Bu sitede bulunan yazılar memnuniyetsizliğiniz halınde olursa bizimle iletişime geçiniz ve o yazıyı biz siliriz. saygılarımızla

    covid 19 test sonucu öğrenme barkod no nedir

    1 ziyaretçi

    covid 19 test sonucu öğrenme barkod no nedir bilgi90'dan bulabilirsiniz

    e-Nabız | T.C. Sağlık Bakanlığı

    Aydınlatma Metni

    Bu Aydınlatma Metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (“KVK Kanunu”) “Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlülüğü” kenar başlıklı 10 uncu maddesi uyarınca ve KVK Kanunu kapsamında veri sorumlusu olan T.C. Sağlık Bakanlığı (Bakanlık) tarafından, e-Nabız kullanıcılarına, kullanıcılara ait kişisel veriler hususunda bilgilendirme yapmak amacıyla hazırlanmıştır. KVK Kanunu uyarınca veri sorumlusu sıfatını haiz Bakanlığın merkez adresi “Bilkent Yerleşkesi, Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı 6001. Cad. No:9 Çankaya/Ankara 06800”dir.

    Veri Sorumlusunun Kimliği

    e-Nabız’da işlenen kişisel verileriniz bakımından veri sorumlusu T.C. Sağlık Bakanlığı’dır.

    Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları

    Bu uygulamada aşağıda yer alan kişisel verileriniz şu amaçlarla işlenmektedir:

    - Kimlik verisi: Kimlik bilgileriniz kimliğinizin doğrulanması, sağlık hizmeti süreçlerinin yürütülmesi/denetimi/analizi/izlemi amacıyla işlenmektedir.

    - İletişim verisi: İletişim bilgileriniz acil durum yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetlerine yönelik iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmeti süreçlerinin yürütülmesi/denetimi/analizi/izlemi amacıyla işlenmektedir.

    - Ceza mahkumiyeti ve güvenlik tedbirleri verisi: Cezaevi öyküsü bilginiz var ise bu bilgiler tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetlerinin planlanması/yönetilmesi, sağlık hizmeti süreçlerinin yürütülmesi/denetimi/analizi/raporlanması/izlemi amacıyla işlenmektedir.

    - İşlem güvenliği verisi: İşlem güvenliği bilgileriniz bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi, erişim yetkilerinin yürütülmesi amacıyla işlenmektedir.

    - Özlük verisi: Özlük bilgileriniz acil durum yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmeti süreçlerinin yürütülmesi/denetimi/analizi/raporlanması/izlemi amacıyla işlenmektedir.

    - Finans verisi: Finans bilgileriniz faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, kamu finansman verimliliğinin artırılması, iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi, sağlık hizmeti süreçlerinin yürütülmesi, finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi amacıyla işlenmektedir.

    - Lokasyon verisi: Konum bilgileriniz acil durum yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmeti süreçlerinin yürütülmesi amacıyla işlenmektedir.

    - Sağlık verisi: Sağlık bilgileriniz iş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin yürütülmesi/ denetimi/analizi/raporlanması/izlemi, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, kamu finansman verimliliğinin artırılması, sağlık hizmetlerinin yürütülmesi/planlanması/yönetilmesi, sağlık hizmetine yönelik bildirim süreçlerinin (SMS, Push Notification, e-Posta vb.) yürütülmesi amacıyla işlenmektedir.

    - Mesleki deneyim verisi: Meslek bilgileriniz iş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin yürütülmesi, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmeti süreçlerinin yürütülmesi amacıyla işlenmektedir.

    - Görsel ve işitsel veri: Sağlık probleminiz ile ilgili fotoğrafınız ve profil içerisinde eklenen fotoğrafınız iş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin yürütülmesi, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmeti süreçlerinin yürütülmesi amacıyla işlenmektedir.

    Kişisel Verilerin Aktarımı

    Sağlık hizmeti sunan özel sağlık kuruluşlarından hizmet almanız halinde, e-Nabız’daki kişisel verileriniz KVK Kanunu’nun 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrası kapsamında mevcut güvenlik tercihleriniz doğrultusunda ilgili hekim(ler)in erişimine sunulabilmektedir. Ayrıca, almış olduğunuz sağlık hizmeti bedelinin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacak olması halinde, sağlık hizmeti süreçlerinizin yürütülmesi amacıyla kişisel verileriniz T.C. Sosyal Güvenlik Kurumunun erişimine sunulabilmektedir. KVK Kanununun 28 inci maddesinin ilk fıkrasında yer alan muafiyet halleri saklıdır.

    Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

    Kişisel verileriniz e-Nabız Sistemi aracılığı ile otomatik yollarla veya boy, kilo gibi bilgilerin manuel olarak sizin tarafınızdan profilinize eklenmesi suretiyle elde edilmektedir. Kişisel verileriniz, KVK Kanunu’nun 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendindeki “Kanunlarda açıkça öngörülmesi”, (ç) bendindeki “Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması” hukuki sebepleri ile 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca; kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis; tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan veya yetkili kişiler veya yetkili kurum/kuruluşlar tarafından işlenmektedir.

    İlgili Kişilerin Hakları ve Veri Sorumlusuna Başvuru

    e-Nabız kullanıcıları KVK Kanunu’nun 11 inci maddesinde düzenlenen haklarını, KVK Kanunu’nun 13 üncü maddesi ve Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ hükümleri çerçevesinde Bakanlığa başvurmak suretiyle kullanabilir. KVK Kanunu’nun 13 üncü maddesi uyarınca yapılacak yazılı başvurular "T.C. Sağlık Bakanlığı, Üniversiteler Mahallesi, 6001. Cadde, No:9, Çankaya, Ankara" adresine; Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ile yapılacak başvurular ise "[email protected]" adresine iletilmelidir.

    Yazı kaynağı : enabiz.gov.tr

    E-Nabız Covid 19 Test Sonucu İçin Barkod No Verilmedi

    E-Nabız Barkod Şikayetleri - Şikayetvar

    Covid-19 test sonucu ne zaman, kaç günde çıkar? E Nabız Koronavirüs test sonucu nasıl sorgulanır? İşte detaylar

    COVİD 19 TEST SONUÇLARINIZI E-NABIZ ÜZERİNDEN ALABİLİRSİNİZ

    COVİD 19 TEST SONUÇLARINIZI E-NABIZ ÜZERİNDEN ALABİLİRSİNİZ.

    PCR ( Covid 19 ) test sonucunuzu almak için artık sağlık tesislerine gitmek zorunda değilsiniz. Test alınma sırasında size verilecek olan barkod numaranızla ve pasaport numaranızla birlikte ,TC KimlikNumaranızla Sağlık Bakanlığımızın E-Nabız sisteminden alabilisiniz.

    Resimlerde de tarif edildiği üzere yapmanız gereken ;

    1- Google Arama Motoruna E Nabız yazıp aratmak.

    2-  Açılan Sayfada En başta yer alan  E-  Nabız  TC Sağlık Bakanlığı  yazan yere tıklamak.

    3 - Açılan E Nabız Sisteminde Covit 19 Test Sonuçlarını tıklamak.

    4- Açılan sayfaya TC/Pasaport ve Barkod Numarasını girerek sonuçlara ulaşmak.

    Yazı kaynağı : trbism.saglik.gov.tr

    Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

    Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

    Yazının devamını okumak istermisiniz?
    Yorum yap