bahar alerjisine ne iyi gelir saraçoğlu
bahar alerjisine ne iyi gelir saraçoğlu bilgi90'dan bulabilirsiniz
Alerjiye Karşı Direnç Nasıl Kazanılır?
Alerjiye Karşı Direnç Nasıl Kazanılır?
1) Evde kullanılan temizlik malzemelerinden, parkelerden, yağlı boyalardan, mobilyalardan buharlaşarak yaşadığı ortamın havasına karışan kimyasallar, insana solunum yoluyla dönen zehirlerdir. Bu nedenle yaşadığınız ortamları sık sık havalandırınız. Özellikle temizlik yapılan günlerde daha çok havalandırınız.
2) Sık sık kilo alıp vermek organlara en fazla zarar verme şeklidir. Kilo vermeye başlayan insan, öncelikle yağ yakıyor demektir. Kabaca, vücuttaki yağ eriyor demektir. Kişi zayıflamaya başlayınca, yağ dokusunda depolanmış olan zehirli kimyasallar serbest hale geçecektir. Kan dolaşımı üzerinden bütün vücudun organlarına dağılacaktır. Dolayısıyla yağ dokusunda depolanmış ve sakin sakin bekleyen zehirli kimyasallar harekete geçerek bir taraftan kan hücrelerini diğer taraftan da organları olumsuz etkileyerek değişik rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olacaktır.
3) Toksin atıcı kürü uygulamadan önce, kullanılacak lahanaların 'kültür lahanası' olmadığına mutlaka dikkat etmek gerekir. Futbol topu büyüklüğündeki kültür lahanaları bu amaç için uygun değildir. Doğru olan beyaz lahana, açık alanda (tarlada) yetiştirilen iri lahanalardır. Özellikle en dış yaprakları amaca en uygun olanlardır. Kullanmadan önce dış kabuklarını suyla yıkamak gerekir.
4) Sauna, toksinlerin vücuttan dışarı atılmasında etkilidir. Yetmiş derece santigratta alınan sauna, yağ dokusundaki pestizid ve diğer tür kimyasalların vücuttan terleme yoluyla en iyi atıldığı sıcaklıktır. Sauna banyosunu almadan önce, mutlaka bir hekime danışarak hareket etmek gerekir. Hekime danışmadan sauna banyosu almayınız.
5) Türk hamamları toksin atmada saunalardan çok daha etkilidir. Göbektaşına uzanarak vücudu ısıtmak ve terlemek gerekir. Terleme başladıktan sonra yapılacak masaj ve keseleme yağ dokusundaki toksinlerin harekete geçirilmesinde ve dışarı atılmasında etkin rol oynayacaktır. Türk hamamlarını toksin atıcı olarak kullanmak için bir ayda haftada iki kez gitmek yeterli olacaktır.
6) Gerek sauna ve gerekse de hamam banyolarını alırken, mineral içerikli su içmek ve ekstra C-vitamini almak toksinlerin atılmasında destekleyici olacaktır.
7) Vücudu alerjiye karşı dirençli kılmak için iki farklı kür önermekteyim. Bunlardan biri keçiboynuzu (harnup), diğeri ise ısırgan çayı kürüdür. Vücudu alerjiye karşı dirençli kılmak için geliştirdiğim her iki kürün uygulama şekli aşağıda verilmiştir. Aynı anda bu kürlerin uygulanmaması gerektiğini özellikle belirtmek isterim. Bir kürü tamamlayıp diğerine geçerken de bir haftalık ara vermek en doğru olan uygulama ve geçiş şeklidir.
Alerji Tetikleyen Gıdalar Nelerdir?
Yukarıda sayılan gıdalar alerjiyi tetikleyebileceğinden tüketiminde ölçülü olunması gerekmektedir.Alerjiye yatkınlığı olanların bu besinlere karşı ölçülü olmaları önerilir.
Kür1: Beyaz Lahana ve Toksin Atıcı Kür
Beyaz lahananın toksin atıcı özelliğinden istifade edebilmek için, kaynamakta olan yarım litre suda altı-yedi adet beyaz lahana yaprağı parçalamadan (tüm olarak), on dakika ağzı kapalı olarak kısık ateşte haşlanır, sabah ve akşam olmak üzere aç veya tok karnına birer su bardağı içilir. Bu işleme toplam üç kere beş gün devam edilir. Her beş günde üç gün ara verilir.
Kısaca:
3 x 5U + 3A
5 gün uygula + 3 gün ara + 5 gün uygula + 3 gün ara + 5 gün uygula = Toplam 15 günlük kür
Toksin atıcı onbeş günlük kürü, bir yıl boyunca üç veya dört defa yapmak en doğrusudur. Bu kürü uygulamaya başladığınızın ikinci veya üçüncü gününden sonra vücudunuzun yağ atarak terlediğini ve özellikle de yüz kısmınızda yağlı yağlı terlediğinizi görürsünüz. Aynı zamanda dışkıda da belirgin şekilde yağ oranının artığı gözlenebilmektedir. Bu da yağla beraber toksinlerin atıldığını gösterir.
Bu kürü uyguladığınız dönemlerde daha sık banyo veya duş yapmanız sizi hem daha çok rahatlatacak hem de deri gözenekleri açıldığından daha rahat toksinli-yağ atmanıza yardımcı olmuş olacaktır. Unutmayınız ki, toksin atan vücut kendini yeniler.
Not: Kesinlikle onbeş günlük kür için ihtiyacınız olan miktarı tek bir defada hazırlamayınız. Her gün taze olarak hazırlamanız şarttır.
Haftada üç-dört kez içilecek ısırgan çayı veya haşlanmış keçiboynuzu suyu alerjiye karşı vücudu dirençli kılar.
Kür2: Isırgan ile Alerjiye Karşı Direnç Kazanmak
Kaynamakta olan 150 ml (bir su bardağı) suya yaklaşık bir tatlı kaşığı ısırgan atınız. Kısık ateşte ağzı kapalı olarak üç dakika kaynatınız ve ılımaya bırakınız. Ilıdıktan sonra mutlaka süzerek bitkileri ayırınız. Aç karnına sabah ve akşam bir çay bardağı içiniz. Aç karnına içtikten en az yirmi dakika sonra yemek yemeye başlanabilir. Bu kür onbeş gün boyunca her gün günde iki kez uygulanır ve sonlandırılır. Yılda iki-üç kez tekrarlanabilir. Isırgan kürü için kurutulmuş veya taze ısırgan kullanılabilir.
Dikkat
Hipoglisemi hastalarının (kan şekeri düşük olanlar veya ani kan şekeri düşüşü yaşayanlar) hekimlerine danışmadan kesinlikle ısırgan kürünü uygulamamalarını, ısırgan çorbası veya salatasını tüketmemelerini öneririm.
Dikkat
Platelet (trombozit) düşüklüğü şikâyeti olanların ısırgan kürünü uygulamamaları gerekir.
Kür3: Harnup ile Alerjiye Karşı Direnç Kazanmak
Orta büyüklükteki keçiboynuzundan altı-yedi tanesini önce soğuk su altında yıkayınız. Daha sonra bunları küçük küçük (üç-dört cm uzunluğunda) kırarak, kaynamakta olan yarım litreye yakın suyun içerisine atınız. Kısık ateşte yedi-sekiz dakika kaynatınız. Soğuduktan sonra süzerek suyunu cam şişeye doldurunuz.
Her gün sabah kahvaltı arasında ve akşam yemeğinden önce bir çay bardağı içilir. Yaklaşık yarım litre olarak hazırladığınız keçiboynuzunun haşlanmış suyu üç gün buzdolabında bozulmadan korunabilir. Her üç günde bir, taze olarak hazırlamanız gerekecektir. Hiç ara vermeden bir ay uygulayınız. Yılda iki-üç defa tekrarlanabilir.
Kür4: Çekirdekli Siyah Kuru Üzüm ile Alerjiye Karşı Direnç Kazanmak
Alerjiye karşı vücudunuza direnç kazandırmak istiyorsanız, zaman zaman dört-beş gün arka arkaya günde iki kez, aç karnına yirmi-yirmibeş tane siyah kuru üzüm çekirdeğini havanda ezip bekletmeden çiğneyerek tüketiniz. Üzümün çekirdeğini çiğnerken buruk tadını algılamak gerekir. Eğer buruk tadını algılamıyorsanız ya bayat ya da yanlış tür üzümdür.
DOĞRU BİTKİ KULLANIMI!
Tüm bu kürleri kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus; bitkinin raf ömrüdür. İkincisi bitkinin doğru zamanda toplanmış olmasıdır. Üçüncüsü ise bitkinin nasıl kurutulmuş olduğudur. Her bitkinin özelliğine göre uygun koşullarda kurutulmuş olması gerekir. Bazı bitkiler gölgede, bazıları güneşte, bazıları ise karanlıkta kurulması gerekir. En önemlisi ise kullanacağınız bitkinin mutlak surette doğru tür olmasıdır. Eğer doğru bitki türü değil ise kürün etkisini büyük oranda azaltmaktadır.
Not:Hekiminizin verdiği ilaçlar varsa mutlaka kullanınız. Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız. Öncelikle, bilmeniz gereken kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikâyetiniz ne olursa olsun, burada ki bilgilerle kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız.
Yazı kaynağı : www.profsaracoglu.com
Bahar Alerjisine İyi Gelen Doğal Yöntemler! İbrahim Saraçoğlu Bahar Alerjisi Kürü
Halk arasında “saman nezlesi” olarak da bilinen bahar alerjisi, soğuk kış günlerinin sona ererek doğanın yeniden uyanışa geçtiği şu günlerde birçok kişiyi etkisi altına alıyor. Havada uçuşan polenler, bu dertten muzdarip olan kişilerde bazı alerjik reaksiyonlar görülmesine neden olmaktadır. Vücuda temas eden polenlerin burun ve göz bölgesindeki kılcal damarları harekete geçirmesiyle hapşırık, burun akıntısı ve göz yanması gibi bazı problemler baş gösterir. Her yıl daha fazla kişide görülen bu alerji türü, neyse ki bazı doğal yöntemlerle önlenebilmektedir. İbrahim Saraçoğlu’nun bahar alerjisi için tavsiye ettiği kürü ve korunmak için en etkili yöntemleri sizler için araştırdık…
Vücuttaki savunma sistemi, alerji durumunda polen gibi normalde zararlı olmayan bazı maddelere karşı bir reaksiyon gösterir. Bu reaksiyon eğer üst solunum yollarında görülürse bahar alerjisi olarak kabul edilir. Tıp dilinde alerjik rinit olarak isimlendirilen bu durum, baş ağrısı, yorgunluk, hapşırma, burun akıntısı ve kaşıntı gibi sosyal hayatı olumsuz şekilde etkileyen birçok belirti göstermektedir.
Bahar Alerjisi (Saman Nezlesi) Neden Olur?
Günümüzde dünya genelinde yaşayan insanların %30’luk bir kısmında görülen bahar alerjisi, iklim değişikli gibi çevresel faktörlerden dolayı ne yazık ki her geçen yıl daha fazla kişiyi etkisi altına almaktadır. Genetik yatkınlık, kişide bu tür alerjik reaksiyonların görülmesinde en önemli nedenlerin başında gelmektedir. Vücutta bulunan immün isimli savunma mekanizması, dışarıdan gelen bakteri, mikrop ve virüs gibi zararlı maddelere karşı kalkan görevi görür. Kişide alerji olması durumunda, bu sistem zararlı olmayan maddelere karşı da savunmaya geçer ve kızarıklık, şişlik, kaşıntı ve akıntı gibi durumlar meydana gelir.
Bahar Alerjisinin Tedavisi Var Mıdır?
Bahar alerjisi olan kişiler, antialerjik ilaçlar ve kortizon içeren spreylerle bu gibi durumlardan korunabilmektedir ancak bu önlemler tek başına yeterli olamayabiliyor. Tedavi süreci, güçlü bağışıklık sistemiyle desteklenmelidir. Yeterli miktarda sıvı tüketmeli, stresten uzak durmalı, sigara ve alkol gibi bağışıklık sistemini zayıflatan zararlı alışkanlıklar terk edilmeli ve dengeli beslenilmelidir.
Bahar Alerjisinden Doğal Yollarla Korunmanın Yolları
İbrahim Saraçoğlu’nun Bahar Alerjisi (Saman Nezlesi) İçin Tavsiye Ettiği Doğal Kürler
Bahar alerjisi için yan etkileri bulunan ilaçları kullanmak istemiyorsanız, ünlü kimyager İbrahim Saraçoğlu tarafından tavsiye edilen kürleri deneyebilirsiniz…
Kür 1:
Kür 2:
Yazı kaynağı : www.mortilki.com
Bahar Alerjisine Ne İyi Gelir?
Isınan Havalara Sevinelim Mi Üzülelim Mi?
Bahar Alerjisi Hakkında Her Şey
Alerjik nezle ya da alerjik rinit olarak da bilinen bahar nezlesi, mevsimsel alerji olarak adlandırılır. Bahar aylarında polenlerin artışı ile birlikte birçok kişide gözlemlenen bahar nezlesi, soğuk algınlığına bağlı olarak gelişen nezleden farklıdır.
Burun çekme ve hapşırma nöbetleri ile karakterize olan bahar nezlesi, ciddi bir hastalık olmamasına rağmen yaşam kalitesini düşüren semptomları nedeniyle istenmeyen bir durumdur.
Bahar alerjisi ile ilgili olarak en sık sorulan sorulardan biri de bahar alerjisi bulaşıcı mı sorusudur. Viral ya da bakteri kaynaklı bir sağlık problemi olmadığı için bahar alerjisi bulaşıcı bir hastalık değildir.
Bahar Alerjisi Nedir?
Bahar alerjisi dendiğinde ilk akla gelen polenlerdir. Genel olarak polenlere karşı gelişen alerji ile özdeşleşen bahar alerjisi, ilerleyen zamanlarda astıma neden olabilir. Bahar alerjisi hapşırma ile karakterizedir.
Doğanın yeşil renge büründüğü, ağaçların çiçek açtığı ve güzel mevsim olan bahar, bazı insanlar için kâbusa dönüşür. Bahar aylarında bazı insanlarda yorgunluk, halsizlik, isteksizlik ve buna bağlı olarak gelişen iş gücü kaybı ve çocuklarda ise okul devamsızlığı gözlenir.
Bu belirtilerin tamamı bahar alerjisi kaynaklıdır. Bitkilerin erkek üreme hücresi olan polenler, bahar aylarında ortaya çıkar. Rüzgâr aracılığı ile 500 kilometreye kadar yayılabilen polenler, ulaştıkları noktalarda döllenmeyi sağlar. Bahar ayları ile birlikte çoğalmaya başlayan polenler bazı insanlarda alerjik etkilere sebep olur.
2 yaşından sonra görülmeye başlayan bahar alerjisi, atopi olarak tanımlanan alerjik yatkınlığı olan insanlarda yaygın olarak görülür. Polenler öncelikli olarak buruna yerleşir. Vücut hücreleri polen ile karşılaştığında histamin üretmeye başlar. Yüksek oranda histamin salgılanması bahar alerjisine neden olur. Bahar alerjisinin şiddeti polene maruz kalma oranı ile doğru orantılıdır.
Bahar Alerjisi Belirtileri Nelerdir?
Gereken önlemler alınmadığında daha büyük problemlere yol açabilen bahar alerjisi nasıl anlaşılır?
Bahar alerjisine sahip olan kişiler sık sık nezle olur. Ciltte bahar alerjisi, burun tıkanması, hapşırık krizleri, burun ve damakta kaşıntı alerjinin ilk belirtileri arasında yer alır. Ayrıca bahar alerjisi yüzde kızarıklık, kulak kaşıntısı, sık burun kanaması, gözlerde sulanma, göz alerjisi belirtileri ve kaşıntı, öksürük gibi semptomlara yol açabilir.
Ellerde bahar alerjisi belirtisi olarak kaşınma, derilerin soyulması ve yanma hissi gözlenir. Bahar alerjisi balgam birikmesine yol açar ve balgam da öksürüğe neden olur. Bahar alerjisi öksürüğü 3 haftadan uzun sürüyor ise mutlaka tedavi edilmelidir.
Bahar alerjisi ilerlediği takdirde nefes sıkışması ve astım gibi daha ciddi problemlere neden olabilir. Bu tarz problemler özellikle bahar aylarında tekrarlıyorsa bahar alerjisinden söz etmek mümkündür.
Peki, bahar alerjisi ateş yapar mı? Bahar alerjisi soğuk algınlığı olan nezleden farklı olarak vücut sıcaklığını yükseltmez; yani ateş söz konusu değildir. Şüphe halinde tanı koyulabilmesi için klinik muayene ve alerji testleri yapılır.
Kesin tanı için nasal smear, kan testleri ve total immumglobulin E testi yapılır. Bu testlerin özellikle bahar alerjisinin yaygınlaştığı şubat-eylül ayları arasında yapılması önerilir. Bu aylarda vücut polene daha yüksek bir tepki gösterir ve hastalığın tanısı daha net koyulabilir.
Bahar Alerjisi Ne Zaman Başlar? Ne Kadar Sürer?
Yabani otlar, ağaçlar, tahıllar ve çayırda yetişen bitkiler yüksek oranda polen içerir. Çayır polenleri mayıs ile temmuz aylarında, ağaç polenleri şubat ile nisan ayları arasında, yabani ot polenleri ise daha çok ağustos ile ekim ayları arasında yayılır. Bu aylarda bahar alerjileri başlar ve kış mevsiminin ilk ayları aralık ve ocak aylarına kadar sürer.
Özellikle sabah saatlerinde polen düzeyi çok daha yüksektir. Nemli ve yağmur sonrası havalarda polen düzeyinde azalma, güneşli ve kuru günlerde ise artış gözlenir. Küresel ısınmanın artışı ve çevre kirliliği ile birlikte bahar alerjisine yakalanma oranında artış görülmektedir.
Burunda yerleşen polenler alerjik rinide, bronşlarda yerleşen polenler alerjik astıma ve gözlere yerleşen polenler konjonktivite neden olabilir. Bahar alerjisi tanısı konulan kişilerin polenlerin yayıldığı mevsimlerde dikkatli olmaları önerilir.
Ülkemizde Kütahya, Bursa, Ankara, İstanbul, Samsun ve Burdur’da ağaç ve çayır polenleri yaygın olarak bulunur. Bu bölgede yaşayanlarda bahar alerjisi etkileri daha sık görülür.
Bahar Alerjisine Ne İyi Gelir?
Mevsim geçişlerinde sık rastlanılan bir hastalık olan bahar alerjisi geçer mi?
Bahar alerjisinin %100 tedavisi mümkün değildir. Alerjiden korunmak için bazı noktalara dikkat edilmesi gerekir. Tozlu ve sigara içilen ortamlardan uzak durulması, polenlerin çok yoğun olduğu sabahın erken saatlerinde ve rüzgârlı havalarda dışarı çıkılmaması bahar alerjisi önlemleri arasında yer alır.
Burun etrafına sürülen kremler de polenlerin yapışmasını sağlayarak vücuda girişini engeller. Klima filtrelerinin düzenli olarak değiştirilmesi ya da alerji engelleyen özel filtreler kullanılması alerjiyi önlemeye yardımcı olur.
Kişisel temizliğe dikkat edilmesi, dışarıdan gelindiğinde el ve yüzün yıkanması ya da duş alınması, kıyafetlerin değiştirilmesi bahar alerjisi göz sulanması için geçerli bir uygulamadır.
Peki, bahar alerjisi göz kaşıntısına ne iyi gelir? Bahar alerjisi göz damlası kullanıldığında gözlerde oluşan kaşıntılar azaltılabilir. Bahar alerjisine bitkisel çözüm Ahmet Maranki tarafından da ele alınmıştır. Maranki ısırgan otu, hibiskus, ekinezya, zerdeçal, ayva yaprağı, karanfil, zencefil, tarçın ve karabiber ile hazırlanan bahar alerjisi kürü uygulamasını önermektedir. Bu kürün emzirirken bahar alerjisi yaşayan kadınlarda da kullanılması önerilir.
Bahar Alerjisi Nasıl Geçer?
Bahar alerjisi semptomlarını hafifletmek için bazı doğal yollara başvurulabilir. Kuarsetin olarak bilinen fenol bileşik, anti histamin ve anti inflamatuar özelliklere sahiptir. Kuarsetin soğan, elma ve turunçgillerde bulunur.
Histamin salgılanmasını engelleyen kuarsetin içeren besinlerin düzenli kullanılması bahar alerjisinin geçmesine yardımcı olur. Anti histamik bir bitki olan öksürük otu da bahar alerjisinin tedavisinde etkin olan bir bitkidir. Bir diğer bitkisel çözüm ise ısırgan otu çayıdır. Semptomlar başlamadan önce içilen ısırgan otu çayı alerjiyi önleyici etki gösterir.
Bahar alerjisinin en yaygın şekli genizde biriken polenlerdir. Bahar alerjisi burun tıkanıklığı ve geniz kaşıntısı için kullanılan burun yıkama kabı ile burna hafif tuzlu su uygulamak, alerjenlerin dışarı atılmasına yardımcı olur ve semptomları azaltıcı etki yapar.
Bahar alerjisi kaşıntı için ılık duş alınması önerilir. Bahar alerjisi bitkisel tedavi yöntemleri ile semptomları hafifletse de mutlaka bir uzman doktora danışılmasında fayda vardır. Yaşamı tehdit edici sorunlara yol açabilecek ciddi rahatsızlıklara neden olan bahar alerjisi mutlaka doktor kontrolünde tedavi gerektirir.
Bahar Alerjisi Tedavisi Nasıl Yapılır?
Bahar alerjisi tedavisi için en önemli destek sağlıklı beslenme alışkanlıklarından sağlanır. Bağışıklık sitemini destekleyen besinler tüketilmeli, istirahat edilmeli ve en önemlisi de bol su tüketilmelidir.
Alerjen maddelerden uzak durulması, yüksek polen içeren havalarda maske takılması önerilir. Bahar alerjisi boğaz ağrısı oluşumunu engellemek için alkol, sigara gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durulması gerekir. Stresli ortamların terk edilmesi bahar alerjisi riskini azaltır. Tedavi edilmeyen bahar alerjisi astım gibi ciddi bir hastalığa neden olur.
Peki, bahar alerjisi için hangi bölüme gidilir? Alerji konusunda uzman kulak burun boğaz doktorlarına danışılarak önerileri alınmalıdır. Verilen bahar alerjisi ilaçları ve tedavi için verilen bahar alerjisi sprey düzenli olarak kullanılmalı ve hastalığın kontrolü sağlanmalıdır.
Bahar alerjisi sivilce oluşumunu da tetikler. Sivilceleri tedavi etmek için ve bahar alerjisi kremi kullanılabilir. Verilen ilaçlara rağmen alerjik şikâyetlerde azalma olmadığı takdirde kişilere aşı tedavisi uygulanır. Minimum dozlarda başlanan bahar alerjisi aşısı hastalığın evrelerine göre dozu arttırılarak devam edilir. Bahar alerjisi iğnesi ile alerjenlere karşı vücudun duyarsız hale getirilmesi sağlanır ve aşılama tedavisi yaklaşık 4-5 yıl süren kontrollü bir tedavidir.
Yazı kaynağı : www.nefisyemektarifleri.com
Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında
Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.