Bu sitede bulunan yazılar memnuniyetsizliğiniz halınde olursa bizimle iletişime geçiniz ve o yazıyı biz siliriz. saygılarımızla

    aclorem krem ne için kullanılır

    1 ziyaretçi

    aclorem krem ne için kullanılır bilgi90'dan bulabilirsiniz

    Aclorem Krem Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

    Aclorem Krem Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

    Aclorem Krem, egzama, kontakt dermatit ve sedef hastalığı gibi çeşitli cilt durumlarını tedavi etmek için kullanılan topikal bir ilaçtır. Kremin etkin maddesi olan alklometazon dipropiyonat, kızarıklık, kaşıntı veya şişlik gibi rahatsız edici semptomları gideren bir kortikosteroiddir.

    Aclorem Krem Nedir, Ne İçin Kullanılır?

    Doktorunuz Aclorem Krem reçetelediyse muhtemelen egzama, temas alerjisi, sedef veya döküntü gibi yaygın görülen birkaç cilt sorununun birinden muzdarip olmalısınız. Zira, bu kremin etkin maddesi olan alklometazon dipropiyonat, çeşitli dermatolojik rahatsızlıkların ortaya çıkardığı kaşıntı ve kızarıklık gibi semptomlara iyi gelen düşük ila orta etkili bir kortikosteroiddir. (Kaynak)

    Kortikosteroidler veya kısaca steroidler ciltteki (veya vücudunuzun diğer kısımlarındaki) iltihabı azaltmaya yardımcı ajanlardır. İnflamatuar maddelerin (tahriş edicilerin) salınımını durdurmak için cilt hücrelerine etki ederek çalışırlar. Böylelikle, kızarıklığı, kaşıntıyı ve şişliği önemli ölçüde azaltarak rahatlama sağlar.

    Alklometazon dipropiyonata ek olarak kremin içeriğinde bulunan diğer maddeler propilen glikol, klorokrezol, sodyum dihidrojen fosfat monohidrat, vazelin, makrogol setilstearil eter, setostearil alkol, gliseril stearat PEG-100 stearat, fosforik asit, sodyum hidroksit ve saf sudur.

    Aclorem Krem, kaşıntı ve kızarıklık gibi semptomları gidermekte etkili olmasıyla birlikte, yalnızca belirli durumlarda işe yaradığını bilmek önemlidir. Örneğin, gül hastalığı (rozasea), suçiçeği, sivilce veya bakteriyel, mantar ve viral enfeksiyonlar dahil deri enfeksiyonlarında durumu daha da kötüleştirebileceğinden bu hastalıklarda kullanılmaz.

    Aclorem Krem Nasıl Kullanılır?

    Bu kremi doktorunuzun veya eczacınızın talimatlarına göre kullanın. Ancak, uzman biri kullanımına yönelik herhangi bir öneride bulunmadıysa aşağıdaki adımları izleyin.

    Aclorem Krem Yan Etkileri

    Bu kremi kullanan çoğu kişi ciddi bir yan etkiyle karşılaşmaz. Ancak yine de kaşıntı, kuruluk, batma hissi veya kızarıklık gibi hafif yan etkileri olabilir. Çatlaklar, ciltte incelme, renk değişikliği, sivilce oluşumu, aşırı tüylenme veya kıl kökü iltihabı gibi yan etkileriniz varsa doktorunuzla konuşun.

    Aclorem kremin nadiren de olsa deriden kan dolaşımına emilmesi mümkündür. Bu, çok fazla kortikosteroidin yan etkilerine yol açabilir. Bu yan etkiler çocuklarda ve bu ilacı uzun süre veya cildin geniş bölgelerinde kullanan kişilerde daha olasıdır. Beklenmedik şekilde aşırı yorgunluk, kilo kaybı, baş ağrısı, ayak bileklerinde veya ayaklarda şişme, artan susuzluk, sık idrara çıkma ya da görme sorunları yaşarsanız ilacın kullanımını kesip doktorunuzu bilgilendirin.

    Bu kremin faydalarının olası yan etki riskinden daha fazla olduğu için doktorunuz tarafından reçetelendirildiğini unutmayın. Kullanımı sonrasında sizi rahatsız eden herhangi bir etkiyle kaşılaşırsanız doktorunuzla veya eczacınızla iletişime geçin.

    Sorumluluk reddi: Mortilki.com olarak amacımız işinize yarayacak en doğru bilgileri sunmaktır. Ancak, söz konusu tıbbi tedaviler olduğunda ilaçlar herkesi farklı etkileyebileceğinden, burada yazılanların (olası yan etkiler dahil) eksiksiz olduğunu garanti edemeyiz. Bu nedenle, herhangi bir ilacın kullanımında doktorunuzun veya eczacınızın talimatlarını esas alın. Kullanmadan önce kutu içinden çıkan prospektüsü anlayarak okuduğunuzdan emin olun.

    Hamilelik ve Emzirme Döneminde Aclorem Krem Kullanımı

    Aclorem kremin hamile kadınlar üzerindeki riskleri veri yetersizliği nedeniyle tam olarak bilinmese de hayvan denekler üzerinde yapılan çalışmalar üreme toksisitesinin olduğunu göstermektedir. Bu nedenle, hamilelerin bu ilacı kullanmaları önerilmez. Ancak, uzman hekim tarafından risk-fayda mukayesesi yapılarak, gerçekten gerekli görüldüğü durumlarda kısa süreli ve minimum dozda kullanımına onay verilebilir.

    Bu kremin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Bu nedenle, emziren anneler doktorlarının onayı olmadan kullanımından kaçınmalıdır. Hamileyseniz, hamilelik şüpheniz varsa veya bebeğinizi emziriyorsanız, doktorunuz onay vermedikçe Aclorem kullanmayın.

    Aclorem Krem 60 gram fiyatı 150 liradır (2022). Orijinal ambalajında, 25 derecenin altındaki direkt güneş görmeyen serin bir yerde saklanmalıdır.

    Yazı kaynağı : www.mortilki.com

    Aclorem krem ne işe yarar? Fiyatı Kullananlar Yorumları - Sağlık Haberleri

    Aclorem krem ne işe yarar? Fiyatı Kullananlar Yorumları - Sağlık Haberleri

    ACLOREM %0.05 KREM (60 G) Kullanma Talimatı - İlacabak

    ACLOREM %0.05 krem

    Alklometazon adlı aktif maddeyi içinde bulunduran ACLOREM krem, sırasıyla; Dermatolojik ilaçlar, Dermatolojik Kortikosteroidler,  Kortikosteroidler, Orta derecede kuvvetli (grup II)  ve alklometazon şeklinde sınıflandırılmış olup, D07AB10 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz ACLOREM, SOLEBİO İLAÇ SANAYİ  firmasının ürünüdür.

    ACLOREM Bileşimi: etken maddesi alklometazon dipropiyonat; yardımcı maddeleri ise; makrogol setilstearil eter, propilen glikol, klorokrezol, gliseril stearat PEG-100, saf su, sodyum dihidrojen fosfat monohidrat, sodyum hidroksit, vazelin ve fosforik asit bileşenlerinden oluşmaktadır. ACLOREM, karton kutu içerisinde 30 veya 60 g’lık tüplerde sunulur.

    Endikasyon bilgisi: Topikal kortikosteroidler grubuna dahil ACLOREM, alerjik dermatit veya egzama gibi cilt rahatsızlıklarında kaşıntı ve kızarıklığın giderilmesinde; lokal enflamasyon ve pruritus baskılayıcı

    günde 2-3 kere kullanılır. Parmağınıza aldığınız ufak bir miktar ilacı hastalıklı yüzeye sürünüz ve hafif hareketlerle masaj yaparak yedirilmesini sağlayınız. Üzerini hava almayacak şekilde kapatmayınız veya bandajlamayınız.

    ACLOREM, hamilelikte C kategorisindedir, emzirenler ve hamileler hekime danışmadan kullanmamalıdırlar.

    ACLOREM Kontrendikeleri: ciltte mantar, virüs veya bakteri enfeksiyonu, rosacea (gül hastalığı ), ağız etrafında iltihaplı sivilceler, su çiçeği

    Yan etki: ACLOREM doğru şekilde kullanıldığında yan etki görülmesi beklenmez.

    ACLOREM de dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Her ne sebeple olursa olsun ilacınızı tarif edildiği gibi kullanmıyorsanız bunu hekiminize söylemelisiniz. Zira hekiminiz bu ilacın üzerinizde etkisinin olmadığına kanaat getirir ve gereksiz yere tedaviyi değiştirebilir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. ACLOREM ’i size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz.

    ACLOREM için kısa bilgi ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, ACLOREM ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, ACLOREM dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; ACLOREM kullanım şekli; ACLOREM yan etkisi, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi ACLOREM Krem ile ilgili bilinmesi gereken hususları kapsar)

    ACLOREM %0.05 Krem’e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

    ACLOREM %0.05 krem
    Cilt üzerine uygulanarak kullanılır.
    Her 1 gram kremde 0.5 mg alklometazon dipropiyonat etken madde bulunur. Yardımcı maddeler ise :  Propilen glikol, klorokrezol, sodyum dihidrojen fosfat
    monohidrat, vazelin, makrogol setilstearil eter, setostearil alkol, gliseril stearat PEG-100
    stearat, fosforik asit, sodyum hidroksit ve saf su.
    1. ACLOREM Krem nedir ve ne için kullanılır?
    ACLOREM, 30g ve 60 g’lık aluminyum tüpte, karton kutu içerisinde kullanıma sunulan bir kremdir.
    ACLOREM krem, topikal kortikosteroid olarak adlandırılan bir ilaç grubuna ait alklometazon
    dipropiyonat içermektedir. Bu tür ilaçlar, belirli cilt problemlerinin neden olduğu kızarıklık ve
    kaşıntıyı azaltmak için cilt üzerine uygulanmaktadır.
    ACLOREM Krem, yetişkinlerde ve çocuklarda belirli cilt problemlerinden (örneğin egzama ve
    dermatit) kaynaklanan kızarıklık ve kaşıntıyı azaltmak için kullanılmaktadır:
    •Egzama, cildin kızarmasına ve kaşınmasına neden olan, yaygın bir cilt hastalığıdır.
    •Dermatit, örneğin cildin kızarıklığına ve kaşınmasına neden olan deterjanlar gibi dış
    etkenlere cildin tepki verdiği bir durumdur.
    2. ACLOREM Krem’i kullanmadan önce dikkat edilmesi gereken hususlar
    Aşağıda belirtilen durumlarda ACLOREM’i kullanmamalısınız.
    •Alklometazon dipropiyonata veya içeriğinde bulunan diğer bileşenlere alerjik iseniz;
    •Özellikle rosacea (yüzü etkileyen cilt hastalığı), ağızda sivilce, dermatit (ciltte iltihaplanma),
    soğuk algınlığı, suçiçeği veya deri enfeksiyonları (bakteriyel, mantar ve viral enfeksiyonlar
    dahil) gibi cilt hastalıklarını daha da kötüleştirebileceğinden ACLOREM bu hastalıkların tedavisinde
    uygulanmamalıdır.
    ACLOREM’in yiyecek ve içecekler ile herhangi bir etkileşimi bulunmamaktadır.
    ACLOREM’i tıbbı gereklilik olmadıkça gebelikte kullanmak sakıncalıdır.
    Emzirme
    Emziriyorsanız ACLOREM doktorunuz tarafından yarar-risk ilişkisi iyice değerlendirildikten
    sonra verilecektir.
    Doktor tarafından emzirme durumunuzun değerlendirilebilmesinden sonra size ACLOREM
    verilmişse, ACLOREM’i emzirmeden önce meme üzerine sürmemelisiniz.
    ACLOREM’in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler
    Bu ilacın içeriğinde propilen glikol, setostearil alkol ve klorokrezol mevcuttur. Propilen glikol
    ciltte iritasyona, setosterail alkol lokal deri reaksiyonlarına (kontak dermatit gibi), klorokrezol
    alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.
    ACLOREM’in diğer ilaçlarla etkileşimi bilinmemektedir.
    3. ACLOREM Krem nasıl kullanılır?
    ACLOREM’i her zaman doktorunuzun anlattığı gibi kullanmalısınız. Eğer emin değilseniz
    doktorunuza veya eczacınıza tekrar danışınız.
    ACLOREM’i doktorunuz farklı bir şekilde önermediği takdirde çocuklar ve yetişkinlerde
    normal doz, ince bir katman şeklinde etkilenen bölgeye günde iki veya üç defa hafifçe masaj
    yapılarak uygulanır.
    ACLOREM’i sadece cildiniz üzerine etkilenen bölgeye dikkatli bir şekilde ve ince bir tabaka
    halinde haricen uygulayınız.
    Krem kaybolana kadar hafifçe masaj yapınız.
    ACLOREM’i kullanırken her zaman doktorunuzun talimatlarına kesin olarak uyunuz. Emin
    olmadığınız durumlarda doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
    Değişik yaş grupları:
    Çocuklarda deri yüzeyinin nispeten geniş olması ve cildin koruyucu tabakasının az gelişmiş
    olması nedeniyle, cilt üzerinde kullanımda alklometazonun kan dolaşımına geçişi artar.
    Çocuklarda kullanılan bezler, özellikle plastikten yapılanlar kapalı pansuman görevi görerek
    kremin ciltten geçişini arttırırlar ve istenmeyen etkilerin görülmesine neden olabilirler. Bu
    nedenle beze bağlı cilt rahatsızlığı olan alanlarda kullanılması uygun değildir. Bununla
    birlikte ACLOREM çocuklarda kısa süreli tedavi için ve dikkatle uygulanmalıdır.
    ACLOREM’in 3 haftadan fazla süreyle kullanılması önerilmemektedir.
    ACLOREM Krem, 1 yaşın altındaki çocuklarda (infant) kullanılmamalıdır. ACLOREM’in
    çocuklarda vücut yüzeyinin %20’den fazlasında kullanılması durumunda Hipotalamushipofiz-adrenal (HPA) aksının baskılanma riski daha yüksektir.
    ACLOREM Krem’in süt çocuğu ve küçük çocuklarda zorunlu kalınmadıkça kullanımı önerilmemektedir.
    Yaşlılarda kullanımı:
    Yaşlı hastalarda kullanımı ile ilgili güvenilirlik ve etkinliği incelenmemiştir.
    Özel kullanım durumları:
    Karaciğer yetmezliği veya böbrek yetmezliği olan hastalarda, ACLOREM’in uzun süreli
    kullanımı ve/veya kapalı pansuman altında uygulanması, alklometazonun dolaşıma geçişinin
    artmasına neden olabilir. Bu nedenle, bu durumlarda dikkatli bir şekilde ve gözlem altında
    kullanınız.
    Eğer ACLOREM’in etkisinin çok güçlü ya da çok zayıf olduğu izlenimine sahipseniz,
    doktorunuzla ya da eczacınızla konuşunuz.
    Kullanmanız gerekenden fazla ACLOREM kullandıysanız:
    ACLOREM’i kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile
    konuşunuz.
    Aşağıdaki durumlarda hekiminizi bilgilendirmelisiniz:
    •Bazı hormonlarınızı etkileyebileceğinden dolayı kullanmanız gerekenden daha sık veya
    vücudunuzun daha geniş alanlarında kullanmanız halinde,
    •Doz talimatlarına veya doktorunuzun tavsiyesine uymadan tarif edilenden daha sık ve daha
    uzun süre kullanmanız halinde,
    •Kremin yanlışlıkla yutulması halinde, herhangi bir istenmeyen etkiye sebep olmaz.
    ACLOREM’i kullanmayı unutursanız
    ACLOREM’i kullanmayı unutmanız halinde, hatırlar hatırlamaz kullanınız ve sonrasında
    tedavinize daha önce olduğu gibi devam ediniz.
    Unutulan dozları dengelemek için çift doz uygulamayınız.
    4. ACLOREM Krem yan etkileri
    •Ciltte kızarıklık, şişme, kaşıntı (alerjik reaksiyon bulguları)
    •Tedavi edilen durumun kötüleşmesi
    •Krem uygulamasından sonra tahriş, yanma ya da batma hissi
    Çok nadir görülebilen bu yan etkilerden biriyle karşılaşırsanız hekiminizi arayınız ya da bir sağlık kuruluşun müracaatta bulununuz.
    Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:
    İlaç doğru olarak kullanıldığı zaman herhangi bir sorun olmadığı görülmüştür. Bununla
    beraber, özellikle yüzünüzde olduğundan daha fazla krem kullanırsanız, bunlar aşağıdakilere
    sebep olabilir:
    •Deride incelme, batma, kabarma, soyulma, şişme, kaşınma, yanma, deri döküntüsü, deride
    kuruluk ve kırmızı lekeler görülebilir. Bunlara bebeklerde ve çocuklarda daha kolay rastlanır.
    •Saç foliküllerinin iltihaplanması, aşırı saç büyümesi, cilt pigmentasyonunun azalması ve
    alerjik cilt reaksiyonları.
    •Dermatit (cilt iltihabı) (cildin kızarıklığına ve kaşınmasına neden olan deterjanlar gibi dış
    etkenlere cildin tepki verdiği bir durumdur.)
    Bu yan etkilere bebeklerde ve çocuklarda daha kolay rastlanır.
    Bunlar ACLOREM’in hafif yan etkileridir.
    5. ACLOREM Krem’in saklanması
    ACLOREM Krem, 25ºC ‘den düşük sıcaklıkta, ambalajında çocukların göremeyeceği yerlerde saklayınız.
    ACLOREM Krem ruhsatı Solebio İlaç Sanayi İthalat İhracat A.Şti.’ne aittir. Üretimini Toprak İlaç ve Kimyevi Madde Sanayi yapar.

    AGRİLOR 60 mg Film Kaplı Tablet’in kısa ürün bilgilendirmesi

    1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI
    ACLOREM %0.05 krem
    2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM
    Etken maddesi
    1 g kremde:
    Alklometazon (dipropiyonat halinde) 0,5 mg
    Yardımcı maddeler:
    1 g krem için:
    Propilen glikol 250 mg
    Klorokrezol 1 mg
    Setostearil alkol 72 mg
    Yardımcı maddeler için 6.1’e bakınız.
    3. FARMASÖTİK FORMU: Beyaz renkli homojen krem (topikal kullanım için)
    4. KLİNİK ÖZELLİKLER
    4.1. ACLOREM Terapötik endikasyonlar
    ACLOREM Krem, florlu olmayan topikal olarak aktif bir sentetik kortikosteroiddir.
    ACLOREM Krem, kortikosteroidlere duyarlı dermatozların inflamatuar ve pruritik bulgularının
    tedavisinde endikedir.
    4.2. Kullanım şekli ve pozoloji
    ACLOREM krem, yetişkinler ve çocuklar için, etkilenen bölgeye günde 2 veya 3 defa veya doktorun tavsiye ettiği şekilde ince bir film olarak uygulanmalıdır.
    ACLOREM, emilinceye kadar cilde hafifçe masaj yaparak uygulanır.
    Günde 2 ila 3 defa cilt üzerine sürülerek uygulanır. Hastalık semptomları kaybolduğunda ACLOREM uygulaması
    bırakılmalıdır.
    Çocuklarda tedavi süresi mümkün olduğunca kısa tutulmalı ve tedavi süresi 3 hafta ile sınırlı tutulmalıdır.
    ACLOREM Krem, yalnızca cilt üzerinde topikal kullanım içindir.
    Gerekli görülmediği takdirde oklüzif sargı uygulanmamalıdır. Bebek bezi altında kullanmak,
    sistemik dolaşıma absorbsiyon riskini artıracağı için sakıncalıdır.
    ACLOREM Krem, böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalarda özellikle uzun süreli kullanımın
    gerekli görüldüğü durumlarda, dikkatli bir şekilde ve gözlem altında uygulanmalıdır.
    Çocuklarda vücut yüzey alanının vücut ağırlığına oranının büyük olması ve stratum korneum
    tabakasının henüz tam olarak gelişmemiş olması sebebiyle, kortikosteroidlerin sistemik
    dolaşıma geçme ve dolayısıyla, sistemik yan etkilerin görülmesi riski daha fazladır. Bu
    yüzden bu tür preparatlar çocuk hastalarda dikkatle uygulanmalıdır.
    ACLOREM krem, 1 yaşından küçük bebeklerde (infant) uygulanmamalıdır.  ACLOREM’in
    çocuklarda vücut yüzeyinin %20’den fazlasında uygulanması durumunda HPA aksının
    baskılanma riski daha yüksektir.
    ACLOREM Krem, süt çocuğu ve küçük çocuklarda tıbbi zorunluluk olmadıkça kullanılmamalıdır.
    Geriyatrik popülasyon
    Yaşlı hastalarda doz ayarlamasına gerek duyulmaz.
    4.2.Kontrendikasyonlar
    ACLOREM ya da bileşenlerinden herhangi birine karşı aşırı duyarlılık; rosacea; akne ve
    perioral dermatit, cilt tüberkülozu ve viral lezyonlar, özellikle Herpes Simpleks; vaccinia:
    varicella.
    ACLOREM Krem’i mantar veya bakteriyel deri enfeksiyonlarında kullanmak sakıncalıdır.
    4.3.ACLOREM için özel kullanım uyarıları ve önlemleri
    Tüm topikal steroidlerde olduğu üzere, mümkün olduğunca özellikle bebeklerde ve
    çocuklarda, oklüzyonsuz dahi adrenal supresyon gerçekleşebileceği için, uzun süreli sürekli
    tedaviden kaçınılmalıdır. Bebeklerde, bebek bezi kapayıcı bir pansuman görevi görebilir ve
    emilimi artırabilir.
    Sadece dermatolojik kullanım içindir.
    ACLOREM kullanımı ile iritasyon veya duyarlılık gelişirse, tedavi sonlandırılmalı ve yerine
    uygun bir tedavinin başlatılması gerekebilir.
    Adrenal supresyon da dahil olmak üzere sistemik kortikosteroid kullanımından sonra
    bildirilen yan etkilerden herhangi biri, özellikle bebekler ve çocuklar için topikal
    kortikosteroidlerle oluşabilir.
    Geniş vücut yüzey alanları tedavi ediliyorsa veya oklüzif teknik kullanılırsa, topikal
    kortikosteroidlerin sistematik olarak emilimi artabilir. Bu şartlar altında veya özellikle
    bebeklerde ve çocuklarda uzun süreli kullanılacaksa uygun önlemler alınmalıdır.
    Pediyatrik popülasyon: Pediyatrik hastalar, topikal kortikosteroidle indüklenen hipotalamikpitüiter-adrenal (HPA) eksen baskılanmasına ve eksojen kortikosteroid etkilere olgun
    hastalara göre daha fazla duyarlılık gösterebilir; çünkü vücut ağırlığına oranla daha büyük bir
    deri yüzeyi oranı nedeniyle absorpsiyon daha yüksektir.
    Topikal kortikosteroid alan çocuklarda HPA eksen supresyonu, Cushing Sendromu, lineer
    büyüme geriliği, gecikmiş kilo alımı ve intrakraniyal hipertansiyon bildirilmiştir. Çocuklarda
    adrenal supresyon belirtileri, düşük plazma kortizol seviyeleri ve ACTH stimülasyonuna
    yanıt bulunmamasıdır. İntrakraniyal hipertansiyon belirtileri, fontanel kabarıklık, baş ağrıları
    ve bilateral papil ödem içermektedir.
    ACLOREM oftalmik kullanım için değildir.
    ACLOREM içeriğindeki propilen glikol sebebiyle ciltte iritasyona neden olabilir.
    ACLOREM içeriğindeki klorokrezol alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.
    ACLOREM içeriğindeki setostearil alkol nedeniyle lokal deri reaksiyonlarına (örneğin kontak
    dermatite) sebebiyet verebilir.
    4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri
    ACLOREM’in diğer ilaçlar ile etkileşimi bilinmemektedir.
    4.6. Gebelik ve laktasyonda ACLOREM kullanımı
    Gebelikte C kategorisindedir.
    ACLOREM’in çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri bulunmamaktadır.
    Gebelik dönemi
    ACLOREM’in gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar
    üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir. İnsanlara
    yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. ACLOREM gerekli olmadıkça gebelik döneminde
    kullanılmamalıdır.
    Gebe kadınlarda topikal kortikosteroid kullanımının güvenilirliği belirlenmemiş olduğundan,
    bu sınıftaki ilaçlar yalnızca potansiyel yararlar fetusun maruz kalabileceği risklerden daha
    fazla olduğunda gebelikte kullanılmalıdır. Bu sınıftaki ilaçlar gebe kadınlarda uzun süre ve
    büyük miktarlarda kullanılmamalıdır.
    Laktasyon dönemi
    Topikal kortikosteroid uygulamasının anne sütünde saptanmaya yetecek miktarda sistemik
    emilime yol açıp açmadığı bilinmemektedir. ACLOREM emziren annelere yarar-risk ilişkisi
    iyice değerlendirildikten sonra verilmelidir.
    4.7. ACLOREM’in araç ya da makine kullanma becerisi üzerinde herhangi bir etkisi
    bulunmamaktadır.
    4.8. ACLOREM ile istenmeyen etkiler
    Deri ve deri altı doku hastalıkları
    Yaygın yan etki: Kaşıntı, yanma, eritem, kuruluk, irritasyon, papüler döküntü
    Bilinmiyor: Folikülit, akneiform erüpsiyonlar, hipopigmentasyon, perioral dermatit,
    alerjik kontakt dermatit, sekonder enfeksiyon, deri atrofisi, stria, miliaria
    4.9. Doz aşımı ve tedavisi
    Kortikosteroidlerin dermatolojik kullanımı sırasında akut doz aşımı olasılığı düşüktür ve
    bunun yaşamsal tehlike doğurması beklenmez.
    Semptomlar: Topikal kortikosteroidlerin aşırı ya da uzun süreli kullanımı hipofiz-adrenal
    fonksiyonlarını baskılayarak sekonder adrenal yetmezliğe ve Cushing hastalığı dahil
    hiperkortisizm belirtilerine yol açabilir.
    Tedavi: Uygun semptomatik tedavi önerilir. Akut hiperkortikoid semptomlar genellikle
    tersine çevrilebilir. Gerektiğinde elektrolit dengesizliği tedavi edilmelidir. Kronik toksisite
    durumunda kortikosteroidlerin yavaş yavaş bırakılması önerilir.
    Steroid içeriği çok düşük olduğundan, kaza sonucu nadiren gerçekleşebilecek olan oral
    alımda hemen hiçbir etki beklenmez.
    5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER
    5.1. Farmakodinamik özellikler
    Farmakoterapötik grubu ve ATC Kodu: Kortikosteroidler, orta derecede kuvvetli (grup II)-D07AB10
    Alklometazon dipropiyonat florürlenmemiş, topikal olarak aktif bir sentetik kortikosteroiddir.
    İnsanlarda ve hayvanlarda gerçekleştirilen çalışmalarda alklometazon dipropiyonatın minimal
    sistemik etkiye yol açan dozlarda lokal enflamasyonu baskıladığı gösterilmiştir. Preklinik
    çalışmalarda alklometazon dipropiyonatın etki gücünün betametazon valeratın etki gücünün
    yaklaşık 2/3’ü ve hidrokortizonun etki gücünün yaklaşık 60 katı olduğu bulunmuştur.
    5.2. Farmakokinetik özellikler
    Topikal kortikosteroidlerin perkütan emilim derecesi, araç ve epidermal bariyerin bütünlüğü
    dahil olmak üzere birçok faktör tarafından belirlenir. 24 saate kadar hidrokortizonlu tıkayıcı
    pansumanların penetrasyonu arttırdığı kanıtlanmamıştır; bununla birlikte, hidrokortizonun 96
    saat oklüzyonu penetrasyonu belirgin şekilde arttırır. Topikal kortikosteroidler normal
    bozulmamış deriden emilebilir. Derideki iltihaplanma ve / veya diğer hastalık süreçleri
    perkütanöz emilimi artırabilir. Sistemik emilimi ve atılımı ölçmek için radyoaktif işaretli bir
    allometazon dipropionat krem formülasyonu kullanan bir çalışma gerçekleştirilmiştir.
    Sonuçlar, steroidin yaklaşık % 3’ünün normal gönüllülerin sağlam cildi ile temas halinde 8
    saat boyunca emildiğini göstermiştir. Alklometazon krem ve merhem ile yapılan çalışmalar,
    bu ürünlerin diğer topikal kortikosteroidlerle karşılaştırıldığında düşük ila orta güç aralığında
    olduğunu göstermektedir.
    5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri
    Alklometazon dipropiyonat krem laboratuvar hayvanlarında olağan dışı veya beklenmedik
    teratolojik etkide bulunmayan nispeten toksik olmayan ve tahrişe yol açmayan bir ilaçtır.
    İnsanlarda tavsiye edilen topikal dozun 3.000 katından fazla akut oral ve intraperitoneal dozlar
    toksikoloik açıdan herhangi bir anlamlı etkiye neden olmamıştır.
    6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER
    6.1. Yardımcı maddelerin listesi
    Propilen glikol
    Klorokrezol
    Sodyum dihidrojen fosfat monohidrat
    Vazelin
    Makrogol setilstearil eter
    Setostearil alkol
    Gliseril stearat PEG-100 Stereat
    Fosforik asit
    Sodyum hidroksit
    Saf su
    6.2. Geçimsizlikler
    ACLOREM’in herhangi bir ilaç ya da madde ile geçimsizliği olduğuna dair bir kanıt
    bulunmamaktadır.
    6.3. Raf ömrü
    24 ay
    6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler
    25ºC altındaki oda sıcaklığında saklayınız. Çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde
    ve ambalajında saklayınız.
    6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği
    Karton kutuda, polietilen kapaklı iç tarafı lakla kaplanmış 30 g ve 60 g’lık alüminyum
    tüplerde.
    6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler
    Kullanılmamış ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve
    “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği”ne uygun olarak imha edilmelidir.
    7
    7. RUHSAT SAHİBİ
    Solebio İlaç Sanayi İthalat İhracat A.Ş.
    Ümraniye/İstanbul
    8. RUHSAT NUMARASI
    2019/448
    9. İLK RUHSAT TARİHİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ
    İlk ruhsat tarihi: 10.09.2019
    Ruhsat yenileme tarihi:-

    Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

    Yazı kaynağı : www.hayatveguzellik.com

    ACLOREM %0.05 KREM (60 G)

    ACLOREM %0.05 krem neye iyi gelir?

    Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, ilaçların yüzde ellisinden çoğu uygun olmayan biçimde reçete edilmekte veya sağlanmakta veyahut satılmaktadır. Hastaların %50’si de ilaçlarını doğru bir biçimde kullanamamaktadır.

    Tüm dünyada olduğu ve benzeri ülkemizde de yanlış ve gereksiz ilaç kullanımı halk sağlığını etkileyen ciddi bir sorundur. Akılcı olmayan ilaç kullanımı hastaların tedaviye uyuncunun azalmasına, ilaç etkileşimlerine, bazı ilaçlara karşı direnç gelişmesine, hastalıkların tekrarlamasına veya uzamasına, advers olay görülme sıklığının artmasına, tedavi masraflarının artmasına neden olur.

    Bu nedenle insanların kendi başına gereksiz kullanımlarını engellemek ve ilaç ısrafını önlemek adına bu ilaç hakkındaki tüm bilgileri vermekten kaçındığımızı, ilaç içeriklerinin, üreticisinin değişebilmesi veya Sağlık bakanlığınca geri çekme uygulamaları ile eşgüdümü sağlamak için bu ilaca ilişkin güncel bilgiyi ilaç üreticisi firmadan edinmenizi tavsiye ediyoruz.

    Yazı kaynağı : ilac.neyeiyigelir.com

    Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

    Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

    Yazının devamını okumak istermisiniz?
    Yorum yap