Bu sitede bulunan yazılar memnuniyetsizliğiniz halınde olursa bizimle iletişime geçiniz ve o yazıyı biz siliriz. saygılarımızla

    7.sınıf matematik ders kitabı cevapları 35

    1 ziyaretçi

    7.sınıf matematik ders kitabı cevapları 35 bilgi90'dan bulabilirsiniz

    7. Sınıf Matematik Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 35

    7. Sınıf Matematik Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 35

    7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

    7. Sınıf Matematik Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 35

    3) Aşağıdaki işlemlerin sonuçlarını bulunuz.

    a) (+5) – (+7) = …
    ç) (-48) – (-90) = …
    b) (-8) – (+13) = …
    d) (-36) – (+25) = …
    c) (+9) – (-17) = …
    e) (+53) – (-85) = …

    4) Yanda verilen görselde işlem sırasını takip ederek boşluklara gelmesi gereken sayıları bulunuz.

    5) -18’den küçük en büyük tam sayıdan iki basamaklı en küçük negatif tam sayı çıkarılırsa sonuç kaç olur?

    6) En büyük negatif tam sayıdan en küçük pozitif tam sayıyı çıkardığımızda sonuç kaç olur?

    7) İki basamaklı birbirinden farklı üç tam sayının toplamı 210’dur. Bu sayılardan en büyüğü en fazla kaçtır?

    8) İki basamaklı, birbirinden farklı iki tam sayının farkı en az kaç olur?

    9) Yanda verilen bilgilere göre tungstenin erime sıcaklığı civanın erime sıcaklığından kaç OC fazladır?

    10) Aşağıdaki işlemlerin sonuçlarını yazınız.

    a) -2 + 5 – 7 = …
    ç) -48-16 + 20-15 = …
    b) 8 – 6 – 9 = …
    d) -34-17-40-12 = …
    c) -4 + 3 – 7 -1 = …
    e) 26 – 50 + 36 – 70 = …

    7. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 35 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

    Yazı kaynağı : www.evvelcevap.com

    7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları Berkay Yayıncılık

    7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları Berkay Yayıncılık

    7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Berkay Yayıncılık Sayfa 35 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

    7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları Berkay Yayıncılık

    ALIŞTIRMALAR

    1. Bir dağa tırmanan dağcı, her 100 m yukarıya tırmanışında sıcaklığın 4 °C düştüğünü fark ediyor. Dağcı, dağa tırmanmadan önce sıcaklığın 21 °C olduğunu belirlediğine göre, 1 km tırmandığında sıcaklık kaç °C olur?

    2. Abdullah Bey’in maaşı 2160 TL’dir. Abdullah Bey, maaşını almadan önce iş yerinden 2 kez 300 TL’lik, 3 kez de 150 TL’lik avans almıştır. Ay sonunda Abdullah Bey’e maaşa ek olarak 280 TL prim verildiğine göre Abdullah Bey, avanslar düşüldükten sonra iş yerinden kaç TL almıştır?

    3. Bir basamaklı en küçük negatif tam sayının (– 3) eksiğinin (– 4) katı kaçtır?

    4. (– 22) sayısının (– 3) katının (– 7) eksiği kaçtır?

    5. Bir firmada 13 kişi çalışmaktadır. Firma sahibi Esat Bey; maaşı 2000 TL olan 7 kişinin, maaşı 1350 TL olan 2 kişinin ve maaşı 3250 TL olan 4 kişinin maaşını ödemiştir. Maaşlar ödenmeden önce kasada 32 000 TL olduğuna göre maaşlar ödendikten sonra kasada kaç TL kalır?

    7. Sınıf Berkay Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 35 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

    Yazı kaynağı : www.evvelcevap.com

    7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 35-36. Sayfa Cevapları Berkay Yayıncılık

    7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 35-36. Sayfa Cevapları Berkay Yayıncılık

    7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 36. Sayfa Cevapları Berkay Yayıncılık 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 7. Sınıf öğrencilerimzin ihtiyaç duyabilecekleri 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 35-36’daki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

    7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 35-36. Sayfa Cevapları Berkay Yayıncılık

    7.Sınıf Berkay Yayıncılık Matematik Ders Kitabı 35-36 Sayfa Cevapları Alıştırmalar ve 1. Ünite Değerlendirmesi

    7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları Berkay Yayıncılık

    1. Bir dağa tırmanan dağcı, her 100 m yukarıya tırmanışında sıcaklığın 4 °C düştüğünü fark ediyor. Dağcı, dağa tırmanmadan önce sıcaklığın 21 °C olduğunu belirlediğine göre, 1 km tırmandığında sıcaklık kaç °C olur?
    Cevap: Her 100 m de sıcaklık 4 derece düştüğüne göre ve başlangıçta 21 derece olan sıcaklık 1000 km sonra: 10 x 4 = 40 derece düşmüştür buna göre yolun sonunda sıcaklık: 21 – 40 = -19 derece olur.

    2. Abdullah Bey’in maaşı 2160 TL’dir. Abdullah Bey, maaşını almadan önce iş yerinden 2 kez
    300 TL’lik, 3 kez de 150 TL’lik avans almıştır. Ay sonunda Abdullah Bey’e maaşa ek olarak 280 TL prim verildiğine göre Abdullah Bey, avanslar düşüldükten sonra iş yerinden kaç TL almıştır?
    Cevap:

    2160 TL lik maaştan;
    2 kez 300 TL : 300 x 2 = 600 TL
    3 kez 150 TL : 150 x 3 = 450 TL almıştır.
    600 + 450 = 1050 TL avans almıştır
    Maaştan 2160 – 1050 = 1110 TL si kalmıştır ve 280 TL de prim verildiğine göre: 1110 + 280 = 1390 TL TL almıştır

    3.Bir basamaklı en küçük negatif tam sayının (– 3) eksiğinin (– 4) katı kaçtır?
    Cevap:

    Bir basamaklı en büyük negatif tam sayı : -1 dir
    (-1) – (-3) = -4 
    (-4) x (-4) = 16 dır

    4. (– 22) sayısının (– 3) katının (– 7) eksiği kaçtır?
    Cevap: (-22) x (-3) = 66 – 7= 59 dur

    5. Bir firmada 13 kişi çalışmaktadır. Firma sahibi Esat Bey; maaşı 2000 TL olan 7 kişinin, maaşı 1350 TL olan 2 kişinin ve maaşı 3250 TL olan 4 kişinin maaşını ödemiştir. Maaşlar ödenmeden önce kasada 32000 TL olduğuna göre maaşlar ödendikten sonra kasada kaç TL kalır?
    Cevap:

    Maaşı 2000 TL olan 7 kişiye toplam = 2000 x 7 = 14000 TL

    Maaşı 1350 TL olan 2 kişiye toplam = 1350 x 2 = 2700 TL

    Maaşı 3250 TL olan 4 kişiye toplam = 13000 TL ödenmiş

    Toplamda = 14 000 + 2 700 + 13 000 = 29700 TL ödenmiştir

    Kasadaki paradan geriye; 32 000 – 29 700 = 2 300 TL kalmıştır 

    7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 36 Cevapları Berkay Yayıncılık

    1. Sayma pullarıyla aşağıda modellenen işlemi yazınız.

    2.Aşağıda verilen işlemler doğru ise işlemlerin başındaki kutucuğa “D”, yanlış ise “Y” yazınız.

    3.Sayı doğrusunda A ve B harfleriyle belirtilen tam sayılara göre (|B| / A ) x ( B x A ) işleminin sonucu kaçtır?

    4.Kutucuklarda verilen üslü ifadelerin değerlerinin işaretlerini belirleyiniz.

    5. (– 3)* = – 27 ifadesindeki * yerine kaç yazılmalıdır?

    Cevap: B) 3

    (-3) x (-3) x (-3) = -27 yapar

    6. En büyük negatif tam sayı hangi tam sayı ile çarpılırsa sonuç + 28 olur?
    Cevap: En büyük negatif tam sayı= -1
    -1 x a = +28 = -1a= +28, iki tarafı da eksiye (-) bölersek : a = -28

    7. Bir odanın sıcaklığı – 7 °C’tur. Oda sıcaklığı her saat 2 °C artarsa 6 saat sonra termometre kaç °C’u gösterir?
    Cevap: Her saat 2 derece arttığına göre 6 saat sonunda: 6 x 2 = 12 derece artar
    Başlangıçta -7 ise -7 + 12 = +5 dereceyi gösterir

    8. Tahtada verilen işlemlerde * yerine kaç yazılmalıdır?
    Cevap: A) – 1

    * x (-2) = +2 = (-1) x (-2) = +2 yapar
    18 / * = -18 =- 18 / -1 = -18 yapar
    * + (+4) = +3 = (-1) + (+4) = +3 yapar

    Yazı kaynağı : www.forumsinif.com

    Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

    Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

    Yazının devamını okumak istermisiniz?
    Yorum yap