hatay valisi hangi partiden aday
hatay valisi hangi partiden aday bilgi90'dan bulabilirsiniz
Hatay Valisi Rahmi Doğan istifa etti! Rahmi Doğan hangi partiden?
Türkiye’de milletvekili aday adaylıklarında hareketlilik başladı. Seçim tarihinin açıklanması ile birlikte milletvekili olmak isteyenler, aday adaylıklarını bir bir açıklıyor. Bugün ise bu konuda son gelişme Hatay’dan geldi. Hatay Valisi Rahmi Doğan istifa etti ve adaylığın resmen açıkladı.
Hatay Valisi Rahmi Doğan istifası ne anlam taşıyor?
Hatay Valisi Rahmi Doğan, özellikle deprem sonrasında Türkiye’nin gündeminde yer alan isimlerden birisi olmuştu. 5 yıldan beri il valisi olarak görev yapan Hatay Valisi Rahmi Doğan, bundan sonraki süreçte bu görevini sürdürmeyecek. Aldığı kararı bugün resmi hesaplarından paylaşan Rahmi Doğan, 2023 yılı Milletvekili Seçimleri için bu kararı aldığını duyurdu. Rahmi Doğan açıklamasında “Doğan, "Beş yıldır yürüttüğüm Hatay Valiliği görevinden, devlet büyüklerimin de müsaadeleri ile 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan milletvekili seçimlerinde, memleketim Sivas’tan ‘aday adayı’ olmak üzere ayrılmış bulunmaktayım" dedi.
Rahmi Doğan hangi partiden?
Rahmin Doğan’ın siyasi görüşü bugüne kadar açıklanmamış olsa da milletvekili adaylığında ortaya çıktı. Doğan’ın AK Parti’den milletvekili aday adayı olacağı belirtildi. Konuyla ilgili yapılan resmi açıklama ise şöyle;
"Hatay’da görev yaptığım süre içerisinde Hatay’a ve Hataylılara hizmet etmek için canla başla çalıştım. Elimden geldiği, gücümün yettiği kadarı ile memleketimiz için güzel işler yapmaya gayret ettim. Hataylı hemşehrilerim bu sürecin en büyük şahididir.
Görev yaptığım süre içerisinde; sel baskınları, orman yangınları, pandemi, İdlib’deki çatışmalar gibi birçok zorlu olaya şahitlik ettim ve bu süreçleri layıkıyla yürüttüm. Son olarak yaşadığımız deprem felaketi yüreğimde tarifi imkansız derin yaralar açtı. Ben de sizler gibi, eşimle beraber yaşadım bu felaketi. Dostlarımı, çalışma arkadaşlarımı ve bunca zaman hizmet ettiğim değerli hemşehrilerimi kaybettim. Bu hüzün ve derin kederi ömrüm boyunca unutamayacağım.
Rabbimden vefat eden vatandaşlarıma rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum.
Değerli hemşehrilerim;
Bugün itibari ile Hatay’dan ayrılıyorum. Ancak kalbim ve gönlüm hep sizinle olacak. Nasip olur da milletvekili olursam, Hatay’ın “Onikinci Milletvekili” hissiyatıyla Hatay için de çalışacağımdan, Hatay’ın yeniden inşasında üzerime düşeni yapacağımdan asla şüpheniz olmasın.
Bu duygu ve düşüncelerle sizleri Allah’a emanet ediyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum."
Yazı kaynağı : www.bgazete.com.tr
Hatay Valisi Rahmi Doğan, milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından en büyük yıkımlardan birinin meydana geldiği Hatay'da Vali Rahmi Doğan görevinden ayrıldı.
VEKİL ADAY ADAYI OLACAK
İstifasını sosyal medya hesabından duyuran Doğan, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için bu kararı aldığını söyledi.
SOSYAL MEDYADAN İSTİFA AÇIKLAMASI
Doğan, Twitter hesabından yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Değerli Hemşehrilerim; Beş yıldır yürüttüğüm Hatay Valiliği görevinden, devlet büyüklerimin de müsaadeleri ile, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Milletvekili seçimlerinde, memleketim Sivas'tan "aday adayı" olmak üzere ayrılmış bulunmaktayım.
"HATAYLI HEMŞEHRİLERİM BU SÜRECİN EN BÜYÜK ŞAHİDİDİR"
Hatay'da görev yaptığım süre içerisinde Hatay'a ve Hataylılara hizmet etmek için canla başla çalıştım. Elimden geldiği, gücümün yettiği kadarı ile memleketimiz için güzel işler yapmaya gayret ettim. Hataylı hemşehrilerim bu sürecin en büyük şahididir.
"BU HÜZÜN VE DERİN KEDERİ ÖMRÜM BOYUNCA UNUTAMAYACAĞIM"
Görev yaptığım süre içerisinde; sel baskınları, orman yangınları, pandemi, İdlib'deki çatışmalar gibi birçok zorlu olaya şahitlik ettim ve bu süreçleri layıkıyla yürüttüm. Son olarak yaşadığımız deprem felaketiyüreğimde tarifi imkansız derin yaralar açtı. Ben de sizler gibi, eşimle beraber yaşadım bu felaketi. Dostlarımı, çalışma arkadaşlarımı ve bunca zaman hizmet ettiğim değerli hemşehrilerimi kaybettim. Bu hüzün ve derin kederi ömrüm boyunca unutamayacağım.
"BUGÜN İTİBARI İLE HATAY'DAN AYRILIYORUM"
Rabbimden vefat eden vatandaşlarıma rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Değerli hemşehrilerim; Bugün itibari ile Hatay'dan ayrılıyorum. Ancak kalbim ve gönlüm hep sizinle olacak. Nasip olur da milletvekili olursam,Hatay'ın "Onikinci Milletvekili" hissiyatıyla Hatay için de çalışacağımdan, Hatay'ın yeniden inşasındaüzerime düşeni yapacağımdan asla şüpheniz olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri Allah'a emanet ediyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum."
RAHMİ DOĞAN KİMDİR?
Hatay Valisi Rahmi Doğan, 1969 yılında Sivas'ta doğdu. İlkokulu Danişment İlkokulunda, orta ve lise tahsilini Sivas İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne girdi. 1991 yılında buradan mezun olan Doğan, 1992 yılında Sivas Belediyesi Araştırma Planlama Koordinasyon Müdürlüğünde Memur olarak çalışmaya başladı.1994 yılında Sivas Valiliğinde Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine atandı. Rahmi Doğan, adaylık sırasında 8 ay İngiltere'nin Oxford kentinde dil eğitimi aldı ve mesleki incelemelerde bulundu.
Sırasıyla şu görevleri yürüttü:
* 1992-1994 : Sivas Belediyesi
* 1994-1995 : Sivas Kaymakam Adayı
* 1995-1996 : Giresun Piraziz Kaymakam Vekilliği
* 1997-1999 : Tokat- Başçiftlik Kaymakamı
* 1999-2001 : Kilis- Elbeyli Kaymakamı- Öncüpınar Sınır Kapısı Mülki İdare Amiri
* 2001-2003 : Kilis Vali Yardımcısı
* 2003-2007 : İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü
* 2007-2008 : İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkan V.
* 2008-2013 : İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı
* 2013(5 Ay): İçişleri BakanlığıHukuk Müşaviri
* 2014-2015 : İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı
* 2015-2016 : İller İdaresi Genel Müdürü
* 2016-2018 : Kars Valisi
Yazı kaynağı : www.sondakika.com
Hatay Valisi milletvekili adayı olmak için istifa etti!
Hatay Valisi milletvekili adayı olmak için istifa etti!
Deprem felaketinde 20 binden fazla insanın hayatını kaybettiği Hatay'da, Vali Rahmi Doğan, milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.
HABER MERKEZİ
Kahramanmaraş merkezli depremlerin bilançosunun en ağır hissediliği kentlerin başında gelen ve 20 binden fazla insanın hayatını kaybettiği Hatay'da Vali Rahmi Doğan, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde aday adayı olmak için görevinden istifa etti.
İstifa kararını sosyal medya hesabından duyuran Doğan, Beş yıldır yürüttüğüm Hatay Valiliği görevinden, devlet büyüklerimin de müsaadeleri ile 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan milletvekili seçimlerinde memleketim Sivas'tan aday adayı olmak üzere istifa etmiş bulunmaktayım" ifadlerini kullandı.
Doğan, görev yaptığı dönemdeki tüm süreçleri 'layıkıyla' yürüttüğünü savundu.
Doğan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Değerli hemşehrilerim 5 yıldır yürüttüğüm Hatay Valiliği görevinden, devlet büyüklerimin de müsaadeleri ile 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Milletvekili seçimlerinde, memleketim Sivas’tan aday adayı olmak üzere ayrılmış bulunmaktayım.
Hatay’da görev yaptığım süre içerisinde Hatay’a ve Hataylılara hizmet etmek için canla başla çalıştım. Elimden geldiği, gücümün yettiği kadarıyla memleketimiz için güzel işler yapmaya gayret ettim. Hataylı hemşehrilerim bu sürecin en büyük şahididir.
Görev yaptığım süre içerisinde; sel baskınları, orman yangınları, pandemi, İdlib’deki çatışmalar gibi birçok zorlu olaya şahitlik ettim ve bu süreçleri layıkıyla yürüttüm. Son olarak yaşadığımız deprem felaketi yüreğimde tarifi imkansız derin yaralar açtı. Ben de sizler gibi, eşimle beraber yaşadım bu felaketi. Dostlarımı, çalışma arkadaşlarımı ve bunca zaman hizmet ettiğim değerli hemşehrilerimi kaybettim. Bu hüzün ve derin kederi ömrüm boyunca unutamayacağım."
Maraş merkezli depremlerin üzerinden geçen bir ayda, devlet yetkilileri yeterli yardımların zamanında ve eksiksiz şekilde ulaştırılaması nedeniyle tepki çekiyor. Depremin vurduğu kentlerin başında gelen Hatay'a, yeterli miktarda çadır bile henüz ulaştırılabilmiş değil.
Yazı kaynağı : www.birgun.net
Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında
Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.