Bu sitede bulunan yazılar memnuniyetsizliğiniz halınde olursa bizimle iletişime geçiniz ve o yazıyı biz siliriz. saygılarımızla

    e nabızdan pcr testi sonucu nasıl bakılır

    1 ziyaretçi

    e nabızdan pcr testi sonucu nasıl bakılır bilgi90'dan bulabilirsiniz

    e-Nabız | T.C. Sağlık Bakanlığı

    Aydınlatma Metni

    Bu Aydınlatma Metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (“KVK Kanunu”) “Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlülüğü” kenar başlıklı 10 uncu maddesi uyarınca ve KVK Kanunu kapsamında veri sorumlusu olan T.C. Sağlık Bakanlığı (Bakanlık) tarafından, e-Nabız kullanıcılarına, kullanıcılara ait kişisel veriler hususunda bilgilendirme yapmak amacıyla hazırlanmıştır. KVK Kanunu uyarınca veri sorumlusu sıfatını haiz Bakanlığın merkez adresi “Bilkent Yerleşkesi, Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı 6001. Cad. No:9 Çankaya/Ankara 06800”dir.

    Veri Sorumlusunun Kimliği

    e-Nabız’da işlenen kişisel verileriniz bakımından veri sorumlusu T.C. Sağlık Bakanlığı’dır.

    Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları

    Bu uygulamada aşağıda yer alan kişisel verileriniz şu amaçlarla işlenmektedir:

    - Kimlik verisi: Kimlik bilgileriniz kimliğinizin doğrulanması, sağlık hizmeti süreçlerinin yürütülmesi/denetimi/analizi/izlemi amacıyla işlenmektedir.

    - İletişim verisi: İletişim bilgileriniz acil durum yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetlerine yönelik iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmeti süreçlerinin yürütülmesi/denetimi/analizi/izlemi amacıyla işlenmektedir.

    - Ceza mahkumiyeti ve güvenlik tedbirleri verisi: Cezaevi öyküsü bilginiz var ise bu bilgiler tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetlerinin planlanması/yönetilmesi, sağlık hizmeti süreçlerinin yürütülmesi/denetimi/analizi/raporlanması/izlemi amacıyla işlenmektedir.

    - İşlem güvenliği verisi: İşlem güvenliği bilgileriniz bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi, erişim yetkilerinin yürütülmesi amacıyla işlenmektedir.

    - Özlük verisi: Özlük bilgileriniz acil durum yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmeti süreçlerinin yürütülmesi/denetimi/analizi/raporlanması/izlemi amacıyla işlenmektedir.

    - Finans verisi: Finans bilgileriniz faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, kamu finansman verimliliğinin artırılması, iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi, sağlık hizmeti süreçlerinin yürütülmesi, finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi amacıyla işlenmektedir.

    - Lokasyon verisi: Konum bilgileriniz acil durum yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmeti süreçlerinin yürütülmesi amacıyla işlenmektedir.

    - Sağlık verisi: Sağlık bilgileriniz iş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin yürütülmesi/ denetimi/analizi/raporlanması/izlemi, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, kamu finansman verimliliğinin artırılması, sağlık hizmetlerinin yürütülmesi/planlanması/yönetilmesi, sağlık hizmetine yönelik bildirim süreçlerinin (SMS, Push Notification, e-Posta vb.) yürütülmesi amacıyla işlenmektedir.

    - Mesleki deneyim verisi: Meslek bilgileriniz iş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin yürütülmesi, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmeti süreçlerinin yürütülmesi amacıyla işlenmektedir.

    - Görsel ve işitsel veri: Sağlık probleminiz ile ilgili fotoğrafınız ve profil içerisinde eklenen fotoğrafınız iş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin yürütülmesi, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmeti süreçlerinin yürütülmesi amacıyla işlenmektedir.

    Kişisel Verilerin Aktarımı

    Sağlık hizmeti sunan özel sağlık kuruluşlarından hizmet almanız halinde, e-Nabız’daki kişisel verileriniz KVK Kanunu’nun 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrası kapsamında mevcut güvenlik tercihleriniz doğrultusunda ilgili hekim(ler)in erişimine sunulabilmektedir. Ayrıca, almış olduğunuz sağlık hizmeti bedelinin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacak olması halinde, sağlık hizmeti süreçlerinizin yürütülmesi amacıyla kişisel verileriniz T.C. Sosyal Güvenlik Kurumunun erişimine sunulabilmektedir. KVK Kanununun 28 inci maddesinin ilk fıkrasında yer alan muafiyet halleri saklıdır.

    Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

    Kişisel verileriniz e-Nabız Sistemi aracılığı ile otomatik yollarla veya boy, kilo gibi bilgilerin manuel olarak sizin tarafınızdan profilinize eklenmesi suretiyle elde edilmektedir. Kişisel verileriniz, KVK Kanunu’nun 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendindeki “Kanunlarda açıkça öngörülmesi”, (ç) bendindeki “Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması” hukuki sebepleri ile 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca; kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis; tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan veya yetkili kişiler veya yetkili kurum/kuruluşlar tarafından işlenmektedir.

    İlgili Kişilerin Hakları ve Veri Sorumlusuna Başvuru

    e-Nabız kullanıcıları KVK Kanunu’nun 11 inci maddesinde düzenlenen haklarını, KVK Kanunu’nun 13 üncü maddesi ve Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ hükümleri çerçevesinde Bakanlığa başvurmak suretiyle kullanabilir. KVK Kanunu’nun 13 üncü maddesi uyarınca yapılacak yazılı başvurular "T.C. Sağlık Bakanlığı, Üniversiteler Mahallesi, 6001. Cadde, No:9, Çankaya, Ankara" adresine; Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ile yapılacak başvurular ise "[email protected]" adresine iletilmelidir.

    Yazı kaynağı : enabiz.gov.tr

    e-Nabız COVID-19 test sonucu nasıl öğrenilir?

    e-Nabız COVID-19 test sonucu nasıl öğrenilir?

    e-Nabız sağlık kurumlarında yapılan tüm işlemlerin kolayca takip edilebilmesini sağlıyor. Tahlil sonuçları, teşhisler, COVID-19 test sonuçları gibi işlemlerin tamamı e-Nabız'dan kolayca takip edilebiliyor. COVID-19 şüphesi nedeniyle test yaptıran vatandaşların, test sonuçlarını öğrenmek için hastanelere gitmeleri gerekmiyor. COVID-19 test sonuçları e-Nabız üzerinden hastalarla paylaşılırken, test sonucuna göre süreç işliyor. Test sonucu pozitif çıkan kişilerle sağlık personelleri iletişime geçerken, ilaç tedariği yapılıp karantina süreci başlıyor.

    e-Nabız COVID-19 test sonucu öğrenme

    Sağlık Bakanlığı'nın uygulamalarından biri olan e-Nabız, vatandaşların sağlık kuruluşlarında yaptırdıkları işlemleri tek çatıda toplarken, bu kuruluşlarda yapılan işlemlerin takibini kolaylaştırıyor. COVID-19 test sonucu da e-Nabız'dan görüntülenebiliyor. Uygulamanın ana ekranında COVID-19 sonucu doğrudan paylaşılıyor.

    e-Nabız'dan tahlil sonuçlarını öğrenmek isteyenler T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile uygulamaya giriş yaptıktan sonra ekranın alt kısmında yer alan "Akıllı Asistan" bölümünden "Tahlillerim" butonuna tıklayarak geçmiş ve güncel tahlilleri görüntüleyebiliyor.

    Burada bulunan tahlillere tıklandığında ise tahlilin detayları görülebiliyor. Örneğin, "Karşılaştır" seçeneğine tıklandığında tahlil sonuçları normal değerlerle karşılaştırmalı bir şekilde, grafik olarak vatandaşlara sunuluyor.

    Bunun dışında yine e-Nabız üzerinden tahlil sonuçlarına, aşı takvimine, ulaşılabiliyor, organ bağışı ve kemik iliği bağışı bildiriminde bulunulabiliyor.

    Yazı kaynağı : www.dunya.com

    PCR testi sonucu ne zaman çıkar, e-devlet ve e-nabız üzerinden nasıl öğrenilir? - Sağlık Haberleri

    PCR testi sonucu ne zaman çıkar, e-devlet ve e-nabız üzerinden nasıl öğrenilir? - Sağlık Haberleri

    PCR testinin geniş alanlara yayılmasıyla birlikte şehirler arası otobüs yolculukları, uçak yolculukları, üniversiteler ve öğretmenler için aşı olunmadığı takdirde negatif test sonucu istenmeye başlanmıştı. Peki, bu testler nasıl yapılıyor ve sonuçlar ne zaman çıkıyor?

    PCR TESTİ SONUCU NE ZAMAN ÇIKAR?

    Test sonuçları hastaneye göre değişmekle birlikte genellikle 24 saat içerisinde çıkıyor. Yani test olduktan sonra belirli aralıklarla e nabız üzerinden sonucunuzu sorgulayabilirsiniz.

    SONUÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ…

    PCR TESTİ NEDİR, NASIL YAPILIR?

    PCR testi burundan çubuk yoluyla alınan sıvı örneğinin laboratuvara gönderilerek test edilmesiyle yapılıyor. Test sonucunda kişinin koronavirüs pozitif mi negatif mi olduğu ortaya çıkıyor.

    PCR TESTİ ÜCRETLİ Mİ?

    PCR testi şu an için devlet hastanelerinde ücretsiz bir şekilde yapılıyor. Belirti göstermeyen kişiler test yaptırmak istediklerinde ise özel hastanelerde 100 TL ile 250 TL arasında değişen bir ücret talep ediliyor.

    Yazı kaynağı : www.cnnturk.com

    Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

    Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

    Yazının devamını okumak istermisiniz?
    Yorum yap