ateş düştüğü yeri yakar anlamı nedir
ateş düştüğü yeri yakar anlamı nedir bilgi90'dan bulabilirsiniz
Ateş Düştüğü Yeri Yakar
Ateş düştüğü yeri yakar atasözünün anlamı Türk Dil Kurumu'nun sözlüklerinde yer almaktadır. Atasözünün anlamını merak edenler son aylarda arama motorları ve çeşitli platformlardan ateş düştüğü yeri yakar atasözünün anlamını araştırmışlardır. Ateş düştüğü yeri yakar sözü oldukça fazla kullanılan bir atasözüdür.
Ateş Düştüğü Yeri Yakar Atasözünün Anlamı Nedir?
Ateş düştüğü yeri yakar atasözünün anlamı nedir sorusunun cevabı Türk Dil Kurumu sözlüklerinde "Bir acıyı onu çekenden başkası tam anlayamaz veya aynı ölçüde üzülemez." şeklinde cevabı bulunur.
Her atasözünün anlamı Türk Dil Kurumu sözlüklerinde vardır. Ateş düştüğü yeri yakar atasözünün anlamı da bu şekildedir. Ayrıca ateş düştüğü yeri yakar başkası başkasının acısını tam anlamıyla hissedemez ve aynı duyguyu yaşayamaz anlamı taşımaktadır. Kısaca atasözü açıklaması ise bir acıya duyulan gerçek his acının sahibidir. Diğerlerinin duyduğu acı geçicidir.
Yazı kaynağı : www.milliyet.com.tr
Ateş Düştüğü Yeri Yakar atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Ateş düştüğü yeri yakar atasözü çok eski bir sözdür. Bu atasözünde anlatılmak istenen acının kişinin canını yakarken başkası ona geçici üzülebildiğini anlatmaya çalışmaktadır.
Ateş Düştüğü Yeri Yakar Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir?
Ateş düştüğü yeri yakar atasözünün TDK sözlüğüne göre anlamı şudur,
`Bir acıyı onu çekenden başkası tam anlayamaz veya aynı ölçüde üzülemez. ` Anlamında kullanılan bir sözdür. Yani herkesin derdi kendine ağırdır. Acıyı çekmeyen anlayamaz, üzülse bile geçicidir. Demek için kullanılan bir atasözümüzdür.
Ateş Düştüğü Yeri Yakar Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı Nasıl Olur?
Ateş düştüğü yeri yakar günlük hayatta en çok kullandığımız atasözü arasında yer alıyor. Acıyı çeken anlar ifadesi için sıklıkla kullanırız. Bu atasözüne örnek verecek olursak şunu örnek verebiliriz;
- Komşunun oğlu şehit oldu Ateş düştüğü yeri yakar.
Gibi ifadeler ile cevap veririz. Çünkü acıyı çeken bilir gerisi geçici bilir.
Yazı kaynağı : www.hurriyet.com.tr
Ateş Düştüğü Yeri Yakar Atasözünün Anlamı Nedir? TDK Açıklaması Ve Cümle İçinde Örnekler
Yüzyıllar boyu kulaktan kulağa aktarılan sözlü kültür unsurlarından biri de deyimler ve atasözleridir. Bu atasözleri hayatın hemen hemen her alanında kullanılmakta ve tecrübelerin aktarılmasına aracı olmaktadır. Bu kapsamda araştırılan "Ateş düştüğü yeri yakar atasözünün anlamı nedir" sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Ateş düştüğü yeri yakar atasözünün uzun ve kısa anlamı, TDK açıklaması ve cümle içinde kullanım örnekleri.
ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR TDK SÖZLÜK ANLAMI
Türk Dil Kurumu Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü'ne göre "Ateş düştüğü yeri yakar" atasözü; "bir yıkım, acı, ona uğrayanı yakar kavurur, onu sürekli kıvrandırır, başkalarının o yıkıma üzülmesi geçicidir" anlamında söylenir. Felaket kimlerin başına gelirse onları yakar, kavurur, sürekli bir acı içinde bırakır. Başkalarının acıması, üzülmesi gelir geçer. Acıdan asıl etkilenen kişi herkes olayı unuttuktan sonra da o acıyı çekmeye devam eder. Ondan başkası olaydan onun kadar etkilenemez.
ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR NE DEMEK?
Yıkıcı bir olay yaşandığında, örneğin bir kişi bir yakınını kaybettiğinde "ateş düştüğü yeri yakar" atasözü kullanılır. Bunun nedeni, vefat eden kişinin birinci derece yakınları haricinde herkesin zaman içinde bu olayı unutmasıdır. Bir kişinin ölümü en çok ailesini üzecek, geri kalan yakınları zamanla bu duruma alışacaktır. Nasıl ki bir ateş düştüğü noktada alev alır ve oraya zarar verir, geri kalanı yalnızca onun sıcağı ve dumanından etkilenirse, yaşanan bir felakette de tıpkı böyle olur.
ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR ÖRNEKLERİ
Merhumun ailesi cenazede ayakta durmakta zorlandı, ateş düştüğü yeri yakar tabii.
Yazı kaynağı : www.sabah.com.tr
Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında
Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.