10.000 tl deprem yardımı neden yatmadı
10.000 tl deprem yardımı neden yatmadı bilgi90'dan bulabilirsiniz
Hane başı destek ödemeleri neden yatmadı? 10 bin TL yardım neden yatmadı?
Hane başı destek ödemeleri neden yatmadı? 10 bin TL yardım neden yatmadı? Deprem yardımı zaman yatacak, depremzedeler verilen nakit para desteği ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak? Bu ve buna benzer sorular bu aralar merakla soruluyor. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin ilk gününde yaptığı açıklamada depremzedelerin hepsine ilk etapta geçici ihtiyaçlarını görmeleri için 10 bin lira nakit para yardımı yapılacağını açıklamıştı. Erdoğan'ın açıklamasından bir gün sonra ödemeler başlamış ve birçok depremzedenin hesabına anında paralar yatmaya başlamıştı. Peki, 10 bin deprem yardımı neden yatmadı? Deprem yardımı olarak verilen 10.000 TL ne zaman yatacak?
HANE BAŞI DESTEK ÖDEMESİ 10 BİN TL YARDIM NEDEN YATMADI?
Deprem yardımı alan vatandaşların birçoğu parasını bankalar aracılığıyla teslim aldı. Ancak bazıları henüz almadı. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalara göre yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı ve az hasarlı olarak tespit edilen konutlara yönelik 10 bin TL tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri yapılmaya başlanmıştır.” denildi.
Ödemeler; AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığınca kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştirilmektedir.
10 bin TL deprem yardımı için e-devletten başvuru zorunluluğu bulunmuyor. Ödemeler hane başına yapılmakta olup kişinin Ziraat Bankası hesabına yatırılıyor. Ziraat Bankası’nda hesabı bulunmayan vatandaşların ödemeleri ise kimlikleri üzerinden yapılıyor.
10 bin TL deprem yardımı alabilmek için deprem bölgesindeki vatandaşların evlerinin yıkılmış acil yıkılacak, ağır, orta veya az hasarlı olması gerekiyor. Evi hasarsız olanlar bu yardımdan faydalanamıyor. Ödeme yapılan vatandaşlarımıza bilgilendirme mesajı (SMS) gönderimine başlanmıştır" denildi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AFAD Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada deprem yardımlarına ilişkin şu ifadeleri kullandı. “10 bin TL, zarar gören afetzedelere hane başı destek ödememiz vardı. Destek afette yıkık acil yıkılacak, ağır, orta veya az hasarlı tespit edilen konutlara yöneliktir. Hasarsızlara yönelik değil. Ödemeler, AFAD tarafından yapılmaktadır. Şu ana kadar 6 milyar 802 milyon ödeme gerçekleştirilmiştir. Ziraat Bankası'nda hesabı bulunan vatandaşlarımıza doğrudan ödüyoruz. Hesabı olmayanların kimlik kartına yapılmaktadır. Başka bir uygulama daha yaptık. Para yatırıldıktan sonra SMS gönderdik size. Oradan kontrol edebilirsiniz.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Ev sahiplerine 5 bin lira kira yardımı yapılacak. Sayın Cumhurbaşkanımız kiracılara yapılacak kira yardımının da 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarılması talimatı verdi." dedi.
Deprem yardımı henüz almayan vatandaşların telaşlanmasına gerek yok. Bütün depremzedelerin hesaplarına deprem yardımı 10 bin lira yatacak.
Yazı kaynağı : www.dunyabulteni.net
10 bin TL deprem yardımı başvurusu sorgulama: AFAD deprem yardımı ödemesi yattı mı?
10 bin TL deprem yardımı başvurusu sorgulama: AFAD deprem yardımı ödemesi yattı mı?
AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde konutları hasar gören depremzedelere yönelik verilecek 10 bin lira tutarındaki Hane Başı Destek Ödemelerinin başladığını duyurdu. Bu açıklama sonrasında depremzede vatandaşlar kendi ödemelerinin yatıp yatmadığını, nereden öğrenilebileceğini araştırmaya başladı. Peki, AFAD deprem yardımı ödemesi yattı mı? İşte 10 bin TL deprem yardımı başvurusu sorgulama detayları...
Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremler sonrasında depremzedelere yapılacak yardımlar açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kira ve taşınma yardımları dışında depremzedelere 10 bin TL deprem yardımı ödemesi yapılacağını duyurmuştu. 10 bin TL deprem yardımı için AFAD harekete geçti. Yapılan açıklamada 'Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki depremin ardından konutları hasar gören vatandaşlarımıza yönelik 10 bin TL tutarındaki hane başı destek ödemeleri başlamıştır.' ifadeleri yer aldı. İşte son bilgiler...
HANE BAŞI DESTEK ÖDEMELERİ YATTI MI?
10 bin lira tutarındaki 'Hane Başı Destek Ödemeleri' 15 Şubat'ta başladı. Ödemelerin AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Vatandaşlık Genel Müdürlüğü, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü iş birliği ile kesinleşmiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştirildiği kaydedildi. Konuyla ilgili AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, hasar tespit çalışmalarının sahada devam ettiğini, çalışmalar sonuçlandıkça ödemelerin yapılacağı bildirildi. Ziraat Bankası'nda hesabı bulunanlara ödemelerin yapıldığını, hesabı bulunmayanlara da T.C kimlik numaralarıyla yapıldığını söyledi.
10 BİN TL DEPREM YARDIMI SORGULAMA NASIL YAPILIR?
10 bin TL yardım sorgulama TC kimlik no veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Ayrıca Ödemeler yapıldığında vatandaşlar SMS ile bilgilendiriliyor. Ödemeler için e-Devlet'ten başvuru şartı aranmazken, Hane Başı Destek Ödemeleri için vatandaşların e-Devlet hesaplarına mutlaka bu süreçte iban numaralarını eklemeleri önem arz ediyor.
Hane Başı Destek Ödeme Sonucu Sorgulama ekranı e-Devlet
10 BİN LİRA DESTEK ÖDEMESİ KİMLERE YAPILIYOR?
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, nakdi desteğin kimlere yapıldığını; "10 bin TL zarar gören afetzedelere hane başı destek ödememiz vardı. Destek afette yıkık acil yıkılacak, ağır, orta veya az hasarlı tespit edilen konutlara yöneliktir. Hasarsızlara yönelik değil." sözleriyle açıkladı.
DEPREMZEDELERE YAPILACAK DİĞER YARDIMLAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 Şubat'ta yaptığı yeni açıklamasında "Vefat edenlerin yakınlarına 100'er bin lira nakdi destek verilecek" ifadelerini kullandı. Ödemenin tarihi henüz açıklanmasa da kısa süre içerisinde diğer detayların da netleşmesi bekleniyor.
Yazı kaynağı : www.cnnturk.com
10 BİN TL DEPREM YARDIMI ne zaman yatacak? 10 bin TL deprem yardımı kimlere verilecek, nasıl alınır? - Galeri - Yaşam
10 BİN TL DEVLET DESTEĞİ VERİLECEK!
Deprem bölgesi olan illerde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya ziyaretinde yaptığı açıklamada depremzede vatandaşlara yapılacak yardımlarla ilgili bilgi vermişti.
AFAD ödeneğinden vatandaşlara 15 bin TL taşınma yardımı, 5 bin TL ve 2 bin TL kira yardımı yapılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca hane başına 10 bin TL destek yardımı verileceğini açıklamıştı.
Yazı kaynağı : www.sabah.com.tr
Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında
Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.