Bu sitede bulunan yazılar memnuniyetsizliğiniz halınde olursa bizimle iletişime geçiniz ve o yazıyı biz siliriz. saygılarımızla

    c sınıfı is güvenliği uzmanı nasıl olunur

    1 ziyaretçi

    c sınıfı is güvenliği uzmanı nasıl olunur bilgi90'dan bulabilirsiniz

    C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Nedir?

    C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Nedir?

    1 gündür yayında

    Yazı kaynağı : www.kariyer.net

    Uzaktan Eğitimle C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi

    Uzaktan Eğitimle C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi

    Kurs Başlama Tarihi:  04 Nisan 2023

    Son Başvuru Tarihi: 31 Mart 2023

    Toplam Kontenjan :24 (Her Bir Grup İçin)

    İş Güvenliği Uzmanı Kimdir?

    İş güvenliği uzmanı: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş, iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip, Bakanlık ve ilgili kuruluşlarında çalışma hayatını denetleyen müfettişler ile mühendislik veya mimarlık eğitimi veren fakültelerin mezunları ile teknik elemandır.

    Nasıl İş Güvenliği Uzmanı Olunur?

    İş Güvenliği Uzmanı olabilmeniz için mezuniyet koşullarına uygun bir yükseköğretim kurumundan mezun olmanız, bakanlığın yetkilendirdiği bir eğitim kurumundan eğitim almanız ve bakanlığın yaptığı sınavda başarılı olmanız gerekmektedir.

    Kimler İş Güvenliği Eğitimine Katılabilir?

    Eğitimin Kapsamı Nedir?

    Eğitim 180 saatlik Uzaktan Eğitimle(81 Saat asenkron +99 senkron(canlı) ve 40 saatlik uygulama eğitiminden (staj) oluşmaktadır.

    Uzaktan Eğitim (180 Saat)

    Uzaktan Eğitimde % 90 devam zorunludur. Uzaktan eğitim tarih aralığında bütün derslerin içeriğinin tamamlanması zorunludur. Uzaktan eğitimin 81 Saat'lik kısmı eşzamansız (asenkron) olup, belirtilen tarih aralığında istenilen zamanda yapılabilir. 99 saat’lik kısmı eşzamanlı (senkron) olarak; bildirilen tarih ve saatlerde internet üzerinden canlı gerçekleştirilecektir. Devamsızlık süresi 6 saat ile sınırlıdır .

    Uygulama Eğitimi - Staj (40 Saat)

    Örgün eğitimin bitiminden itibaren 1 ay içerisinde tamamlanacaktır. Uygulama eğitimine %100 devam zorunludur. Uygulama eğitimi yapılacak işyerlerinde; iş güvenliği uzmanı bulunması zorunludur.

    Eğitim Sonunda Verilecek Belge

    Eğitimi tamamlayan katılımcılara  Müdürlüğümüz tarafından Eğitime Katılım Belgesi verilecektir. Katılımcıların isimleri Bakanlık sistemine tanımlanacak ve sınava girmeye hak kazanacaklardır.

    Sınav

    Eğitim programlarını tamamlayan adayların sınavları OSYM tarafından yılda 2 defa yapılmaktadır. Adayların C sınıfı İş Güvenliği uzmanlık sertifikası alabilmeleri için, ÖSYM tarafından yaptırılacak merkezi sınavdan 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alarak başarılı olmaları gerekmektedir.

    KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

    1-Diploma: Yönetmeliğe göre sadece diploma, YÖK barkodlu mezuniyet belgesi ya da üzerinde GEÇİCİ ibaresi olan ve süresi dolmamış geçici mezuniyet belgesi ile başvuru yapabilirsiniz. YÖK Barkodlu Mezuniyet Belgenizi e-devlet sistemi üzerinden çıktı alabilirsiniz. Kurslara kayıt olmak için mezuniyet şartı aranmaktadır.

     2-1 adet vesikalık fotoğraf

     3- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Diploma/geçici mezuniyet belgesi ile Nüfus Cüzdanınızda ad, soyad farklılığı var ise değişikliği belirtir  nüfus kayıt örneği)

     4- Başvuru Dilekçe (Kurumdan verilir)

     5- Eğitim Sözleşmesi (Kurumca verilir)

     6- Ücretlerini bankaya yatıranlar banka dekontu (Dekonttan hangi kurs olduğu ve isim yazılması gerekir

    Kontenjan :24 Kişi

    Eğitim Yeri :   Uzaktan Eğitim

    Yönetmelik:

    https://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.16923&MevzuatIliski=0

    Ücret: 3.500,00 TL

    Ödemelerinizi Banka havalesi,Eft ve Kredi kartı ile yapabilirsiniz. Halkbank paraf card  4 Taksit imkanı sağlanmaktadır.

    Banka Hesap Numaramız:

    Alıcı Adı: Pamukkale Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü

    Banka Adı   : T.C. Halk Bankası Pamukkale Üniversitesi Şubesi

    Şube Kodu : 1463

    Hesap No   : 06000231

    IBAN            : TR 0300 0120 0146 3000 0600 0231

    Yazı kaynağı : www.pau.edu.tr

    C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olma şartları, maaşları ve iş imkanları

    C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olma şartları, maaşları ve iş imkanları

    C sınıfı iş güvenliği uzmanı günümüzde az tehlikeli olan iş grubunda çalışmaktadır. Bu kişiler ilgili firmada tehlike arz eden genel hususları belirlerler ve bu hususları en iyi şekilde kontrol ederler.

     C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Kimdir?

     Ülkemizde C sınıfı iş güvenliği uzmanı olan kişiler, çalıştığı iş yerlerinde iş sağlığı ve de güvenliği konusunda eğitim, risk değerlendirmesi yapmakla görevli olmaktadır. C sınıfı iş sağlığı ve güvenliği uzmanları, yasal olan düzenlemelere göre yalnızca az tehlikeli sınıfta bulunan iş yerlerinde hizmet verebilirler.

     C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Ne İş Yapar?

     C sınıfı iş güvenliği uzmanları, iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda olan yasal gelişmeleri takip ederler, yeni teknoloji ve de yaklaşımları takip ederler ve genel olarak ekip çalışmasına uygun olmalılardır. Bu kişiler risk değerlendirmesi gibi çeşitli raporlama işlemlerini de yaparlar.

     C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur?

     Günümüzde C sınıfı iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmayı isteyen kişiler mühendis, mimar ve ya teknik elemanlar olabilir ve ilgili eğitimlere katılırlar. Daha sonrasında C sınıfı iş güvenliği uzmanlığına ait olan sınavdan başarılı olanlar, C sınıfı iş güvenliği uzmanı belgesini elde ederer. Ayrıca üniversitelerin 2 yıllık bir eğitim vermekte olan İş Sağlığı ve Güvenliği bölümlerinden mezun olan bireyler sınavda başarılı olmaları halinde C sınıfı iş güvenliği uzmanı olurlar.

     C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Olma Şartları Nelerdir?

     C sınıfı iş güvenliği uzmanı olma şartları aşağıdaki gibidir. Bunlar;

     Öncelikle eğitim programlarını tamamlamakta olan adayların sınavları geçmeleri gereklidir. Girdikleri ilk sınavda başarılı olmayan adaylar takip eden diğer sınavlara katılabilir. Bu kişiler genel olarak disiplinli ve sabırlı kişiler olmalıdır. Sınavlarda 100 puan üstünden en az 70 puan almaları gereklidir.

     C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Görevleri Nedir?

     Öncelikle iş yerinde iş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili olan kurallara uyulmasını sağlarlar. C sınıfı seviyesinde olan iş güvenliği uzmanının başlıca görevleri aşağıdaki gibidir. Bu görevler;

     İş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili olan tehlike arz eden genel hususları ve de eksiklikleri işverenlere iletmek,

     İş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili olan tehlike arz eden ve de işverene bildirdiği bu konuları çözüme kavuşmadığı zamanlarda, işverenin bağlı olduğu çalışma ve sosyal güvenlik genel il müdürlüğüne bu konuyu iletmek,

     Gerekli olduğu zaman tatbikatları organize etmek,

     Çalışan kişiler iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili bilgilendirmek,

     İş yerinde oluşan kazaları incelemek ve ya tekrarlanmaması için çalışmak,

     Çalışma ortamlarını sürekli olarak incelemek ve iş hastalıkları gibi sorunlarla ilgili fikir alışverişlerinde bulunmaktır.

     C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Maaşları Ne Kadardır?

     Ülkemizde C sınıfı sertifikası şeklinde tanımlı bir iş sağlığı ve güvenliği uzmanının maaş aralığı yaklaşık olarak 2500 TL ile 3500 TL arasında değişmektedir. Bu kişiler A sınıfı ya da B sınıfı oldukları zaman maaşları da artmaktadır.

     C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İş İmkanları Nelerdir?

     C sınıfı iş güvenliği uzmanları günümüzde sadece az tehlikeli olan sınıftaki işletmelere uzmanlık yapabilmektedir. Dolayısı ile C sınıfı bir iş güvenliği uzmanı çok tehlikeli olan işletmenin bu iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütemez ve çalışanları da İSG eğitiminden sorumlu olmaz. Ayrıca İSG Katip modülleri üzerinden raporlama da yapamaz.

    Yazı kaynağı : www.hurriyet.com.tr

    Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

    Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

    Yazının devamını okumak istermisiniz?
    Yorum yap