Bu sitede bulunan yazılar memnuniyetsizliğiniz halınde olursa bizimle iletişime geçiniz ve o yazıyı biz siliriz. saygılarımızla

    covid 19 aşı randevu alma telefon numarası

    1 ziyaretçi

    covid 19 aşı randevu alma telefon numarası bilgi90'dan bulabilirsiniz

    MHRS

    Bu Aydınlatma Metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (“KVK Kanunu”) “Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlülüğü” kenar başlıklı 10 uncu maddesi uyarınca ve KVK Kanunu kapsamında veri sorumlusu olan T.C. Sağlık Bakanlığı (Bakanlık) tarafından, Merkezi Hekim Randevu Sistemi Çağrı Merkezi (MHRS) kullanıcılarına, kullanıcılara ait kişisel veriler hususunda bilgilendirme yapmak amacıyla hazırlanmıştır. KVK Kanunu uyarınca veri sorumlusu sıfatını haiz Bakanlığın merkez adresi “Bilkent Yerleşkesi, Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı 6001. Cad. No:9 Çankaya/Ankara 06800”dir.

    Bu sistemde işlenen kişisel verileriniz bakımından veri sorumlusu T.C. Sağlık Bakanlığı’dır.

    Bu sistemde aşağıda yer alan kişisel verileriniz şu amaçlarla işlenmektedir.

    - Kimlik verisi: MHRS’de T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı, baba adı, anne adı doğum yeri, doğum tarihi, yaş ve cinsiyet bilgileriniz, kimliğinizin doğrulanması ve alabileceğiniz randevuların belirlenebilmesi amacıyla işlenmektedir.

    - İletişim verisi: MHRS’de sabit telefon numarası, cep telefonu numarası veya e-Posta adresi bilgileriniz üyelik aşamasında randevu hizmetlerinin sürdürülebilmesi için sizinle SMS yoluyla, canlı operatör, robotik arama bilgilendirme yöntemleri ile iletişime geçilebilmesi ve MHRS Mobil veya web üyeliğiniz yok ise çağrı merkezi tarafından almış olduğunuz randevu bilgilerinizin size iletilmesi, herhangi bir randevu değişikliği olduğunda size bilgi ve hatırlatma yapılabilmesi amaçlarıyla işlenmektedir. Almış olduğumuz telefon bilgileri üzerinden sizinle iletişime geçme yöntemimiz için web veya mobil üyelikleriniz üzerinden kendi tercihinizi belirleme hakkına sahipsiniz.

    - Görsel ve işitsel veri: Ses kaydı kişisel veriniz çağrı merkezi üzerinden yapılan işlemlerde alınmakta olup, randevu hizmeti alan ve veren kişilerin işlem güvenliğinin yürütülmesi amacıyla işlenmektedir.

    - Sağlık verisi: MHRS’ de almış veya iptal etmiş olduğunuz muayene randevu tarihi ve saati, randevu alınan hastane/kurum/klinik/ hekim, özellikli hasta kodu, hasta randevu numarası, engel durumu, almış veya iptal etmiş olduğunuz aşı tarihi ve saati, aşı randevu numarası bilgileriniz iş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin yürütülmesi, aşı randevu süreçlerinin yürütülmesi, vatandaş bildirim süreçlerinin (SMS,Push,e-Posta vb.) yürütülmesi amacıyla işlenmektedir. Aşı hakkınızın olup olmadığı, kaçıncı doz aşı randevusu alabileceğiniz, evde aşı yaptırma hakkınızın olup olmadığı, hangi tür aşıyı yaptırma hakkınızın olduğu bilgileriniz ise anlık olarak kullanılmakta, kayıt altına alınmamaktadır.

    - 2011 yılında, MHRS Web Portal da hizmete dahil edilerek internetten randevu alma süreci de başladı. 2012 yılında, MHRS İstanbul ilinin de dahil edilmesiyle birlikte tüm Türkiye kapsamında hizmet vermeye başladı.

    Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ndeki kişisel verileriniz KVK Kanunu’nun 28 inci maddesinin ilk fıkrasında yer alan muafiyet halleri saklı kalmak üzere, hiçbir şekilde üçüncü taraflarla paylaşılmamaktadır.

    Kişisel verileriniz tamamen otomatik yollarla (bu sistem aracılığı ile) elde edilmekte olup kişisel verilerinizin işlenmesinin hukuki dayanağı, KVK Kanunu’nun 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (ç) bendi uyarınca veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve (f) ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması ile 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca; kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis; tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından işlenmesi hukuki sebebine dayanarak işlenmektedir.

    Merkezi Hekim Randevu Sistemi Kullanıcıları KVK Kanunu’nun 11 inci maddesinde düzenlenen haklarını, KVK Kanunu’nun 13 üncü maddesi ve Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ hükümleri çerçevesinde Bakanlığa başvurmak suretiyle kullanabilir. KVK Kanunu’nun 13 üncü maddesi uyarınca yapılacak yazılı başvurular "T.C. Sağlık Bakanlığı, Üniversiteler Mahallesi, 6001. Cadde, No:9, Çankaya, Ankara" adresine; Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ile yapılacak başvurular ise "[email protected]" adresine iletilmelidir.

    Yazı kaynağı : www.mhrs.gov.tr

    Aşı randevusu telefon ile nasıl alınır? Telefon ve SMS ile Covid-19 aşı randevusu alma

    COVID-19 aşı randevusu nasıl ve nereden alınır?

    COVID-19 aşı randevusu nasıl ve nereden alınır?

    Türkiye'de toplu aşılama uygulamasının başlamasının ardından vatandaşlar, COVID-19 aşı randeuvus nasıl alınır, sorusuna yanıt bulmaya çalışıyor. COVID-19 aşı randevusu Sağlık Bakanlığı'nın MHRS sistemi üzerinden alınabiliyor.

    Aşı randevusu nasıl alınır?

    COVID-19 aşı randevusu almak için ALO 182 ya da MHRS'yi kullanabilirsiniz. ALO 182'yi aradığınızda telefon görüşmesiyle aşı randeuvu oluşturmanız mümkün. Diğer yandan MHRS üzerinden COVID-19 aşı randevusu almak için T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile sisteme giriş yapılması gerekiyor.

    MHRS internet adresi üzerinden randevu almak için; Eğer üye değilseniz “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

    Üye olduktan sonra “Randevu Al” butonuna tıklayarak T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile birlikte istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevuzunu oluşturabilirsiniz.

    Yazı kaynağı : www.dunya.com

    Aşı randevusu nasıl alınır? (MHRS ve ALO 182 ile aşı randevusu alma)

    Aşı randevusu nasıl alınır? (MHRS ve ALO 182 ile aşı randevusu alma)

    Corona virüs salgınına karşı aşılama tüm hızıyla devam ediyor.

    Aşı randevuları  MHRS.GOV.TR sistemi ve ALO 182 üzerinden veriliyor.

    MHRS NEDİR?

    Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler için kendilerine en uygun gün ve saatte istedikleri hekimden kolay randevu alabilmeleri için geliştirilen bir sistem.

    MHRS 2011/2013 yılları arasında başlatılan “Sağlıkta Dönüşüm” proje kapsamında oluşturulan bir uygulama olarak hayata geçirildi. MHRS sayesinde, vatandaşlar muayene olmak için hastaneye gidip saatlerce sıra beklemek zorunda kalmıyor. Vatandaşlar MHRS uygulaması ile zaman harcamadan kolay ve hızlı bir şekilde randevu alabiliyorlar.

    MHRS İLE RANDEVU NASIL ALINIR?

    Hastaneden randevu oluşturmak isteyen vatandaşlar, iki seçenek ile randevularını alabilirler. Bunlardan biri ALO 182’yi aramak. Randevu almak için diğer bir yöntem ise, MHRS internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve oluşturulan şifre ile birlikte alınabiliyor.

    MHRS internet adresi üzerinden randevu almak için; Eğer üye değilseniz “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

    Üye olduktan sonra “Randevu Al” butonuna tıklayarak T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile birlikte istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevuzunu oluşturabilirsiniz.

    Yazı kaynağı : www.ntv.com.tr

    Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

    Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

    Yazının devamını okumak istermisiniz?
    Yorum yap