Bu sitede bulunan yazılar memnuniyetsizliğiniz halınde olursa bizimle iletişime geçiniz ve o yazıyı biz siliriz. saygılarımızla

    covid test sonucu hangi numaradan öğrenilir

    1 ziyaretçi

    covid test sonucu hangi numaradan öğrenilir bilgi90'dan bulabilirsiniz

    e-Nabız | T.C. Sağlık Bakanlığı

    Aydınlatma Metni

    Bu Aydınlatma Metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (“KVK Kanunu”) “Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlülüğü” kenar başlıklı 10 uncu maddesi uyarınca ve KVK Kanunu kapsamında veri sorumlusu olan T.C. Sağlık Bakanlığı (Bakanlık) tarafından, e-Nabız kullanıcılarına, kullanıcılara ait kişisel veriler hususunda bilgilendirme yapmak amacıyla hazırlanmıştır. KVK Kanunu uyarınca veri sorumlusu sıfatını haiz Bakanlığın merkez adresi “Bilkent Yerleşkesi, Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı 6001. Cad. No:9 Çankaya/Ankara 06800”dir.

    Veri Sorumlusunun Kimliği

    e-Nabız’da işlenen kişisel verileriniz bakımından veri sorumlusu T.C. Sağlık Bakanlığı’dır.

    Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları

    Bu uygulamada aşağıda yer alan kişisel verileriniz şu amaçlarla işlenmektedir:

    - Kimlik verisi: Kimlik bilgileriniz kimliğinizin doğrulanması, sağlık hizmeti süreçlerinin yürütülmesi/denetimi/analizi/izlemi amacıyla işlenmektedir.

    - İletişim verisi: İletişim bilgileriniz acil durum yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetlerine yönelik iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmeti süreçlerinin yürütülmesi/denetimi/analizi/izlemi amacıyla işlenmektedir.

    - Ceza mahkumiyeti ve güvenlik tedbirleri verisi: Cezaevi öyküsü bilginiz var ise bu bilgiler tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetlerinin planlanması/yönetilmesi, sağlık hizmeti süreçlerinin yürütülmesi/denetimi/analizi/raporlanması/izlemi amacıyla işlenmektedir.

    - İşlem güvenliği verisi: İşlem güvenliği bilgileriniz bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi, erişim yetkilerinin yürütülmesi amacıyla işlenmektedir.

    - Özlük verisi: Özlük bilgileriniz acil durum yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmeti süreçlerinin yürütülmesi/denetimi/analizi/raporlanması/izlemi amacıyla işlenmektedir.

    - Finans verisi: Finans bilgileriniz faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, kamu finansman verimliliğinin artırılması, iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi, sağlık hizmeti süreçlerinin yürütülmesi, finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi amacıyla işlenmektedir.

    - Lokasyon verisi: Konum bilgileriniz acil durum yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmeti süreçlerinin yürütülmesi amacıyla işlenmektedir.

    - Sağlık verisi: Sağlık bilgileriniz iş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin yürütülmesi/ denetimi/analizi/raporlanması/izlemi, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, kamu finansman verimliliğinin artırılması, sağlık hizmetlerinin yürütülmesi/planlanması/yönetilmesi, sağlık hizmetine yönelik bildirim süreçlerinin (SMS, Push Notification, e-Posta vb.) yürütülmesi amacıyla işlenmektedir.

    - Mesleki deneyim verisi: Meslek bilgileriniz iş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin yürütülmesi, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmeti süreçlerinin yürütülmesi amacıyla işlenmektedir.

    - Görsel ve işitsel veri: Sağlık probleminiz ile ilgili fotoğrafınız ve profil içerisinde eklenen fotoğrafınız iş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin yürütülmesi, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmeti süreçlerinin yürütülmesi amacıyla işlenmektedir.

    Kişisel Verilerin Aktarımı

    Sağlık hizmeti sunan özel sağlık kuruluşlarından hizmet almanız halinde, e-Nabız’daki kişisel verileriniz KVK Kanunu’nun 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrası kapsamında mevcut güvenlik tercihleriniz doğrultusunda ilgili hekim(ler)in erişimine sunulabilmektedir. Yoğun bakım veya acil sağlık hizmeti almanız halinde, durumunuzun hayati tehlike arz edebilecek olması sebebiyle e-Nabız hesabınızdaki veriler, ilgili hekimin erişimine sunulabilmektedir. Ayrıca, almış olduğunuz sağlık hizmeti bedelinin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacak olması halinde, sağlık hizmeti süreçlerinizin yürütülmesi amacıyla kişisel verileriniz T.C. Sosyal Güvenlik Kurumunun erişimine sunulabilmektedir. KVK Kanununun 28 inci maddesinin ilk fıkrasında yer alan muafiyet halleri saklıdır.

    Hasta Takip Ekranları

    Sağlık tesislerinde muayene sırasının takip edildiği hasta takip ve poliklinik çağrı ekranlarında adınız ve soyadınızın maskelenerek (Ör: Ay*** Ün***) gösterilmesini talep etmeniz durumunda, e-Nabız profili üzerinde yer alan Profil Düzenleme alanında “Sağlık kuruluşlarındaki hasta takip ve poliklinik çağrı ekranlarında adımın ve soyadımın yıldızlanarak gösterilmesini istiyorum. Adımın ve soyadımın açıkça belirtilmesini istemiyorum.” seçeneğini işaretleme imkanınız bulunmaktadır.

    İki Aşamalı Güvenli Giriş

    e-Nabız profiline girişiniz esnasında TC kimlik numaranız ve e-Nabız şifrenizi girdikten sonra profilinizde yer alan birincil olarak kayıtlı telefon numarasına kısa mesaj (SMS) ile şifre gönderilebilmekte olup bu özelliği e-Nabız profilinizdeki Profil Düzenleme alanında aktifleştirebilme imkanınız bulunmaktadır.

    Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

    Kişisel verileriniz e-Nabız Sistemi aracılığı ile otomatik yollarla veya boy, kilo gibi bilgilerin manuel olarak sizin tarafınızdan profilinize eklenmesi suretiyle elde edilmektedir. Kişisel verileriniz, KVK Kanunu’nun 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendindeki “Kanunlarda açıkça öngörülmesi”, (ç) bendindeki “Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması” hukuki sebepleri ile 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca; kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis; tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan veya yetkili kişiler veya yetkili kurum/kuruluşlar tarafından işlenmektedir.

    İlgili Kişilerin Hakları ve Veri Sorumlusuna Başvuru

    e-Nabız kullanıcıları KVK Kanunu’nun 11 inci maddesinde düzenlenen haklarını, KVK Kanunu’nun 13 üncü maddesi ve Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ hükümleri çerçevesinde Bakanlığa başvurmak suretiyle kullanabilir. KVK Kanunu’nun 13 üncü maddesi uyarınca yapılacak yazılı başvurular "T.C. Sağlık Bakanlığı, Üniversiteler Mahallesi, 6001. Cadde, No:9, Çankaya, Ankara" adresine; Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ile yapılacak başvurular ise "[email protected]" adresine iletilmelidir.

    Yazı kaynağı : enabiz.gov.tr

    KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURUMU | KVKK | COVID-19 PCR TEST SONUCU VE AŞI BİLGİSİ UYGULAMALARINA İLİŞKİN KAMUOYU DUYURUSU

    Kurumumuza gerek yazılı olarak gerek ALO 198 çağrı hattı vasıtasıyla intikal eden PCR testi ve/veya aşı bilgisi taleplerine ilişkin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (Kanun) çerçevesinde nasıl bir yol izlenmesi gerektiğine ilişkin olarak Kurumumuz görüşlerinin talep edilmesi üzerine, konunun ülke genelinde gerçekleştirilecek yaygın bir uygulamaya inhisar edeceği dikkate alınarak, Kanun kapsamında bir değerlendirme yapılmasını teminen Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun gündemine alınmasına karar verilmiş ve Kurul’un 28/09/2021 tarihli ve 2021/980 sayılı Kararı ile aşağıda yer verilen değerlendirmenin Kurum resmi internet sitesinde yayınlanmasına karar verilmiştir.

    Dünya genelinde çeşitli varyantlarının da etkisiyle yayılma hızı giderek artış gösteren Covid-19 virüsünün neden olduğu hastalıklardan korunmak adına, değişen koşulları da dikkate almak suretiyle ülkemizin de aralarında bulunduğu tüm devletler, çeşitli tedbirler almaya devam etmekte olup; karantina, sosyal mesafe ve sosyal izolasyon gibi temel tedbirlerin alınmasının yanı sıra, yapılan bilimsel çalışmalar neticesinde Covid-19 aşıları geliştirilerek kullanıma sunulmuştur. Covid-19 aşısının, koronavirüsün yayılımını önlediği, hastalığın etkilerini de önemli ölçüde azalttığı bilinmekte olup; bu bilimsel gerçeklikten hareketle devletler, kamu sağlığının korunmasını teminen işyerleri de dâhil olmak üzere toplu halde bulunulacak alanlarda, Covid-19 aşı bilgisi ve/veya PCR testi sonuçlarının işlenmesi zorunluluğu getirmektedirler.

    Nitekim ülkemizde de İçişleri Bakanlığınca 81 İl Valiliğine gereği, ilgili Bakanlıklara da bilgi için gönderilen 20.08.2021 tarihli yazıda; salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riskin asgari seviyeye düşürülmesi için konser, sinema, tiyatro ve toplu ulaşım araçları gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılım sağlamak isteyen kişilere Covid-19 aşı bilgisi ve/veya negatif sonuçlu PCR test bilgisinin bildirilmesi zorunluluğu getirilmiştir.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 81 İl Valiliğine gereği için, ilgili Bakanlıklara da bilgi için gönderdiği 02.09.2021 tarihli yazıda ise işyerlerinde karşılaşılabilecek sağlık ve güvenlik risklerine yönelik koruyucu ve önleyici tedbirler kapsamında; Covid-19 aşısı olmayan işçilerden zorunlu olarak haftada bir kez PCR testi yaptırmalarının işyeri/işveren tarafından istenebileceği ve test sonuçlarının gerekli işlemler yapılmak üzere kayıt altında tutulacağı ifade edilmiştir.

    Öncelikle belirtmek gerekir ki; kişilerin tahlil, görüntüleme, test, rapor, aşı durumu gibi sağlık durumlarına ilişkin bilgileri Kanunun 6 ncı maddesine göre kişisel sağlık verisi niteliğini haiz olup, özel nitelikli kişisel veri kategorisinde bulunmaktadır. Bu sebeple, söz konusu bilgilerin Kanunun 6 ncı maddesinde yer verilen işleme şartlarına uygun olarak işlenmesi gerekmektedir.

    Öte yandan, Covid-19 salgınının dünya çapındaki gerek sağlık, gerek sosyal hayat gerek ekonomi üzerindeki etkileri dikkate alındığında, bu salgınla mücadele kapsamında aşı durumu ve PCR test sonucu gibi Covid-19’a ilişkin kişisel sağlık verilerinin; kamu sağlığının, kamu güvenliğinin ve kamu düzeninin korunması amacıyla işlenmesi gerekliliğinin ortaya çıkması kaçınılmazdır.

    Bilindiği üzere Kanunun 28 inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinde, “Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini veya ekonomik güvenliği sağlamaya yönelik olarak kanunla görev ve yetki verilmiş kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen önleyici, koruyucu ve istihbari faaliyetler kapsamında işlenmesi” halinde Kanun hükümlerinin uygulanmayacağı düzenlenmiştir.

    Bu noktadan hareketle salgın hastalık gibi kamu güvenliği ve kamu düzenini tehdit eden durumlarda bu tehdidi ortadan kaldırabilmek amacıyla salgın hastalığın bulaşıcılığının önüne geçilebilmesini teminen kanunla yetki verilmiş kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülen faaliyetler kapsamında kişisel verilerin işlenmesinin de Kanunun 28 inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi kapsamında değerlendirilmesi gerektiği düşünülmektedir.

    Bu kapsamda Covid-19’un sebebiyet verdiği salgın hastalığın kamu güvenliği ve kamu düzenini tehdit etmesi sebebiyle hastalığın yayılımını engellemek amacıyla Covid-19 aşı bilgisi ve/veya negatif sonuçlu PCR test bilgisinin anılan madde hükmü kapsamına giren kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülen önleyici ve koruyucu faaliyetler kapsamında işlenmesinin önünde bir engel bulunmadığı, dolayısıyla söz konusu kişisel veri işleme faaliyetlerinin Kanunun 28 inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi kapsamında gerçekleştirilebileceği, bununla birlikte, Covid-19 salgını kapsamında yürütülen kamu güvenliğini ve kamu düzenini koruma amacına yönelik faaliyetler dışında kalan ya da bu amacı aşan nitelikteki kişisel veri işleme faaliyetlerinin Kanun kapsamında yer alacağı değerlendirilmektedir.

    Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

    Yazı kaynağı : www.kvkk.gov.tr

    Sağlık Bakanlığı Telefon Numarası ve Test Sonucu Şikayetleri - Şikayetvar

    PCR testi sonucu kaç günde, kaç saatte çıkar? Covid-19 (Korona) test sonucu ne zaman çıkar?

    PCR testi sonucu kaç günde, kaç saatte çıkar? Covid-19 (Korona) test sonucu ne zaman çıkar?

    PCR testi sonucu kaç günde, kaç saatte çıkar? Covid-19 (Korona) test sonucu ne zaman çıkar?

    PCR test sonucu sorgulama test sonucunu öğrenmek isteyen vatandaşlar tarafından merak ediliyor. PCR testi veren vatandaşlar, Koronavirüs testinin negatif mi yoksa pozitif mi olduğunu öğrenmek için PCR testi sonucu kaç saatte çıkar diye merak ediyor. Peki, Covid-19 (korona) test sonucu kaç günde çıkar? İşte e-Devlet, e-Nabız test sonucu görüntüleme il ilgili bilgiler..

    PCR testi yaptıran vatandaşlar koronavirüs test sonucunun ne zaman çıkacağını merak ediyor. Test sonucu ise hastaneden hastaneye değişiklik gösteriyor. Sonuçlar ise çıktığında e-Devlet, e-Nabız üzerinden görüntülenebiliyor. Covid-19 tanısında en güvenilir test olan PCR sağlık merkezlerinde ve hastanelerde burundan sürüntü alınarak uygulanıyor. PCR test sonuçları e-Devlet ve e-Nabız uygulaması üzerinden sağlık merkezlerine gitmeye gerek olmadan kolayca sorgulanabiliyor.  PCR testi devlet hastanelerinde ücretsiz olarak yapıldığı gibi özel sağlık kuruluşlarında da ücret karşılığında yapılmaktadır.

    PCR TEST SONUCU KAÇ GÜNDE, KAÇ SAATTE ÇIKAR?

    PCR testi genelgesinin yayınlanmasının ardından; test sonuçlarının bekleme süresi merak konusu oldu. Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan koronavirüs test sonuçları sabah verildiğinde akşama sonuçlandığı gibi hastane yoğunluğuna göre genel olarak 1-3 gün içerisinde e-Nabız sistemi üzerinden açıklanıyor. Özel hastanelerde PCR testi sonucu 1-3 saat içerisinde çıkabiliyor.

    PCR TESTİ SONUCU GÖRÜNTÜLEME: E-DEVLET, E-NABIZ

    Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısında kullanılan Polimeraz Chain Reaction ya da Polimeraz Zincirleme Tepkimesi (PCR) sonucu e-Nabız uygulamasına yansıyor. Test alınma sırasında size verilecek olan barkod numaranızla ve pasaport numaranızla birlikte T.C kimlik numarası ile sorgulanıyor.

    1- Google Arama Motoruna e-Nabız yazıp aratın.

    2- Açılan Sayfada En başta yer alan e-Nabız TC Sağlık Bakanlığı yazan yere tıklamak.

    3 - Açılan e-Nabız Sisteminde Covit-19 Test Sonuçlarını tıklamak.

    4- Açılan sayfaya TC/Pasaport ve Barkod Numarasını girerek sonuçlara ulaşmak.

    e-NABIZ CORONA VİRÜS TEST SONUCU İÇİN TIKLAYINIZ

    İlk kez e-Nabız kullanıcısı olacak kişiler e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden e-Nabız’a giriş yaparak profil ayarları üzerinden e-Nabız şifresi oluşturmalı ya da kendi Aile Hekimine başvurarak e-Nabız için geçici şifre edinmelidir. e-Devlet kapısı üzerinden E-Devlet şifresi, E-İmza veya Mobil İmzanızı kullanarak T.C. numaranız ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptığınızda sistem sizi otomatik olarak e-Nabız uygulaması sayfasına yönlendirecektir.

    Yazı kaynağı : www.cnnturk.com

    Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

    Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

    Yazının devamını okumak istermisiniz?
    Yorum yap