Bu sitede bulunan yazılar memnuniyetsizliğiniz halınde olursa bizimle iletişime geçiniz ve o yazıyı biz siliriz. saygılarımızla

    binanın depreme dayanıklılık testi belediye

    1 ziyaretçi

    binanın depreme dayanıklılık testi belediye bilgi90'dan bulabilirsiniz

    İBB | Bina Tespiti – İstanbul Büyükşehir Belediyesi | İBB | Bina Tespiti

    İSTANBUL ŞEHİRCİLİK ATÖLYESİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

    Adres: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Hacıahmet Mh. Muhsin Yazıcıoğlu Cd. No:1      Beyoğlu/İSTANBUL

    Yazı kaynağı : binatespiti.ibb.istanbul

    Bina Sağlamlık Testi

    Bina Sağlamlık Testi

    Binaların sağlamlık testi özellikle son zamanların en çok dillendirilen konuların başında geliyor. Özellikle deprem kuşağında olan bölgeler için bu durum oldukça önem taşıyor. Evlerin depreme dayanıklı olup olmadığının belirlenmesi olası bir deprem riskine karşı güvenlik önlemleri almak için son derece gerekli olan bir durumdur. Bina sağlamlık testi tam olarak bu aşamada devreye giriyor. Çıkan sonuçlara göre binalarda, evlerde oturulup oturulmayacağı kararı alınıyor. Böylece deprem riskine karşı ciddi anlamda güvenlikli bir bina yapılanması sağlanıyor. Bunun için gerekli olan öncelikli doğru kurumlara en kısa sürede başvuru yapmak olacaktır.

    Bina Sağlamlık Testi İçin Nereye Başvurulur?

    Bina sağlamlığı testi için yapılması gereken birkaç işlemin bilinmesi gerekir. Bulunduğunuz yerleşim yerinde  bina sağlamlık testi Belediye Çevre Ve şehircilik Müdürlüğü vasıtası ile yapılabilmektedir. Bunun için bizzat Belediye’ye başvuru yapabilirsiniz. Diğer bir rapor tamamlama işini ise  Kaymakamlık Kurumuna başvurarak da gerçekleştirebilirsiniz. Bir diğer bina sağlamlık testi yapan kurumlar ise bu alanda çalışmalar yapan özel şirketlerdir. Bu aşamada tercih tamamen sizindir. Özel şirketlerin bu anlamda daha yetkin bir kadroya sahip olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Eğer daha detaylı bir inceleme ve daha etkin bir raporlama içeriği istiyorsanız özel şirketlerin çalışma sistemi ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

    Bina Sağlamlık Raporu Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

    Bina sağlamlık raporu yetkililerin gelip inceleme yapması ile kolayca alınabilir bir belge olarak düşünülebilir. Ancak bu anlamda detaylı bir araştırma yapmak gerçekten önem taşıyan bir konudur. Özellikle detaylı bir inceleme yapacak şirketin bu anlamda deneyimi ve uzman kişilerle çalışıyor olması çok önem taşıyor. Bazı şirketlerin bina sağlamlık konusunda sadece yüzeysel inceleme yapması yanlış raporlamaya neden olabiliyor. Bu durum da olası bir deprem anında çok ağır sonuçlara neden olabilir. Bu nedenle lisanslı firmalar tercih etmenizde fayda olacaktır. İnceleme yapacak firmanın daha önceki deneyimleri konusunda bilgi edinmek size yol gösterecek artı değer bir durum olacaktır.

    Bina İncelemesi Yapılırken Karot Testi Gerekli  Midir?

    Bina incelemesi yapılırken en çok tartışılan konuların başında binadan alınan karot parçasıdır. Karot testi bina yapısı ile ilgili önemli bilgiler verebilmektedir. Bu aşamada yine yazımızda değindiğimiz gibi işini iyi yapan bir şirket ile anlaşmak önem taşıyor. Binadan parça almak dikkate tabi bir konudur. Bunu yapacak kişilerin yapıya zarar vermeden dikkatlice alması gerekiyor. Karot testi binanın genel sağlamlığını ve yapının içeriğini detaylı bir şekilde anlatan bir incelemedir. Binanın bütünlüğü, iç ve dış malzemenin ne kadar sağlam olduğu ve binanın bütünlüğü ile ilgili önemli sonuçlar karot testi ile ortaya çıkmaktadır. Bina sağlamlık raporunun önemli bir kısmını da karot testi sonuçları oluşturacaktır. Bu nedenle raporu alacağınız şirketin  bu anlamda yetkin bir kadrodan oluştuğundan emin olmak gerekiyor.

    Yazı kaynağı : kentlaboratuvar.com.tr

    Deprem Testi Yaptırmak İstiyorum

    Deprem Testi Yaptırmak İstiyorum

    Türkiye’nin hemen hemen her bölgesi deprem kuşağında olmasından dolayı her an deprem ile yüz yüze gelmesi an meselesidir. Yaşanılan ufak bir sarsıntı nedeni ile çökme yaşayan binalardan anlaşıldığı gibi Türkiye’nin en fazla nüfusu bulunan illerin başından gelen İstanbul ve diğer il ve ilçelerin bir an önce deprem test ve çalışmalarına hız verilmesi gerekmektedir. Bu konu ile ilgili devlet kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmesi yönünde talimatlar vermiştir.

    Binalar İçin Depreme Dayanıklılık Testi Nasıl Yapılır?

    Özel olarak kurulumu yapılmış olan firmalar aracılığı ile bina deprem testlerinin uygulaması yapılırken aynı zamanda bu firmalar inşaat işleri ile de ilgilenmektedirler ve bunun yanında deprem araştırma ve uygulama merkezlerinde hizmetler sunarak gerekli ilgi ve alakayı göstermektedirler. Her bir bina içerisinde ikamet etmekte olan bina sakinlerinin birlikte hareket etmeleri ile gerçekleştirilecek olan Depreme dayanıklılık testinin yapılması için gerekli firma ile bağlantıya geçilmesi ve binanın bütün özelliklerini firma ile paylaşması gerekmektedir. Bununla beraber firmanın test için belirlemiş olduğu ücreti peşin olarak ödemeleri gerekmektedir.

    Başvuru sürecinin ve bunun yanında ödeme işlemlerinin gerçekleşmesinin ardından başvuru yapılan firmanın binanın testinin yapılması için belirli bir güne randevu vermektedir. O gün geldiğinde binaya yapılacak olan gerekli testlerin yapılması için ekip gönderilerek gerekli çalışmalar başlatılır. Bu testi yapacak olan ekiplerin sistemsel ve ölçülü bir çalışma sonucunda binanın olası bir depremde ne kadar dayanıklı olup olmadığı dereceli olarak rakamlar ile belirtilebilmektedir.  Genel olarak bina ölçümü yapılır iken ilk olarak bakılması gereken bina temelleri, kolonlar ve duvarlara bakılmaktadır.

    Depreme Dayanıklılık Testi Başvurusu İçin Gerekli Olan Belgeler

    Bu konu ile ilgili birkaç örnek verilecek olunursa; Belgeler içerisinde yapıya ait tapu fotokopisi, yapı sahibine ait nüfus cüzdanı fotokopisi gerekmektedir. Eğer başvuru sahibi şirket ise şirkete ait vergi levhası, şirket sahibinin imza sirküsü ve şirket yetkilisinin nüfus cüzdanı istenmektedir. Ancak başvuru yapan kişi kiracı ise yazılan dilekçenin yapı sahibi tarafından imzalanacak ve buna ek olarak kiracıya ait nüfus cüzdanı fotokopisi ve kira kontratı gerekmektedir.

    Deprem Dayanıklılık Testinde Gerekli Olan Teknik Çalışmalar

    Binanın kurulu olduğu zemin analizinin yapılması için zemin etüdü hazırlanmaktadır. Ardından binanın o anki durumu konusunda bina rölevesi çizimi hazırlanır.  Binanın yıllar içerisinde yıpranmaya yüz tutmuş olan malzemeleri ve çevresel faktörlerden etkilenmiş olan yapısal hasarların tespiti yapılır. Testi yapılacak olan binadan yeterli bir miktarda beton numunesi alınarak yapı laboratuarında beton dayanıklılık testi yapılır. Özel olarak üretilen bir röntgen cihazı aracılığı ile kolon içerisinde bulunan demirlerin çapı ve adetlerin ölçümleri yapılır. Bilgisayar yardımı ile yapının 3D modeli çizilir ve ardından binaya depremin etkileri yüklenerek dayanıklılık testi gerçekleştirilir. Bu çalışmalar neticesinde binanın depreme ne kadar dayanıklı olup olmadığının test raporu hazırlanmış olur.

    Eğer sizde binanızın ya da şirketinizin Depreme ne kadar dayanıklı olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız firmamıza başvuru yaparak gerekli bilgi ve hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

    Yazı kaynağı : kentlaboratuvar.com.tr

    Bina Sağlamlık Deprem Testi Fiyatları Kaç Lira, Belediye Ücretsiz Karot Testi Yapar Mı?

    Bina Sağlamlık Deprem Testi Fiyatları Kaç Lira, Belediye Ücretsiz Karot Testi Yapar Mı?

    Bina Sağlamlık Deprem Testi Fiyatları Kaç Lira, Belediye Ücretsiz Karot Testi Yapar Mı?

    Ülkemizde yaşanan deprem sonrası bina sağlamlık testi talepleri adeta patlama yaşadı. Özellikle de kolonlarında çatlak ve döküntü olan binalarda hayati önem taşıyan karot testi, bina sağlamlık testi ve deprem testi nedir, nasıl yapılır, fiyatları kaç lira?

    Ücretsiz Bina Deprem Testi Yapılır Mı? Yaşanan depremden sonra riskli bölgelerde yer alan konutlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ücretsiz bina deprem testi yapmaya başladı.  Konu hakkında bugün İstanbul'da deprem konusu hakkında özel bir yazı kaleme alan Hürriyet Gazetesi yazarı Serkan Ocak bina deprem testi hakkında Ülker Mühendislik firmasının yetkilisi Dr. A. Hamit Ülker ile röportaj yaptı.  Ülker konu hakkında yapmış olduğu açıklamasında özelikle de duvarlarında çatlak ve kolonlarında yıpranma olan binalar için uyarıda bulunarak "Tavsiyemiz kolon ve kirişlerde gözle çatlak tespiti yapmaları... Bilhassa bodrum kattaki kolonlarda korozyon incelemesi yapmak gerek. Bu çatlak genişliklerinin 5 milime eden büyük olma halinde belediyelere, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvursunlar veya bu işi yapan firmalara müracaat etsinler. Bu tür güçlendirme proje maliyeti binanın mevcut durumuna göre değişiyor. Bununla beraber karot testi, zemin etüdü ve güçlendirme dahil (elektrik-makine hariç) binanın kapalı alan metrekaresi 15-30 TL arasında" diyerek bilgilendirmede bulundu. 

     

    Yazı kaynağı : www.emlak8.net

    Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

    Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

    Yazının devamını okumak istermisiniz?
    Yorum yap