Bu sitede bulunan yazılar memnuniyetsizliğiniz halınde olursa bizimle iletişime geçiniz ve o yazıyı biz siliriz. saygılarımızla

    çocuklar için balgam söktürücü

    1 ziyaretçi

    çocuklar için balgam söktürücü bilgi90'dan bulabilirsiniz

    Çocuklarda Balgam Nasıl Atılır? – Balgam Çıkarma Yöntemleri Nelerdir?

    Çocuklarda Balgam Nasıl Atılır? – Balgam Çıkarma Yöntemleri Nelerdir?

    Çocuklarda Balgam

    Çocuklar hastalandıklarında öksürükle birlikte çoğu zaman balgam da çıkarırlar. Balgam çıkartmak aslında vücut için sağlıklı bir bağışıklık yanıtı olsa da çocuklar balgam çıkartırken hem zorlanırlar ve bu durumdan hiç hoşlanmazlar.

    Balgam Nedir?

    Balgam, akciğer ve solunum yollarında bulunan dışarıdan gelen yabancı maddelere ve bakterilere karşı vücudu koruyan savunma mekanizması olan mukus bir yapıdır.

    Balgam Neden Olur?

    Hastalıklar sırasında solunum yollarında daha fazla mukus üretimi olur. Fazla mukus da genizde birikerek burunda tıkanıklıklara ve solunum yollarında tahrişe neden olur. Bu rahatsızlık hissi vücuttan öksürerek atılmaya çalışılır. Bakteri veya virüs kaynaklı gelişen hastalıkların seyrine göre balgamın rengi yeşil, dokusu yoğun kıvamda olabilir.

    Hangi Hastalıklar Balgam Yapar?

    Solunum yolu enfeksiyonları, akciğerin astım, bronşit, zatürre gibi hastalıkları ve alerjik durumlar çocuklarda balgam oluşumuna neden olur.

    Balgam Belirtileri Nelerdir?

    Balgam nedeniyle çocuklarda görülen şikayetler

    Çocukların mikroplara sıkça maruz kalması sonucu solunum yollarında veya akciğerlerinde gelişen hastalıklar neticesinde balgam oluşabilir. Yoğunlaşan balgamı vücut atmaya çalıştığı için de çocuklar bir süre sonra arka arkaya öksürmeye başlar. Balgamı çıkartama çalışırken yoğun şekilde öksürmek çocukta ajitasyona neden olur. Aileler çocuklarının hastalığı, ilaçları ve tedavisi ile uğraşırken çocuktaki bu ajitasyon hali ailelerin daha fazla zorlanmasına neden olur.

    Çocuklarda öksürükle gelen balgamın rengi ve kıvamı bazı hastalıkları işaret eder.

    Beyaz balgam; üst solunum yolu hastalıklarında burun dokularının şişmesi ve sinüslerin tıkanmasına bağlı olarak artan mukusun öksürük yolu ile atılmasıdır.

    Sarı ve sonrasında yeşile dönem balgam; bakteri veya viral hastalıklarda balgam rengi yeşile dönebilir. Balgamın yeşile dönmesinin sebebi bronşit ve zatürre kaynaklı alt solunum yolu enfeksiyonlarında beyaz kan hücrelerinin ürettiği enzimin yani bağışıklık sistemi yanıtının balgama yeşil rengi vermesidir.

    Hekimin verdiği tedaviye rağmen bir haftanın sonunda öksürükle gelen balgamın yeşile dönmesi viral enfeksiyonun bakteriyel enfeksiyona dönmesini işaret edebilir. Çocuklarda balgam düzenli kontrol edilmeli ve gerekirse yeniden hekim muayenesine gidilmelidir.

    Çocuklarda Balgam Tedavisi

    Çocuklarda hastalıkların neden olduğu balgam oluşumunu artıran başka sebepler de bulunmaktadır. Çocuklarda balgamı evde bulunan havalandırma sisteminin içerisindeki filtrelerin kirli olması artırabilir. Balgam artışını klima filtrelerinde biriken tozlar ve partiküller solunum yoluyla vücuda girdikten sonra tetikleyebilir.

    Çocuklarda Balgam Atmaya Yardımcı Doğal Yöntemler

    Çocuklarda Balgam Atmaya Yardımcı Doğal Yöntemler

    Çocuklarda balgama iyi gelen doğal yöntemler nelerdir?

    Yazı kaynağı : www.bebaby.com.tr

    Çocuklarda balgam nasıl atılır, çıkarılır ve giderilir? Çocuklarda balgam söktürücü çaylar ve bitkiler

    Çocuklarda balgam nasıl atılır, çıkarılır ve giderilir? Çocuklarda balgam söktürücü çaylar ve bitkiler

    Havaların soğuması nedeni ile pek çok bebekte öksürük ile birlikte geniz akıntısı ve balgam görülür. Balgamın sökülebilmesi için uygulanabilecek pek çok farklı yöntem bulunur.

     Çocuklarda Balgam Nasıl Atılır, Çıkarılır ve Giderilir?

     Bebeklerin en büyük sorunu çocuklar ya da yetişkinler gibi balgamlarını öksürerek atamamalarından kaynaklanır. Bu nedenle de balgamlarını atabilmeleri için anne ve babalarının yardımına gereksinim duyar. Bebeklerin balgamının çıkmasına yardım etmek için şu yöntemlerden yararlanabilir:

    Öncelikle bebeklerde görülen balgamın atılması için bulundukları ortama soğuk buhar veren makinelerin çalıştırılması bebeği önemli ölçüde rahatlatır.

    Bebeğin aldığı sıvı miktarının önemli ölçüde arttırılması da yine balgamın yumuşamasını ve çok daha kolay bir şekilde atılmasını sağlar.

    Bebeklerin balgamı yumuşatıldıktan sonra da ampul şırıngası ise boğazda ve burunda bulunan mukusun çekilmesi ile gerçekleştirilebilir. Ama bebeğin burun duvarlarına ya da boğazına şırınganın değmemesi gerekir.

    Mukusun yumuşaması için kullanılan diğer yöntem ise bebeğin sırtının ya da göğsünün pışpışlanması da etkilidir.

    Balgamı ve göğüs 1 hafta içinde geçmesi beklenir. Geçmemesi halinde ise bir çocuk uzmanı ile görüşülmesi gerekir.

    Bebeğin aldığı sıvı miktarının biraz daha arttırılması da yine balgamın kolay atılmasını ve yumuşamasını sağlar.

    Çocuklarda Balgam Söktürücü Çaylar ve Bitkiler

     Bebeklerde sıkça görülen balgamın sökülmesi için uygulanacak olan bazı bitkisel ve doğal yöntemler bulunur. Bu yöntemler ile birlikte bebeğin balgamını yumuşatmak ya da söktürmek de mümkün olabilir. Aktarlarda rahatça bulabileceğiniz şifalı bitkilerle yapabileceğiniz doğal şuruplar, kolaylıkla balgam atmanıza yardımcı olur. Balgam, özellikle çocuklarda kendini çeşitli şekillerde belli eden solunum yollarındaki iltihap gibi tahribatları nedeni ile meydana gelen sümüksü bir salgı olarak bilinir.

     Elinizin altında bulunduracağınız limon, zencefil ve balla yapacağınız karışımlar hem kendinizi daha zinde hissetmenizi hem de balgamdan kurtulmanızı sağlayabilir. Hem bebeğiniz hem de kendiniz için uygulayabileceğiniz bazı bitkisel yöntemler vardır. Bu yöntemleri ise şu şekilde sıralayabiliriz;

    Bebeklerin balgamını önemli ölçüde yumuşatacak en etkili bitkisel çözüm ıhlamurdur. Sabah kahvaltıda ve akşam yemeğinden sonra olmak üzere günde 2 defa bebeklere ıhlamur verilmesi balgamın yumuşamasını sağlar.

    Bir yaşından büyük olan bebeklerde ise bal ve limon karışımı en etkili sonuçlardan birisini doğurur. Bu karışımı hazırlamak için yapılması gerekenlerin başında ise öncelikle balın ısıtılması yer alır. Daha sonra da bir limon suyun içinde 2-3 dakika kadar kaynatılması gerekir. Haşlanan limonlar da dilimlenerek soğumaya bırakılır ve daha sonrasında da balın içine atarak yaklaşık olarak 1 saat kadar kaynatılmalıdır. Bu işlemden sonra ise balın süzülmesi gerekir. Bu karışım ise, günde en az bir çay kaşığı kadar çocuğa içirilmelidir.

    Daha büyük bebekler için kullanılacak olan balgam söktürücülerden birisi de pekmez olarak bilinir. Bu karışımın hazırlanabilmesi için de 2 tatlı kaşığı tereyağı, 1 bardak su ve 1 çorba kaşığı pekmez ile birlikte kaynatılması gerekir. Karışım ılıdıktan sonra rahatlıkla çocuğa verilebilir.

     Ballı süt ise, 1 yaşından büyük olan çocuklara verilir. Ballı sütün hazırlanabilmesi için 1 bardak sütün içine 1 çay kaşığı kadar karabiberin ve 1 tatlı kaşığı sütün eklenmesi gerekir.

    En sık kullanılan yöntemlerden birisi de elma kabuğu olarak bilinir. Elma kabuğunun suyun içinde kaynatılması da bebeklerin balgam sorununu kolaylıkla çözer.

    Yazı kaynağı : www.hurriyet.com.tr

    Çocuklarda Balgam Nasıl Atılır? Balgam Söktürücüler! | Anneysen

    Çocuklarda Balgam Nasıl Atılır? Balgam Söktürücüler! | Anneysen

    Balgam nedir?

    Balgam, akciğer ve solunum yollarını koruyan mukuslu yapıya verilen bir isim. Vücutta bir filtre görevi olan balgam, solunum yoluyla vücuda giren yabancı maddeleri ya da bakterileri tutar ve bu bölgelerin nemli kalmasına yardımcı olur. Balgamın normal şartlarda kıvamı hafif yoğun ve rengi berraktır.

    Çocuklarda balgam neden olur?

    çocuklarda balgam nedenleri

    Balgamın insan vücudunda bir miktar bulunması normaldir. Ancak bazı hastalık durumlarında balgamın yoğunluğu artar ve rengi değişir. Bu durumlar arasında;

    Bu arada balgam rengi de çocuğunun hastalığının gidişatı hakkında önemli bilgiler veriyor. Kısaca açıklayalım.

    Beyaz balgam: Burun kanallarının tıkandığı anlamına gelir.

    Sarı balgam: Solunum yollarında bir enfeksiyon durumu olduğunu belirtir.

    Yeşil balgam: Vücutta bakteri kaynaklı bir iltihaplanma olduğu anlamına gelir.

    Kırmızı balgam: Solunum sisteminde bir kanama olduğunu belirtir. Ciddi bir durumdur.

    Bu sorun da önemli:5 Soruda Çocuklarda Boğaz Enfeksiyonu

    Çocuklarda balgam nasıl atılır?

    Balgam, solunum yollarındaki yabancı maddeleri tuttuğu için muhakkak dışarı çıkarılması gerekir. Bu da yalnızca öksürükle sağlanır. Yetişkinlerde balgam çıkarmak vücutlarını kontrol edebildikleri için çok daha kolaydır ancak söz konusu çocuklar olduğunda bu iş zorlaşır. Özellikle balgam kolayca çıkacak kıvama gelmediyse durum daha da güçleşir. Çocuklarda balgamlı öksürük temizlenmediğinde nefes darlığı gibi problemlere neden olabilir.

    Bu gibi durumlarda “Çocuğum balgam çıkaramıyor!” diye endişelenmeni anlıyoruz. Ama merak etme, çocuğun balgam çıkarmasını kolaylaştıracak önerilerimizi aşağıda verdik.

    Anlattık: Çocuklarda Öksürüğe Ne İyi Gelir?

    Çocuklar için balgam söktürücü ilaçlar

    çocuklar için balgam söktürücü ilaçlar

    Çocuğunun balgam sorununu en iyi anlayacak ve çözüm üretecek kişi doktorun! Eğer doktorun muayene sonunda gerekli görürse bir ilaç desteği ile bu soruna kolayca çözüm getirebilir. Piyasada çocuklar için balgam söktürücü görevi gören pek çok ilaç bulunuyor. Bu ilaçlar çocuklarda balgam söktürücü şuruplar ya da şaseler şeklinde olabiliyor.

    Ancak doktorun tavsiye etmedikçe çocuğun için ilaç kullanmamalısın. Çocuklarda balgam söktürücü kullanırken çok dikkat edilmesi gerekiyor çünkü bu ilaçların etki ettiği hastalıklar, yaş grubu ve fiziksel özelikler çocuktan çocuğa değişebiliyor.

    Çocuklar için doğal balgam sökücü yöntemler

    Balgam söktürücü şeyler nelerdir?

    Tabii ki tüm bunlar dışında çocuğunun boğazının nemlenmesi, balgamın kıvamının yumuşaması için gün içerisinde bol bol su içirmen gerekiyor.

    Çocuklar için doğal balgam sökücü yöntemler neler

    Bu bitkisel yöntemler dışında çocuğun balgam çıkarması için;

    Unutma, çocuklarda balgam söktürücüler ve diğer tüm uygulamalara rağmen sorun 5 günden fazla sürüyorsa vakit kaybetmeden doktora danışılması gerekiyor.

    Bu da ilgini çekebilir: Çocuklarda Kusmaya Ne İyi Gelir?

    Yazı kaynağı : www.anneysen.com

    Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

    Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

    Yazının devamını okumak istermisiniz?
    Yorum yap