

    I. Ki�i haklar�

    II. Ki�ilerin evlat edinme ko�ullar�

    III. Ki�ilerin aile kurmas�

    IV. Ki�ilerin e�itimi

    Yukar�dakilerden hangileri T�rk Medeni Kanunu ile d�zenlenmi�tir?

    A) I ve ll

    B) I ve lll

    C) I, II ve III

    D) I; lll ve lV

    E) II, III ve IV

    14. T�rkiye de devlet�ilik ilkesi hangi y�ldan ba�layarak uygulamaya konulmu�tur?

    A)1927

    B) 1929

    C)1933

    D) 1939

    E) 1940

    15. A�a��dakilerden hangisiyle, Atat�rk �lkeleri Anayasa g�vencesine al�nm�� ve devlet, temel nitelikleriyle "cumhuriyet�i, milliyet�i, halk��, devlet�i, laik ve ink�l�p��" olarak tan�mlanm��t�r?

    A) 1921 Anayasas�'nda yap�lan 1923 de�i�ikli�iyle

    B) 1924 Anayasas�'nda yap�lan 1937 de�i�ikli�iyle

    C) 1924 Anayasas�'nda yap�lan 1928 de�i�ikli�iyle

    D) 1924 Anayasas�'nda yap�lan 1934 de�i�ikli�iyle

    E) 1961 Anayasas�'nda yap�lan 1971 de�i�ikli�iyle

    16. Atat�rk d�nemindeki,

    I. Anadolu tarihinin ara�t�r�lmas�

    II. Arkeolojinin geli�tirilmesi

    III. M�zecili�inin geli�tirilmesi

    �al��malar�ndan hangileri, Osmanl� devletinde T�rk tarihinin salt Osmanl� Saltanat� a��s�ndan ��retilmesine kar�� ��kan ink�l�p�� anlay��� yans�t�r?

    A) I

    B) II

    C) l-ll

    D) ll-lll

    E) l-ll-lll

    17.

    I. �eyh Sait ayaklanmas�

    II. Men^men olay�

    III.Demirci Mehmet Efe ayaklanmas�

    Yukar�dakilerden hangileri ulusal ve laik devlet anlay���na kar�� bir tepki niteli�inde de�ildir?

    A) I

    B) II

    C) III

    D) l-ll

    E) ll-lll

    18. Atat�rk'�n iste�i ile kurulmu� olan Serbest Cumhuriyet F�rkas�n�n kapat�lma nedeni a�a��dakilerden hangisidir?

    A) Partide liberal ekonomi sisteminin b9nimsenm9m9si

    B) Gerici �evreleri (bilgi yelpazesi.net) n partiye girmesi

    C) D�nyada ekonomik bir bunal�m ya�anmas�

    D) Bursa'da ezan�n T�rk�e okunmas�na kar�� olaylar�n ��kmas�

    E) Laikli�in Anayasa g�vencesi alt�na al�nmas�

    19. Cumhuriyet D�neminde erke�in aile konumuyla ilgili ayr�cal�klar� b�y�k �l��de a�a��dakilerden hangisiyle kald�r�lm��t�r?

    A) Laiklik g�vencesinin Anayasa g�vencesine al�nmas�

    B) T�rkiye'nin Milletler Cemiyetine �ye olmas�

    C) Medeni Kanunun kabul edilmesi

    D) �talyan Ceza Kanununun adapte edilerek y�r�rl��e girmesi

    E) �ok partili demokratik hayata ge�ilmesi

    20. A�a��dakilerden hangisi Millet Mektepleri'nin ama�lar�ndan biridir?

    A) Bas�lan kitap say�s�n� art�rmak

    B) Okuma yazmada kolayl�k sa�lamak

    C) E�itim ve ��retimi birle�tirmek

    D) Okuma yazma oran�n� art�rmak

    E) Y�ksek okul say�s�n� art�rmak

    21. T�rk denizlerinde gemi i�letme hakk�n�n yaln�z T�rkiye'ye ait olmas� a�a��dakilerden hangisiyle sa�lanm��t�r?

    A) Te�vik-i Sanayi Kanunu

    B) Kabotaj Kanunu

    C) Lozan Antla�mas�

    D) Birinci Be� Y�ll�k Sanayi Plan�

    E) Birinci �zmir �ktisat Kongresi

    22. A�a��dakilerden hangisinin ger�ekle�tirilmesi, di�erlerini zorunlu hale getirmi�tir?

    A) Tekke ve t�rbelerin kapat�lmas�

    B) Medreselerin kapat�lmas�

    C) Tevhid-i Tedrisat Kanununun kabul edilmesi

    D) �er'iye ve Evkaf Vekaletinin kald�r�lmas�

    E) Yabanc� okullar�n T�rk m�fetti�leri denetiminde olmas�

    23. Cumhuriyetin ilk y�llar�nda, a�a��daki alanlardan hangisine ekonomik kalk�nmada �ncelik verilmemi�tir?

    A) Tar�m

    B) Ticaret

    C) Sanayi

    D) Ula�t�rma

    E) Turizm

    24. I933 y�l�nda kabul edilen 1. Be� Y�ll�k Sanayi Plan� ba�ar�yla sonu�land�r�lm�� ve T�rk Sanayisi ilerleme yoluna girmi�tir. Ancak 2. Be� Y�ll�k Kalk�nma Plan� istenilen �ekilde uygulanamam��t�r.

    2. Be� Y�ll�k Kalk�nma Plan�'n�n uygulanmamas�nda a�a��dakilerden hangisi etkili olmu�tur?

    A) D�nyada b�y�k bir ekonomik bunal�m�n ya�anmaya ba�lanmas�

    B) �zel giri�imlerin say�ca az olmas�

    C) Te�vik-i Sanayi Kanununun ��kar�lmas�n�n gecikmesi

    D) 2.D�nya sava��n�n ��kmas�

    E) Devlet�ilik ilkesinin uygulanmaya ba�lamas�

    25.

    I. A�ar vergisinin kald�r�lmas�

    II. Do�u Anadolu'da muhta� �ift�ilere toprak da��t�m�na dair kanunun kabul edilmesi

    III. Ziraat Bankas�'n�n kurulmas�

    K�yl�y� rahatlatmak ve �retimi art�rmak amac�nda olan yukar�daki geli�melerden hangileri Atat�rk D�neminde ger�ekle�tirilmi�tir?

    A) Yaln�z l

    B) Yaln�z II

    C) Yaln�z ll

    D) l-ll

    E) ll-ll

    26.

    I. A��rl�k ve �l�� birimlerinin de�i�tirilmesi

    II. Miladi takvimin kabul edilmesi

    III. Medreselerin kapat�lmas�

    Yukar�daki ink�l�plar�n hangileri ink�l�b�n ilgili oldu�u alanda birlik sa�lamak amac�yla yap�lm��t�r?

    A) I

    B) II

    C) III

    D) l-lll

    E) l-ll-lll

    27.

    I. Saltanat�n kald�r�lmas�

    II. Halifeli�in kald�r�lmas�

    III. Yeni T�rk harflerinin kabul edilmesi s�ras� olarak �nk�laplar�n ger�ekle�tirilmesi

    A�a��dakilerden hangisinde do�ru verilmi�tir?

    A) l-ll-lll

    B) l-lll-ll

    C) ll-lll-l

    D) lll-ll-l

    E) ll-l-lll

    CEVAP ANAHTARI

    1B        2D        4C        5E        6B        7B        8E

    9B        10D        11D        12E        13C        14C        15B

    16E        17C        18B        19C        20D        21B        22C        23E

    24D        25A        26E        27A

    >>>TIKLAYIN<<<

    TAR�H DERS� �LE �LG�L� TEST SORULARI, SORU BANKASI
    SAYFASINA GER� D�NMEK ���N

    >>>TIKLAYIN<<<

    SORU BANKASI, TEST SORULARI � SAYFASINA GER� D�NMEK ���N

    >>>TIKLAYIN<<<

    �NKILAP TAR�H� DERS� �LE �LG�L� KONU ANLATIMLAR
    SAYFASINI G�RMEK �STERSEN�Z

    >>>TIKLAYIN<<<

    �NKILAP TAR�H� DERS� �LE �LG�L� YAZILI SORULARI
    SAYFASINI G�RMEK �STERSEN�Z

    >>>TIKLAYIN<<<

    Yazı kaynağı : bilgiyelpazesi.com

    Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

    Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

    Yazının devamını okumak istermisiniz?
    Yorum yap