Bu sitede bulunan yazılar memnuniyetsizliğiniz halınde olursa bizimle iletişime geçiniz ve o yazıyı biz siliriz. saygılarımızla

    http //mtegm.meb.gov.tr/kalfalik ustalik sinavlari/

    1 ziyaretçi

    http //mtegm.meb.gov.tr/kalfalik ustalik sinavlari/ bilgi90'dan bulabilirsiniz

    Mesleğim Hayatım

    KALFALIK/USTALIK SINAVLARI HAKKINDA

    Mesleki Egitim

    Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı Mesleki Eğitim Merkezleri ile Mesleki Eğitim Merkezi Programı uygulayan Mesleki ve Teknik Orta Öğretim Kurumlarında; önceki öğrenmelerin tanınması kapsamında yapılan sınavlarla "Kalfalık ve Ustalık" belgeleri verilmektedir.

    "Kalfalık ve Ustalık" Web sayfalarında;

    "E-SINAV VE DERS İÇERİKLERİ" kısmında; Elektronik Sınav hakkında tanıtıcı bir film ve sınava gireceğiniz alan/dal ile ilgili "Ders İçeriklerini" bulabilirsiniz.

    "BECERİ SINAVI VE SINAV KRİTERLERİ" kısmında ise; Uygulamalı olarak yapılan Beceri Sınavı Tanıtım Filmini ve gireceğiniz beceri sınavının "Değerlendirme Kriterlerini" inceleyebilirsiniz.

    Başarılar dileriz.
    MEB Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

    Yazı kaynağı : mtegm.meb.gov.tr

    Mesleğim Hayatım

    Yazı kaynağı : mtegm.meb.gov.tr

    Mesleğim Hayatım

    Yazı kaynağı : mtegm.meb.gov.tr

    Mesleğim Hayatım

    Yazı kaynağı : mtegm.meb.gov.tr

    Mesleğim Hayatım

    SAC İŞLERİ DALI ÖRNEK SORU (USTALIK)

    1-Seçeneklerden hangisi solunum sisteminin korunmasında kullanılan kişisel koruyucu donanımdır?
    A) Koruyucu gözlük
    B) Toz/gaz maskesi
    C) Koruyucu baret
    D) İş ayakkabısı

    2- Bir cismin görünmez yüzeylerini görünür hale getirmek için ne yapmalıdır?
    A) Kesit almalıdır.
    B) Perspektif çizmelidir.
    C) Kroki çizmelidir.
    D) Merkezi izdüşüm çizmelidir.

    3- Miktarı bilinmeyen bir büyüklüğü aynı cinsten bir birim ile karşılaştırarak kaç katı olduğunu saptama işlemine ne ad verilir?
    A) Kontrol
    B) Ölçme ve kontrol
    C) Ölçme
    D) Mukayese etme

    4-Kalın parçaların kesilmesinde elektroda nasıl hareket verilmelidir?
    A) Elektroda helisel hareket vermelidir.
    B) Zikzak hareketleri ile kesme işlemi yapılmalıdır.
    C) Bu tür parçaların kesilmesinde elektrot hareketi yapılmamalıdır.
    D) Aşağı yukarı hareketi ile kesme işlemi yapılmalıdır.

    5-Hangisi sökülebilen birleştirme çeşitlerinden biridir?
    A)Perçinle B)Vidalar C)Lehimler D)Kaynaklar

    6-Hangisi selülozik boyanın özelliklerinden değildir?
    A) Çok geç kuruma özelliğine sahiptir.
    B) Bileşimi selülozik maddelerden oluşur.
    C) Her yerde boya tabancası ile atılabilir.
    D) Boya pasta ile parlatılabilir.

    7- Move komutunun görevi hangisidir?
    A) Objeleri başka bir yere kopyalamak
    B) Objeleri istenilen uzaklığa kopyalamak
    C) Objeleri belirli bir düzende çoğaltmak
    D) Objeleri başka bir yere taşımak

    8-Elektrik akımını bir noktadan bir başka noktaya taşıyan genellikle bakırdan yapılan devre elemanına ne ad verilir?
    A) Üreteç
    B) Anahtar
    C) Sigorta
    D)İletken

    9. Boruların alın kaynağında, boruların merkezlenmesinde ne kullanılır?
    A) Lama
    B) Mengene
    C) V Yatağı
    D) Pense

    10-Hangisi NC giyotin makasın çalışma prensiplerindendir?
    A) Katlanmalı sistem
    B) Sürmeli sistem
    C)Düşmeli sistem
    D) Devrilmeli sistem

    CEVAP ANAHTARI
    1. B
    2. A
    3. C
    4. D
    5. B
    6. A
    7. D
    8. D
    9. C
    10.D

    Yazı kaynağı : mtegm.meb.gov.tr

    Mesleğim Hayatım

    GÖRÜNTÜ VE SES SİSTEMLERİ DALI ÖRNEK SORULAR (USTALIK)

    1-Seçeneklerden hangisi solunum sisteminin korunmasında kullanılan kişisel koruyucu donanımdır?
    A) Toz / gaz maskesi
    B) Koruyucu gözlük
    C) Koruyucu baret
    D) İş ayakkabısı

    2-Teknik resimde görünen çevreler ve ayrıtlar (kenarlar) hangi çizgi ile çizilir?
    A) Sürekli ince çizgi
    B) Sürekli kalın çizgi
    C) Kesik orta çizgi
    D) Noktalı ince çizgi

    3-Aşağıda analog değerler için yazılanlardan hangisi doğrudur?
    A) Minimum ve maksimum değerler arasında zamana göre değişir.
    B) “1” ve “0” ile ifade edilir.
    C) Zamana göre kesintili değerler alır.
    D) Bilgisayar sistemleri analog değerlerle çalışır.

    4-Bilgisayar destekli çizim programında dosya kaydetme komutu verilenlerden hangisidir?
    A) Plot
    B) Template
    C) Save
    D) Modify

    5. Ekranda ortada yatay çizgi varsa sebebi ne olabilir?
    A) Yüksek gerilim trafosu bozuktur.
    B) Yatay çıkış katında arıza vardır.
    C) Düşey çıkış katı çalışmıyordur.
    D) Sistem kontrol katı çalışmıyordur.

    6. Hangi tür ampule çıplak elle dokunulmaz?
    A) Halojen tipi lambalar
    B) Flouresan lamba
    C) Civa buharlı lamba
    D) LED

    7. Aşağıdakilerden hangisi tiz sesleri veren hoparlördür?
    A) Twoway
    B) Woofer
    C) Tweeter
    D) Midrange

    8. Aşağıdakilerden hangisi bağlantı portlarından biri değildir?
    A) USB
    B) SCART
    C) RJ-11
    D) Ethernet

    9. Odak uzunluğu değişebilen objektiflere ne ad verilir?
    A) Tele objektifler
    B) Zumlu objektifler
    C) Geniş açılı objektifler
    D) Dar açılı objektifler

    10. Aşağıdakilerden hangisi ekolayzeri tanımlar?
    A) Ses yankısı yaptırır.
    B) Ses yükseltme yapar.
    C) Ses filtreleme yapar.
    D) Ses frekansını bozma yapar.

    CEVAP ANAHTARI
    1. A
    2. B
    3. A
    4. C
    5. C
    6. A
    7. C
    8. C
    9. B
    10.C

    Yazı kaynağı : mtegm.meb.gov.tr

    Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

    Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

    Yazının devamını okumak istermisiniz?
    Yorum yap