Bu sitede bulunan yazılar memnuniyetsizliğiniz halınde olursa bizimle iletişime geçiniz ve o yazıyı biz siliriz. saygılarımızla

    emine ülker tarhan neden istifa etti

    1 ziyaretçi

    emine ülker tarhan neden istifa etti bilgi90'dan bulabilirsiniz

    Emine Ülker Tarhan CHP'den istifa etti

    Emine Ülker Tarhan istifa etti

    Emine Ülker Tarhan istifa etti

    Tarhan, istifa gerekçesini "CHP yönetiminin vahim tercihlerini değiştirmeyeceğini anladığımdan" diyerek ifade etti.

    Tarhan'ın istifa açıklaması şöyle:

    "Ülkemizin içinde bulunduğu savaş tehlikesini de içeren koşullar nedeniyle çocuklarımızın geleceği açısından olağanüstü önem kazanan 2015 genel seçimleri öncesi partide demokrasinin işletilmesi, seçim yenilgileri ve özellikle de cumhurbaşkanlığını ilk turda iktidara teslim eden hatalardan dersler çıkartılıp, ciddiyetle yol haritası çizilmesi için yaptığım çağrıyı görmezden gelerek, kurultayı bir koltuk kapma yarışına çeviren;

    Kurucusunun büyük fedakarlıklarla inşa ettiği devletin yıkılıp, diktiği ağaçların sökülüp, yerine, adına “ak” denilen ucube sarayda somutlaşan otoriter bir devletin kurulması girişimini ve cumhuriyetin köşkünün, hanedan sarayına dönüştürülmesini sessizce izleyen;
    Türkiye’nin iç ve dış tehditlerle karşı karşıya olduğu, iş ve terör cinayetleri ile sarsıldığı bu çok kritik dönemde sorumsuz çağrılar, tutarsız tezkere söylemleri, belirsiz politikalar ile halkımızın duyarlılıklarından kopuk muhalefet anlayışında ısrar edeceği anlaşılan CHP yönetiminin olası vahim tercihlerini değiştiremeyeceğimi anladığımdan, iktidar umudu da hedefi de bulunmayan yanlış ve zayıf politikaların parçası olmamak için büyük umutlarla geldiğim CHP’ den istifa ediyorum.''

    KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın istifasıyla ilgili, "Sağlık olsun. Daha metni okumadım" dedi.

    YENİ PARTİ Mİ GELİYOR?

    Fiili siyasete 2011 seçimleriyle, CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığı döneminde giren, ilk dönemde CHP yönetiminde de "Grup Başkanvekili" olarak görev alan Tarhan'ın, yönetimle arasındaki ilk çatlak, 2013'teki grupbaşkanvekili seçimlerinde gelmişti.
    Kılıçdaroğlu'nun hiç müdahale etmediği seçimlerde, Emine Ülke Tarhan, CHP'li vekillerden yeniden grupbaşkanvekili olabilmek için yeterli oyu alamamıştı.

    ÇATLAK KOMUOYUNA YANSIYOR: CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE GÖRÜŞ AYRILIĞI

    Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile başgöstermişti.
    Halk oyuyla seçilecek ilk cumhurbaşkanı için aday belirleme sürecinde, CHP ve MHP Genel Başkanları "Ekmeleddin İhsanoğlu" ismi üzerinde uzlaşınca, bu isme CHP içinden karşı çıkanların başında Emine Ülke Tarhan gelmişti.

    İHSANOĞLU'NUN ADAYLIK DİLEKÇESİNİ İMZALAMADI

    Tarhan, İhsanoğlu için TBMM'ye verilen adaylık dilekçesine, CHP'den imza koymayan 21 milletvekili arasında yer aldı.

    CUMHURBAŞKANI ADAYI OLABİLECEĞİ KONUŞULDU

    Cumhurbaşkanlığı adaylığı için, yasa gereği 20 milletvekilinin imza vermesi gerekiyordu. İhsanoğlu için imza vermeyen CHP'li vekil sayısı 21 olunca, bu vekillerin "karşı aday" olarak Tarhan'ı gösterebileceği kulislerde konuşulmaya başlandı.
    Hatta İhsanoğlu'na imza vermeyen vekillerden Batum, düzenlediği basın toplantısında "benim Cumhurbaşkanı adayım Emine Ülker Tarıhan" açıklamasını yaptı.
    Ancak imza vermeyen vekiller arasında bulunan Deniz Baykal ve ona yakın isimler, "alternatif aday" fikrine sıcak yaklaşmayınca, Tarhan'ın cumhurbaşkanlığı adayı olmasının da önü kesildi.

    SEÇİM SONRASI ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA

    10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin de desteklediği "çatı adayı" İhsanoğlu yüzde 30 oy bandında kalınca, Tarhan sert bir açıklama ile partisini eleştirdi.

    Tarhan, 12 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, "İkinci tura taşıyabileceğimiz bir seçimi ilk turda kaybettik. 14 partinin desteğini alan bir adayın aldığı oyun Erdoğan'dan ay olmasını başarı olarak nitelemıek, CHP'nin aklıyla alay etmektir. Kılıçdaroğlu çekilmeli ve kurultaya gidilmelidir" demişti.

    KURULTAY'DA ADAY OLMADI

    CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun parti içi muhaliflerden gelen "kurultay" çağrılarını kabul edip, olağanüstü kurultayı toplayacağını açıklamasının ardından ise, gözler yine Tarhan'a dönmüştü.
    Emine Ülker Tarhan'ın da olağanüstü kurultayda "genel başkan adayı" olabileceği kulislerde konuşulmuştu.

    MUHARREM İNCE ERKEN DAVRANINCA...

    Ancak gözler Tarhan'a çevrilmişken, Muharrem İnce CHP Kurultayında Genel Başkanlık için adaylığını açıklamış, üstelik Tarhan'dan kendisine destek istemişti.
    Tarhan, İnce'ye destek vermek yerine, sosyal medya üzerinden İnce'ye sadece "yolu açık olsun" mesajı göndermiş, ancak kendisi de aday olmamıştı.

    PM'YE BİLE ADAY OLMADI

    CHP'nin Eylül ayı başında gerçekleştirilen olağanüstü kurultayında Tarhan Parti Meclisi'ne ne bağımsız olarak, ne de herhangi bir genel başkan adayının listesinden aday olmadı. O dönemde yaptığı açıklamada buna gerekçe olarak da, "inanmadığı yönetim anlayışının Parti Meclisi’nde olmayı düşünmemesini, listeyi deleceğine inansa da orada bulunmayı uygun görmemesini, siyaset anlayışına bu tarz yöntemlerin uygun olmamasını" göstermişti.

    YENİ PARTİ Mİ KURUYOR?

    Ankara kulislerinde son dönemde Tarhan'ın CHP'den istifa edeceği konuşulmaya başlanmıştı.
    Kulislerde, Tarhan'ın istifa ederek, kendisi gibi CHP yönetimiyle ters düşen bir grup milletvekiliyle birlikte parti kurabileceği dillendiriliyordu.

    EMİNE ÜLKER TARHAN KİMDİR?

    29 Kasım 1963't e Mersin Tarsus'ta doğan Emine Ülker Tarhan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Bir süre avukatlık yaptıktan sonra yargıçlığa başladı. 2006 yılında YARSAV'ın (Yargıçlar ve Savcılar Birliği) kuruluşunda kurucu üye olarak rol aldı. Daha sonra genel sekreterlik ve başkanlık görevlerini yürüttü. Orta düzeyde İngilizce bilen Tarhan, evli ve 2 çocuk annesi...

    Yazı kaynağı : www.hurriyet.com.tr

    Emine Ülker Tarhan istifa gerekçesini anlatırken CHP'liler ne yapıyordu

    Emine Ülker Tarhan istifa gerekçesini anlatırken CHP'liler ne yapıyordu

    “Bir hedefim var...”

    Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa eden Emine Ülker Tarhan, yapılan spekülasyonlara “yeter” demek için önceki gün medyanın karşısına çıktı ve gayet net, hiç bir kuşkuya yer bırakmayacak denli mert bir şekilde o hedefi açıkladı:

    -Öksüz kalmış bir davayı yeniden inşa etmek, Cumhuriyet davasını... Demokrasi davasını... Kimsesizlerin davasını...

    Bu, benim de hedefim... Bu ülkenin yüreği kanayan, içi parçalanan tüm yurtseverlerinin, cumhuriyetçilerinin de en büyük hedefi... Bu ülkeyi “vatan” bellemiş, umudunu, çocuğunun geleceğini bu topraklara bağlamış on milyonlarca pırıl pırıl insanın da hedefi...

    Tarhan, bu amacını niçin Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal’in partisinde gerçekleştirmek için çaba göstermediğini, istifa ettiğini de anlattı basın toplantısında. Ben anlatıyormuşum gibi anlattı... umutsuzluğu ve öfkesi taşmış bir cumhuriyetçi, her an “ne yapmalı” diye soran bir yurtsever devrimci gibi anlattı... “Ayrıldığım kapı kıymetlidir, kurucu partidir, sorumluluğu vardır, ne yazık ki yönetenler bunun idrakinde değil” dedi. “her yenilgiye zafer diyen anlayıştan sıkılmıştım” dedi...

    Tabanın masaya yumruk değil, iktidar istediğini, Ak saray ile temsil edilen kirli hanedanlıktan hesap sormak gerektiğini anlattı... Ve sevgili Süheyl Batum’dan ödünç aldığım sıfatıyla “Cumhuriyet kızı”, tüm söylediklerini, anlattıklarını ve de açıkça meydan okumasını şu özdeyişle taçlandırdı:

    - Dizleri üzerinde yaşamaktansa ayakları üzerinde ölmek iyidir!..

    EMİNE ÜLKER TARHAN AÇIKLAMA YAPARKEN CHP'LİLER NE YAPIYORDU

    Tarhan bunları söylerken, uzaklarda, Antalya’da CHP’nin kampı vardı...

    Ne yapıyordu arkadaşlar bu kampta?.. “Neden oy alamıyoruz?” sorusuna yanıt arıyordu... Konuşmalar yapıldı, öneriler havada uçuştu... İkisini paylaşalım:

    -Ensar Öğüt, CHP’nin iktidar olması için “ineklerin özgür yetiştirilmesini” önerdi.. Niçin? Çünkü merada özgür yetişen ineklerde “Omega 3” yüksek olurdu, onu yiyen nesiller de zeki olup CHP’ye oy verirdi... Gülmeyin!..

    -CHP’nin ekonomik politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, hani şu “kapitalizme uyum sağlamalıyız” cevherini topluma takdim eden arkadaş ise, iktidara gelmek için kreş, kadınlara kurs gibi daha önce hiç kimsenin daha önce aklına gelmeyen(!) belediye faaliyetlerini önerdi, iyi mi?..

    Söylemesi acı ama Emine Ülker Tarhan, işte tam da bu kafa yapısıyla hiç bir yere gidilemeyeceğini gördüğü için istifa etti!..

    * * *

    CHP’de “manzara-i umumiye” maalesef budur!..

    Türkiye, bir ateş çemberinin içinde kavrulurken, Büyük devrimcinin 87 yıl önce Meclis kürsüsünde dile getirdiği “Gençliğe Sesleniş” indeki her satır tek, tek yaşama geçirilirken, ülkenin tersanelerine kadar girilmişken, birileri “Yeni Sevr” in şartlarını dikte etmeye hazırlanırken, “iç savaş” tamtamları her an biraz daha yüksek çalarken, bu ülkenin umudu olması gereken parti, Antalya’da beş yıldızlı bir otelde, yukarıdaki konuşmaları yapmaktadır!!!

    CHP SARSILMALIDIR

    Bu CHP sarsılmalıdır, hem de büyük, çok büyük bir şiddetle.. İçinde ona ait olmayan ne varsa dökülünceye, ayrışıncaya, terk etmek zorunda kalıncaya dek sarsılmalıdır... Cumhuriyeti kuran bu parti, cumhuriyet düşmanlarından, tarikat artıklarından, etnik ayrılıkçı ajanlardan kurtulmalıdır. Şayet daha sade, daha açık bir şekilde söylemek gerekirse:

    -CHP, “Majestelerinin Muhalefeti” olmaktan kurtulmalı, Cumhuriyetin en güçlü, en yetkin kurumu olma işlevine geri dön(dürül)melidir...

    Emine Ülker Tarhan’ın başlattığı bu “arınma/arındırma” hareketi, parçalanmanın, bir kabile devletine dönüşmenin eşiğindeki Türkiye için hem büyük bir umut, hem de kullanabileceği belki de son şanstır...

    Belli ki, başka ayrılıklar da olacaktır CHP’den... Tarhan’ı takip eden istifalar gelecektir peş peşe... Gidenler bir gün döner, mücadelesine kaldığı yerden devam eder. Bu geçmişte de yaşanmıştır, korkulacak, “eyvah” denilecek bir yanı yoktur.

    Asıl korkulması gereken; CHP yönetimini ele geçirmiş olan, “Majestelerinin muhalefeti” zihniyetidir!.. Yukarıda tek tek saydığım, CHP ile uzaktan yakından ilgisi olmayanların, genel merkezi işgal etmiş olmasıdır. Büyük devrimci Mustafa Kemal’e ve onun kurduğu partiye gönül verenlerin kurtulması gereken de işte budur...

    Hep alçak sesle konuşulan, ancak bir türlü açıkça ifade edilmeyeni ilan ederek bitirelim:

    -CHP, ya süratle Cumhuriyetçileri temsil eden hüviyetine kavuş(turul)malı, ya da bu hüviyeti onurla, gururla taşıyacak yeni bir oluşum vakit geçirmeden inşa edilmelidir!..

    Ümit Zileli

    Odatv.com

    Yazı kaynağı : www.odatv4.com

    Emine Ülker Tarhan'dan, Kılıçdaroğlu'na sert suçlamalar

    Emine Ülker Tarhan CHP'den İstifa Etti, İşte Sosyal Medyadan İlk Tepkiler...

    Emine Ülker Tarhan CHP'den İstifa Etti, İşte Sosyal Medyadan İlk Tepkiler...

    CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan partisinden istifa ettiğini açıkladı. CHP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 128′e düşerken bağımsızların sayısı 16′ya yükseldi.

    İstifa gerekçesinde CHP’nin politikalarını eleştiren Tarhan, “CHP yönetiminin olası vahim tercihlerini değiştiremeyeceğimi anladığımdan, iktidar umudu da hedefi de bulunmayan yanlış ve zayıf politikaların parçası olmamak için büyük umutlarla geldiğim CHP’ den istifa ediyorum” dedi.

    Tarhan’ın istifa açıklaması şöyle:

    “Ülkemizin içinde bulunduğu savaş tehlikesini de içeren koşullar nedeniyle çocuklarımızın geleceği açısından olağanüstü önem kazanan 2015 genel seçimleri öncesi partide demokrasinin işletilmesi, seçim yenilgileri ve özellikle de cumhurbaşkanlığını ilk turda iktidara teslim eden hatalardan dersler çıkartılıp, ciddiyetle yol haritası çizilmesi için yaptığım çağrıyı görmezden gelerek, kurultayı bir koltuk kapma yarışına çeviren;

    Kurucusunun büyük fedakarlıklarla inşa ettiği devletin yıkılıp, diktiği ağaçların sökülüp, yerine, adına “ak” denilen ucube sarayda somutlaşan otoriter bir devletin kurulması girişimini ve cumhuriyetin köşkünün, hanedan sarayına dönüştürülmesini sessizce izleyen;

    Türkiye’nin iç ve dış tehditlerle karşı karşıya olduğu, iş ve terör cinayetleri ile sarsıldığı bu çok kritik dönemde sorumsuz çağrılar, tutarsız tezkere söylemleri, belirsiz politikalar ile halkımızın duyarlılıklarından kopuk muhalefet anlayışında ısrar edeceği anlaşılan CHP yönetiminin olası vahim tercihlerini değiştiremeyeceğimi anladığımdan, iktidar umudu da hedefi de bulunmayan yanlış ve zayıf politikaların parçası olmamak için büyük umutlarla geldiğim CHP’ den istifa ediyorum.” 

    Emine Ülker Tarhan kimdir?

    Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nin (YARSAV) kurucu üyesi olan Tarhan, önce birliğin genel sekreterliğini, 15 Kasım 2009 - 10 Mart 2011 tarihleri arasında ise başkanlığını yaptı. 

    Tarhan, YARSAV Başkanı olduğu dönemde, yargı bağımsızlığı konusunda hükümetle sık sık çatıştı. YARSAV, onun döneminde de bir önceki başkan Ömer Faruk Eminağaoğlu’nda olduğu gibi ulusalcı çizgisini devam ettirdi.

    2011'de milletvekili seçilen ve iki sene CHP Grup Başkanvekili olarak görev alan Tarhan, Haziran 2013’te yapılan grup başkanvekilliği seçimlerinde aday olmasına karşın seçilemedi. Türk medyasında adının, Gezi eylemleri sırasında fazlasıyla öne çıkmış olmasının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nda rahatsızlık yarattığı yazıldı. 

    Tarhan, partinin ulusalcı damarını temsil eden isimlerle birlikte CHP ve MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığına karşı çıktı. Cumhurbaşkanlığı seçimini Tayyip Erdoğan'ın kazanmasının ardından da partide yönetim değişikliğinin şart olduğunu belirterek, kurultay çağrısı yaptı. Tarhan, 'Sayın Genel Başkan ve ekibi demokrasilerde yeri olmayan sadece seçmeni suçlamaktan vazgeçip, makamdan çekilme ve kurultaya gitme olgunluğunu göstermelidir' dedi. 

    Tarhan ve aynı çizgideki arkadaşlarının talebiyle 5-6 Eylül'de yapılan CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'yle girdiği yarıştan yeniden Genel Başkan seçilerek çıktı. 

    Yazı kaynağı : onedio.com

    Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

    Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

    Yazının devamını okumak istermisiniz?
    Yorum yap