Bu sitede bulunan yazılar memnuniyetsizliğiniz halınde olursa bizimle iletişime geçiniz ve o yazıyı biz siliriz. saygılarımızla

    6.sınıf türkçe ders kitabı cevapları özgün yayınları

    1 ziyaretçi

    6.sınıf türkçe ders kitabı cevapları özgün yayınları bilgi90'dan bulabilirsiniz

    Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları

    6. Sınıf Türkçe Kitabı Cevapları Meb Yayınları (1), 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Tema Sonu Değerlendirme Cevapları

    6. Sınıf Türkçe Kitabı Cevapları Meb Yayınları (1), 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Tema Sonu Değerlendirme Cevapları

    6. Sınıf Türkçe Ders Cevapları Meb Yayınları

    Eğitim Öğretim yılının başında pek çok ders kitabı değişti. Müfredatın değişmesiyle birlikte yeni ders kitapları hazırlandı. Bu sene çıkan “6. Sınıfta Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevapları” sizler için özenle hazırlandı.

    6. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevapları” öğrencilerin anlayacağı ve en basit-hızlı şekilde ödevlerini çözebileceği şekilde hazırlanmıştır.

    Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulunda okutulacaktır. 6. Sınıf Türkçe Cevaplarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

    6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları

    Burada olmayan sayfaların cevaplarına soru arama sayfasından ulaşabilirsiniz Arama sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız (Açılan sayfada arama alanına sorunuzu yazınız.)

    Not: Bu sene sizlerden gelecek taleplere göre zor olan soruların çözümleri yapılacaktır. Bu şekilde yapılacak soru çözümlerinin sizlere daha faydalı olacağını düşünmekteyiz.

    Yazı kaynağı : www.egitimsistem.com

    6. sınıf türkçe kitabı cevapları özgün yayınları

    6. sınıf türkçe kitabı cevapları özgün yayınları

    6. sınıf türkçe kitabı cevapları özgün yayınları bilgi90'dan bulabilirsiniz

    6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 26-27-28-29-30-31. Sayfa Cevapları Meb Yayınları | Forum Sayfa Cevapları | Kitap, Kitap sayfaları, Sınıf

    6.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları - MEB Yayınları | Kitap, Kitap sayfaları, Sınıf

    6. Sınıf Türkçe Kitabı Cevapları, 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Tema Sonu Değerlendirme Cevapları Meb Yayınları

    7. Sınıf Türkçe Kitabı Cevapları, 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Tema değerlendirme soruları ve cevapları Özgün Yayıncılık

    7. Sınıf Türkçe Kitabı Cevapları, 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Tema değerlendirme soruları ve cevapları Özgün Yayıncılık

    7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Özgün Yayınları

    Eğitim Öğretim yılının başında pek çok ders kitabı değişti. Müfredatın değişmesiyle birlikte yeni ders kitapları hazırlandı. Bu sene çıkan “7. Sınıfta Özgün Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevapları” sizler için özenle hazırlandı.

    7. Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevapları” öğrencilerin anlayacağı ve en basit-hızlı şekilde ödevlerini çözebileceği şekilde hazırlanmıştır.

    7. Sınıf Meb Türkçe Ders Kitabı Cevapları

    Türkçe Özgün Yayınları Ders Kitabı Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulunda okutulacaktır. 7. Sınıf Türkçe Cevaplarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

    7. Sınıf Türkçe Kitabı Cevapları Özgün Yayınları

    1. Tema : Erdemler

    7. Sınıf Meb Türkçe Ders Kitabı Cevapları

    2. Tema : Milli Mücadele ve Atatürk

    3. Tema : Duygular

    4. Tema : Milli Kültürümüz

    5. Tema – Doğa ve Evren Teması

    6. Tema – Sanat Teması

    7. Tema – Kişisel Gelişim Teması

    8. Tema – Bilim ve Teknoloji Teması

    Burada bulamadığınız sayfaların cevaplarına soru arama sayfasından ulaşabilirsiniz. Soru Arama sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız (Açılan sayfada arama alanına sorunuzu yazınız.)

    Not: Bu sene sizlerden gelecek taleplere göre zor olan soruların çözümleri yapılacaktır. Bu şekilde yapılacak soru çözümlerinin sizlere daha faydalı olacağını düşünmekteyiz.

    Yazı kaynağı : www.egitimsistem.com

    6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 17-18-19-20-21-22-23. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayınları

    6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 17-18-19-20-21-22-23. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayınları

    2020-2021 6. Sınıf Ekoyay Yayınları Türkçe Ders Kitabı 17-18-19-20-21-22-23. sayfa cevapları Tartışarak… Gerçeğe Doğru

    Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

    Hazırlık Çalışmaları
    1. Çevrenin korunması ve çevre bilinci ile ilgili takip ettiğiniz TV ve radyo haberlerini paylaşınız.
    Cevap: Çevrenin korunması ve çevre bilinci ile ilgili takip ettiğin Yaban TV’yi ve TRT Belgesel’i izliyorum.

    2. İzlediğiniz kamu spotlarının amacı nedir? Açıklayınız.
    Cevap: İzlediğim belgesel ve kanalların içeriğinde doğanın güzelliği ve doğaya zarar vermeden yapılabilecek pek çok aktiviteyi görebilme fırsatım oluyor.

    3. Çevrenin korunması niçin önemlidir?
    Cevap: Çevre yani doğa bizim evimizdir. Doğayı yok etmek bizim evimizi yok etmek demektir. Eğer bugün çevre koruması yapmazsak gelecek nesiller bunun bedelini çok kötü ödemek zorunda kalacak. Gelecekte kıtlık, su savaşları ve daha bir çok sorun yaşanabilir.

    4. Çevre bilincine sahip olduğunuzu düşünüyor musunuz?
    Cevap: Evet düşünüyorum. Çevremizi temiz tutmak için daha az enerji harcayıp her yıl harçlıklarımla biriktirdiğim parayla bir fidan dikiyorum.

    1. ETKİNLİK: Metinde anlamını bilmediğiniz bazı kelime ve kelime grupları olacaktır. Bunların anlamlarını bağlamlarından yararlanarak tahmin edini

    2. ETKİNLİK: Okuduğunuz metnin hikâye unsurlarını ilgili kutucuklara yazınız. Etkinlikle ilgili soruyu cevaplayınız.

    Olay Örgüsü: Sınıf öğretmenininin canı sıkkın bir şekilde sınıfa gelip öğrencilerinin fark etmesi öğretmenin çevre bilinci konusunda endişeleri olması ve öğrencileriyle sanayi, çevre tahribi gibi konularda tartışması
    Kişiler: Öğretmen, Şebnem, Serap ve Yiğit
    Yer: Sınıf
    Zaman: Belirsiz
    Anlatıcı: 3. Tekil Şahıs ve Kahraman Bakış Açısı

    Bu etkinliği yaparken zorlandığınızı düşünüyor musunuz? Niçin? Aşağıya yazınız.
    Cevap: Hayır zorlandığımı düşünmüyorum. Çünkü bu etkinlik benim için çok kolay.


    3. ETKİNLİK: Okuduğunuz metnin konusunu ve ana fikrini aşağıya yazınız.

    Konu: Doğayı yok edip sanayileşmenin yanlışının tartışması
    Ana Fikir: Teknolojik gelişmelerin yaşandığı zamanlarda doğayı korumalı ve doğaya zarar gelmesini engellemeliyiz.

    4. Etkinlik: Okuduğunuz metinle ilgili aşağıdaki soruları cevaplayınız.

    1. Metinde hangi sorun ele alınmıştır?
    Cevap: Doğanın tahrip edilip sanayileşmenin hızlanması ele alınmıştır.

    2. Öğrencilerin bu sorunu ele alma yöntemi nedir?

    Cevap: Öğrenciler bu sorunu ele alırken herkes fikrini ortaya koyup bu fikirleri saygılı bir şekilde tartışıyorlar.

    3. Sınıftaki öğrencilerden birisi siz olsaydınız metinde ele alınan sorunla ilgili neler söylemek isterdiniz?
    Cevap: Sınıftaki öğrencilerden biri olsaydım sanayileşmenin son derece olduğunu ve sanayileşmenin bir düzene oturması gerektiğini ayrıca bu durumun hesabını gelecek nesillerin ödeyeceğini söylerdim.

    4. Metinde hangi ülkeler, hangi yönden karşılaştırılmıştır? Sizce bu karşılaştırma doğru mudur?
    Cevap: Almanya ile Türkiye sanayileşme yönünden karşılaştırılmıştır. Almanya’nın doğaya zarar vermeden sanayi devi olduğunu, Türkiye’nin ise plansız bir sanayileşme yüzünden çölleştiğini söylüyor. Maalesef bu karşılaştırma doğru sayılabilir.

    5. Metinde öğretmenin son söylediklerine katılıyor musunuz? Niçin?
    Cevap: Evet katılıyorum. Çünkü doğa bizim evimiz. Çevremize yani doğaya hiç bir şekilde zarar vermemeliyiz. Böyle bir cenneti her geçen gün kaybetmenin acısını yaşıyoruz.

    6. Metin kahramanı sınıftaki bu tartışmadan nasıl bir sonuç çıkarmıştır? Siz nasıl bir sonuç çıkardınız?

    Cevap: Metnin kahramanı sınıftaki bu tartışam sonucu sanayileşmenin düzgün yapıldığında son derece iyi olduğunu ancak düzensiz yapıldığında doğanın kirlendiğini anlamıştır.

    5. ETKİNLİK: “Tartışarak… Gerçeğe Doğru” metnini “Meşeler” metni ile tema, konu, olay örgüsü ve karakterler bakımından karşılaştırınız. Karşılaştırmanızı tablo hâlinde defterinize yazınız.

    6.Etkinlik: Yaratıcı konuşma tekniğiyle “çevre ve insan” konulu bir konuşma yapınız.


    7. Etkinlik: Metni düzenleyerek defterinize yazınız.


    GELECEK DERSE HAZIRLIK

    En sevdiğiniz hayvanla ilgili bilgiler toplayınız, görseller hazırlayınız.
    Cevap: Ens evdiğim hayvan köpeklerdir. Köpekler çok iyi koku alma duyularına sahiplerdir. Ayrıca sahiplerine sadakat ile bağlıdırlar. Kendilerini sevdirmek için her şeyi yaparlar.

    Ağustos böcekleri hakkında araştırma yapınız.
    Cevap: Ağustos böceği Hemiptera takımından ağustos böceğigiller familyasındandır. Sıcak yerlerde sürüyle birlikte koro şeklinde ötüşleri ünlüdür.

    Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Ekoyay Yayıncılık 2020-2021 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

    Yazı kaynağı : www.forumsinif.com

    Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

    Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

    Yazı kaynağı : bilgi90.com

    6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 10-11-12-13-14-15-16. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayınları

    Facebook'ta Paylaş

    Twitter'da Paylaş

    Linkedin'de Paylaş

    Yazı kaynağı : www.forumsinif.com

    Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

    Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

    Yazının devamını okumak istermisiniz?
    Yorum yap